ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tioelciey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2011 14:57
Son Ziyaret:
27 Haziran 2022 20:47
Toplam Mesaj:
92 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Dursun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga Dursun

SON 10 MESAJI

Co2 2.gün çıkış yok
Diy difuzor yapmayi dene bende ilkdefa boyle bir ise kalkistim sonuc mukemmel.5 dakika icinde sonuc aldim. Aksamlari sisenin agzini aciyorum. Sabah kapatiyorum herhangi bir sorun yasamadim.ilk denememe ragmen beni uzmedigi icin cok sevindim
AKVARYUM AYDINLATMA HK.
T8 flo dusunuyorum birazda butceyi dusunmem gerekiyor yukseklik fazla olmadigi icin aydinlatmada verim alabilecegimi tahmin ediyorum. Nette bakiyorum bitkili akvaryumlara cok guzel aydinlatmalari var goruntu cok canli baliklar butun renklerini sergiliyorlar bende oyle olsun istiyorum iste. İlginize tesekkur ederim. Birkac arkadasin daha goruslerini bekliyorum. Ayrica 3 lu veya 4 lu kombinasyonu siz kullandiysaniz elinizde resim varsa gormem mumkum mu tesekkur ederim
AKVARYUM AYDINLATMA HK.
ARKADAŞLAR MERHABA,
 
90x35hx40 ölçülerinde bir akvaryumum var ve ben bunu bitkili ayvaryuma dönüştürmek istiyorum. öyle tecrübe isteyecek bitki türleri değilde akvaryuma biraz renk katacak bitki beslemek istiyorum. moss vs. bunun için canlı bir aydınlatma olsun istiyorum. sizce aydınlatma olarak hangi renkleri seçmeliyim. fikirlerinizi bekliyorum.
teseşşür ederim.
KİREÇ TAŞI BALIKLARA ZARAR VERİR Mİ?
İlginiz için teşekkür ederim fakat koymamaya karar verdim. suda biraz beklettim illaki salınım yaptı ama bana biraz yumuşak geldi. sert bir cisimle kenarına biraz baskı uyguladığımda taş parça parça ayrılıyor. o yüzden koymayacağım. onun yerine Dolomit taşı koymayı düşünüyorum. Onda da  magnezyum+kalsiyum+karbonat var. piyasada kolay bulunabilen taş suda salınımı yok en azından. kireç taşıyla işi riske atmayalım.
KİREÇ TAŞI BALIKLARA ZARAR VERİR Mİ?

Arkadaşlar elimde bir miktar kireç taşı var. Akvaryuma koymayı düşünüyorum. Ph tamponlaması için malum kalsiyum karbonat bol miktarda barındırdıkları için. Daha önce bu taşlardan kullanan oldumu. İlangi besliyorum. 350lt lik bir tankım var. bir kaç yerde okudu kimi zararlı diyor kimi faydalı. kum değiştirmeyi düşünüyorum fakat şu aralar maddi yönden biraz sıkıntı var. deneyimli arkadaşların yorumlarını tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. ilginize teşekküe ederim.

ankara mavi arkafon yapistirma

Reklamcıların hepsinde bulabilirsin.

Işıklandırma Sistemi

Silikonlu Şerit led önerebilirim. Kapağın sağını solu kesmeniz delmeniz gerekmez.

sağlıklı balıklar.
Arka fon için içeriden fayans yapıştırma
Pek bir zararı olmaz ama arkadaşında dediği gibi gereksiz baya bi ağırlık olur.
100*50*50h 8 mm akvaryuma demir profil
resimde benim akvaryum için yaptırdığım profil var 30*30 2mm et kalınlığından belki fikir verebilir.
saygılarımla.
led aydınlatmada kararsızm önerilerinizi bekliyorum
[QUOTE=Malawist] tioelciey tşk ederim abi :) [/QUOTE]
Rica ederim kardeşim.
sağlıklı balıklar yetiştirmen dileğiyle.


[QUOTE=MertcanCoşkun]Şerit ledi asla ve asla tavsiye etmem onun yerine bu tasarruf ampullerinin 20 watt lık olanlarından 3 tane alıp kapağa yapıcağınız ufak bir modifikasyondan sonra( adet duvar tipi duy yerleştirirsiniz ) hem bitkili tanklar için hemde hemde bitkisiz tanklar için çok faydalı olur ben her denememde şeritledin hiç bir faydası olmadığını gözlemledim tavsiye etmem karar sizin... İyi hobiler...[/QUOTE] Şerit led den sizi bu kadar iten nedir anlayamadım. Bitkili akvaryumunuz varsa şerit led kullanmanız zaten hata ama eğer bitkili akvaryumunuz yoksa bence serit led kullanmak  daha iyi hem kapakta modifikasyonada gerek kalmıyor. Yapıştırıyorsun ledleri hepsi bu.yok duyuydu yok balastıydı yok nem derdiydi bunları yaşamıyorsunuz.Bir çok renk seçeneğide mevcut. + ları olduğu kadar illaki - leride var ama kullanım bakımından ve bütçe bakımından en ideali ve verimli olanı bu diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.