ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilkerfirik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mayıs 2011 23:11
Son Ziyaret:
12 Haziran 2011 15:55
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilker firik
Doğum Tarihi:
14 Eylül 1993
Yaş:
30
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hayvanların da HakkLarı oldugunu unutmamak gerekir.

İlker Firik.

SON 10 MESAJI

balıklarımı stresten nasıl kurtara bilirim
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bir kaç gündür hiç ışık açmıyorum. Sadece yemlemek amaçlı yanaşıyorum akvayuma. Yeme biraz daha fazla ilgi gösteriyor gibiler. İç parazitten süphelendiğim için 1 kere yemlerini sarımsak suyu emdirip verdim. Ancak 2 gün önce 1 acei ve 1 sp mi daha kaybettim.Su an kalanlar iyi gibiler ama hala stresliler nedenini anlayamıyorum. :(
balıklarımı stresten nasıl kurtara bilirim
Şu an öyleyim 2 gündür ışıkları söndürüyorum ama ister istemez yakınım yatagımın yanındalar cunku çok ani hareket yapmamaya dikkat ediyorum. sadece ayağa kalktıgım zamanlarda saklanıyorlar yerimde oldugum zaman korkmuyorlar.Önceden böyle değildier sp ler biraz tırsaklardı ama bu kadar değil. acei lerde elime geliyorlardı yem verdigim zamanlar smdi yaklasınca ölü taklidi yapıp kararıyorlar. Sizce düzelebilcek bir sorunmu yoksa hep böylemi kalıcak.
balıklarımı stresten nasıl kurtara bilirim
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: saklanma ve korku

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: acei ve sp

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24 - 26 araso

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: mavi ilaç (10 litreye 1 damla )

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir su değişimi %40 ı kadar.
 
Balıklarım daha önceden böyle değildi.5 gün önce kalktıgımda 1 sp 2 kadanga balıgımı ölü buldum 2 cm boyundalardı akvaryumun en ufaklarıydı. Baktıgımda diger sp ler den 2 si ters gelmeye baslıyordu acei lerimde cok panikliydi.Hemen mudahale edemedim okulumun oldugu için sadece ölenleri cıkarttım. Okuldan geldigimde kayıbım yoktu aman çok sitreslilerdi. Aceilerim cama vuruyordu  korkudan hiç böyle olmamıslardı. Kalan 4 sp ve 3 acei mi akvaryumdan bir tas a aldım ve akvaryumu tamamen temizledim. Dinlemiş su ile doldurdum ve su durulunca balıklarımı koydum. Simdi ise 5 gündür cok aşırı korkaklar odadki en ufak bi harekette kayboluyorlar. Yeme bile tedirgin çıkıyorlar. Önceden böyle değillerdi bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Yardım ederseniz sevinirim :(
Özkoçak2011-05-31 09:25:22
aceı lerim ne yapıyor?
5 cm likler hem birlikteler daha küçük olan ayrı duruyor hepa. Acaba dişiyi kazanmak amaclımıdır gerçekten yoksa erkek dişi mi dolanıyorlar. Kafamı kurcalayan bu en azından cinsiyetlerinden emin olurum. 
aceı lerim ne yapıyor?
Tesekkür ederim yorumunuz için ayrıca balıklardan 1 i kararıyor bu hareketler gerceklestiginde ama normalde renkleri hep aynı.
aceı lerim ne yapıyor?
Yaklaşık 5 - 6 ayLık 3 tane acei balıklarım var. Cinsiyetlerinden tam emin değilim. 2 si 5 cm den biraz fazla 1 i 4.5 cm civarı. 5 cm likler sürekli kumu kazıp yuva yapıyor ve bazen titrerlerken göüryorum.Sizce bu ciftlesme olabilirmi. Tüpçük görmedim hiç balıklarda. Bu olay yaklaşık 2 haftadır böyle gidiyor.
Siyah Iceman

Balıklarınızın fotoğraflarını eklerseniz daha iyi yardımcı oluruz kadir bey.

sizce akvayuma koymalıyım
Çamaşır suyu havalandırıldığın da uçucu bir maddedir o yüzden onunla temizlemeyi seçmiştim. tugix2011-05-14 20:21:52
sizce akvayuma koymalıyım

Akvaryumum dekoru cikletler icin biraz az saklancak yerleri fazla yok. Bahçemden görünüsü güzel mağara yapabileceğim bir kaç taş topladım. Tazikli suyla iyice temizledim bulaşık teli ile ovaladım baya temizlendi simdi Çamaşır suyunda bekletiyorum. 5 - 6 saat sonra suyla çalkalayıp havalandırcam 1 gün sonra akvaryuma koycam sizce zararı olur mu? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

tugix2011-05-14 20:19:26
ev ilaçlancak balıklara dokunurmu

bu aklıma gelmemişti düşündüğüm için tesekkür ederim cok yararlı bir fikir verdin saol.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.