ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Erolguluk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mayıs 2011 15:07
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2011 07:31
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erol Gülük
Doğum Tarihi:
30 Mart 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erol Gülük

SON 4 MESAJI

Astoronot ve ışık deneyimi


Sevgili akvaristler,


Belki birçoğunuzun yaşadığı bir olaydır ancak anlatayım ve danışayım istedim.4 adet 7-8 cm boylarında astronotum var.

Floresan ışığı çok olduğu için 1 mavi şerit led bir de onu kırsın diye gün ışığı led şertir aldım.Çok hoş bir görüntü oldu ve gayet mutluydular.

1 Hafta sonra, balıklardan birtanesi akvaryumda krallık kurdu.Kimseyi yüzdürmüyor, sinirleniyor.Saklandıkları yerden çıkmaya çalıştıkları anda bir hamle ile geri sokuyordu diğer 3'ünü.

Daha sonra olayın ışıkla ilgili olabileceğini düşündüm.Ledleri kesme yerlerindne keserek epiyi bir azalttım ve çok loş bir ortam yarattaım.O kadar ki ben bile balıkları tam renkleriyle göremiyorum.

Ancak o sinirli balık anında gitti ve 4'ü tekrar mutlu mesut yaşamaya başladılar.Ama akvaryumda bu kadar karanlık olsun istemiyorum.

Beyaz led almayı düşünüyorum çokı az daha aydınlatmak için.Renk olarak önerisi olan varsa lütfen deneyimlerinden bilgi edinmek isterim.

Saygılarımla


Oscar ve Akvaryum
Tekrar Merhaba,

Artık mesaj yazabiliyorum :)

Şu an nitrit değerini stick ile ölçtüğüm için renk skalası ile karşılaştırıyorum tam bir değer yok.Ne kadar su berrak dip temizde gözükse 4 oscar olduğu için nitrit oranı düşmüyor..

İşin kötü tarafı size yazamadığım şu iki gündür oscarlardan birtanesi akvaryumda çok ciddi bir hakimiyet kurdu diğer 3'ü ısıtıcının altına saklanmış durumdalar birtek kendisi dolaşıyor.Yeni akvaryum gelene kadar napabilirim bilemiyorum...

Filtrasyon konusunda dış filtreler hem mekanik hem biyolojik temizlik yapıyorlar değil mi yanlış bilgi sahibi değilim umarım bu konuda.

300-400 litre civarı için ne marka önerirsiniz.Şu an eheim var ama eheim yüksek kapasite olanları biraz tuzlu.Atman ve dolphinler fena gelmiyor gözüme.

Teiekkürler


Oscar ve Akvaryum
Cevap için teşekkürler.Açıkçası 3 haftadır kurmuş vaziyettim 50 Lt'yi..İlk seferinde nitrivec'ten 25 ml ve aquatan'dan 15 ml koydum.

İç filtre vardı gittim eheim aldım akvaryum boyutuna uygun...Testte yaptım nitrit haricinde bütün değerler ok çıkıyor nitriti yenemedim.

3 haftadır haftada bir 1/3 su degisimi yapiyorum dip cekimi yaparak yapıyorum her degisimde 5-10 ml iki ilaçtanda koyuyorum ama nitrit oranı banamısın demiyor..

Alalaha şükür balıklar sağlıklı ve iştahlı...
Oscar ve Akvaryum

Merhaba sevgili arkadaşlar,

Daha önce çok kısa bir süre (1 sene civarı) besledğim bu canlıları ne yazık ki gençliğin verdiği bilgisizlikle kaybetmiştim.

Şimdi tekrar başlıyorum, şu an elimde 50 litrelik bir akvaryum var ve 4 adet Oscar tiger var.Onları bu dar alanda tutacağım max.süre 1 Buçuk ay.

Şu an 120*60*60 400 Lt civarı bir akvaryum siparişi veriyorum.Aşağı yukarı 400 litre oluyor acaba 300 litre yaptısam sağlıklı olur mu diye düşünmüyor değilim...

Sorularımı sıralamam gerekirse;

*400 Lt akvaryum için su değişimini haftalık 3/1'mi öneriyorsunuz?
*İlk kurulumda ve su değişimlerinde aquatan ve nitrivec dışında önereceğiniz bir ilaç var mı?
*Özellikle ilk dolum şebeke suyu ile yapılırsa ne tür hazırlıycılar öneriyorsunuz?
*Dip temizliği haftada 1 uygun mudur?
*Dip temizliğ yaparken ve su değişimi yaparken, balıkları sudan çıkarmayı mı önerirsiniz yoksa, kalmalarında bir sakınca var mı sizce.? Çünkü kepçeden korkma tepkileri ile dip çekiciden korkmaları neredeyse aynı derecede.

Şu an akvaryum küçük olduğu için günde iki yemlemeyi geçmek istemiyorum tetra stick ve shrimps stick veriyorum.Yoksa çok fazla dışkıladıklarından nitrit oranı çok yükseliyor.

Ancak büyük akvaryuma aldıktan sonra sağlıklı beslenmeleri için çok konu okudum ama 2 mi 3 mü nedir öğrenmek isterim tekrar.

Sevgi ve saygılarımla.




enginkoc342011-05-13 17:36:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.