ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
canberkay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2011 19:30
Son Ziyaret:
05 Eylül 2014 14:20
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
can berkay turhan
Doğum Tarihi:
12 Aralık 1994
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Berkay TURHAN

SON 9 MESAJI

Diş parazitten nasıl kurtulurum?
Balıklar 17 tane 6 cm yaklaşık. Dış filtre var . Su değişimini, şu sürtünmeler başladığından beri 2 günde bir yapıyorum. İlk yazımdada dediğim gibi hastalıkta bir ilerleme yok sadece önlem almak ve bilgi edinmek amaçlı yardım istedim. Bu yüzden balık resimlerinede gerek duymadım.

Uğur abi sağolsun dediklerini uyguladım temizliğe önem verdim. Dip çekimi yaptım, tuzu ekledim, yemlemeyi azalttım. İzliyorum hastalık belirtilerinin olup olmadığını şuan iyiler hiç bir belirti yok.
Diş parazitten nasıl kurtulurum?
Tamam uyguklayacağım sonucu paylaşırım sizinle. Peki ısının bir etkeni olurmu ?
Diş parazitten nasıl kurtulurum?
Hiç bı yapay malzeme bulunmuyor akvaryumda plastik falan yok yani . Dediklerini uygulayacağım da kaya tuzu derken , suyun ph degeriyle oynamazmı?
Diş parazitten nasıl kurtulurum?
250 lt akvaryumumda sp portakal mpanga auratus yaşayan kaya türleri var 2 3 defa kuma yan taraflarını surttuklerini gördüm balıklardan büyük olanlar ozelliklede. 5 6 cm boyları. Dis parazitten supeleniyorum ne olur ne olmaz alıcagim önlemleri ve tedavi yöntemlerini açıklarsanız sevinirim.

Ayrıca balıklarım arada ağızlarını normalden fazla acıyorlar bu günlerde . Bı gariplik seziyorum neyin belirtisidir? Sizce sıkıntı var mı ?
Ciklet tür tavsiye edermisinz?
Evet bugun araştırdımda yaşayan kaya benim elimdekiler. Agresifliklerini görmedim sarı prenseslerin peşine takılıp gidiyolar gayet sempatikler biraz büyüdüklerinde elden çıkarmayı düşünüyorum. Auratuslarda öyle sakinler hatta diğerlerinden biraz daha olgun olmalarına ragmen hiç bi agresiflik görmedim. Onlarıda ilerleyen zamanlarda çıkaracağım elden teşekkürler.
Ciklet tür tavsiye edermisinz?
hala cevap beklemekteyim.
Japon yanına uygun balık
Pangasuslar uygundur diye düşünüyorum. Akvaryuma başka bi renk katarlar. Japonla beta besleyenlerde var ama , betalar japonları yanlarına fazla yaklaştırmazlar. Tabikide beta koyacaksan , erkeği tek koymalısın yoksa birbirlerine zarar vericeklerdir.
Ciklet tür tavsiye edermisinz?
İlk olarak ilginiz için teşekkürler. İkinci olarak aileye hoş bulduk. Üçüncü olarak ciklet değil cichled
Tavsiye ettiğiniz balıkları inceledim çok teşekkür ederim ama bir sorunumuz var .Babam bana süpriz olsun diye balıkları kendi seçmiş sayılarına kendi karar vermiş ve almış. Sorun şu ki ; 5 sp 6 portakal rengi 3 mpanga 3 avratus 1 vatoz 2 kaya balığı desenli cichled im oldu. Yaklaşık 4 5 cm oldukları için şuanlık yer sorunum yok ilerde akvaryuma fazla gelceklerini düşünüyorum , yeterli gelişemeyecekler. Ama bi yandanda görüntü çok güzel çok hareketliler kıyamıyorum eksiltmeye. Sizce ne yapmalıyım.
Ciklet tür tavsiye edermisinz?
Daha önce yaklaşık 100 litrede sadece portakal cikleti besledim. Akvaryumu dağıtmak zorunda kaldım kuzenime verdim. Şimdi 230 lt lik bir akvaryumum var 100 50 50 yaklaşık ölçüleri . Karma ciklet beslemek istiyorum 3 4 tür. Beslenme türleri , üreme türleri birbirlerine uygun , birlikte yaşamaları uygun , barışçıl ama hareketli birkaç tür tavsiye ederseniz sevinirim. Balıkları güvendiğim birinden yavrudan almayı düşünüyorum. canberkay2011-06-20 20:25:39

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.