ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
placebooms
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Şubat 2012 01:35
Son Ziyaret:
30 Aralık 2013 09:57
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Erhan Kalemer
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Kocaeli
Meslek:
Laboratuvar Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Erhan Kalemer

SON 9 MESAJI

Bu ölçülerde bi akvaryum sıkıntı yaratırmı
Selam arkadaşım, ben 35cm lik bir akvaryumda sarı prenses yavrularını büyütüyorum. Belli bir boyuta ulaştıklarında ana tanka ekliyorum ve bir sorun görmedim. Neden 45'e 60 ölçüsünde sorun olacak anlamadım açıkçası.?
3mm den 100*50*50 avkaryum yapcam
O akvaryum patladığında bende burada olmak istiyorum... Yazık hem emeğinize hem balıklarınıza... 
Akvaryumun İçindeki Lekeler
Kireç gibi gözüktü gözüme. Sakın jilet ya da maket bıçağı kullanmayın ben yaptım çok pişmanım...

L144 Yumurta Başında
Valla hayırlı uğurlu olsun inşallah, bende L144 aldım bundan 2 hafta önce fakat eve getirdiğimden yaklaşık bir 5 saat sonra öldü. Bundan önce akvaryumuma eklediğim hiç bir balık ölmemişti o kadar üzüldüm ki. 
Kafam karıştı?.
Bu akvaryum güzel bir bitkilendirmeyle çok güzel kiraz karides ve neon tetralara yuva görevi görür. Daha fazlasını bekleme. Ufak bir red moor kökü veya yati köküyle de desteklersin çok güzel olur.
530 Litre Tür Önerisi
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık olarak 530 Litrelik akvaryuma sahibim... Daha önce Tropikal bakıyordum fakat akvaryum içerisinde hemen hemen hiç balık yok gibi gözüküyordu. Şimdi atıl durumda olan akvaryumu tekrar kuruyorum. Sizce akvaryumda ne beslemeliyim. Ciklet kolonisi uyarmı.? Aktif yüzen balıkları seviyorum ve köşe bucak saklanacak balıklar bana göre değil... Cikletler çok aktif hayvanlar mı.?
Suda Sararma
Akvaryumumda Tetra Tec EX1200 var sence yeterli olurmu filtrelemeye.? Daha önce de aynı filtre vardı fakat hiç sararma ya da bulanıklaşma dahi olmamıştı.
Suda Sararma
Selam arkadaşlar, 360 lt bitkili akvaryumum var. Yaklaşık 2 hafta önce tamamen suyunu boaşltıp hagen kum olan zemini çiçek toprağı+Kedi kumu+Hagen kum olarak değiştirdim. Bitkilerimde gözle görülür şekilde canlanma ve yeşillenme olmasına rağmen suyun rengi koyu sarı bir hal aldı. Sorunun kaynağının çiçek toprağı olduğunu düşünmekteyim. Ne kadar doğru bir tercih yaptım bilemiyorum fakat çiçek toprağı kullanımının sorun teşkil etmeyeceğini yine forumda okumuştum... 
Sizce neden toprak mı? 
Mayalı Sistem Regülatör Gereklimidir.?
Merhaba arkadaşlar.
500lt akvaryumuma 3 gün önce mayalı sistem CO2 yaptım fakat regülatör yapmadım. Minik bir iç filtreye mayalı sistemin hortumunu bağladım sadece. Sorum şu; Sizce akvaryumda CO2'nin yeteri kadar karışmasını sağlayabiliyormuyum.? Bir diğer sorumsa CO2'nin karışmasını sağlayabilmek adına VORTEX mi yoksa normal bir regülatörmü yapmalıyım. Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.