ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jerboa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Temmuz 2006 12:47
Son Ziyaret:
26 Şubat 2011 13:11
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Suha Ersin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süha Ersin

SON 8 MESAJI

kılıckuyruk
Mümkünse balığın fotoğraf veya videosunu koyar mısınız?
Akvaryumda Kütük
Sanırım akvaryumumdaki bu renge alışmam gerekecek. İlginiz için teşekkür ederim.
Yemleme

Sera'nın tatil yeminin üzerinde "holiday" yazıyor, bulamazsanız satıcıya sorun elbet ilgilenirler.

Benim sorum; acaba Sera'nın tatil yemi söylenildiği gibi suyu bozar mı? Daha önce kullanmış biri varsa deneyimini anlatabilir mi?

Teşekkürler...

Akvaryumda Kütük
Kütüğün renk verdiğini farkettikten sonra iki gün suyu değiştirerek sıcak suyun içinde beklettim, sonra akvaryuma koyduğumda renk vermeye devam etti. Herhalde yeterli olmadı. Yarın tatile çıkıyorum, tatilden sonra dediklerinizi uygulayacağım. Yardımınız için çok teşekkür ederim.
Akvaryumda Kütük

3 silvershark, 2 pangasus, 6 lepistes, 1 balonmoli, 4 kılıçkuruk, 4 de çöpçü.

Kaynattım, ama salınımda gözle görülür bir azalma olmadı. Önerinizi dikkate alıp tekrar kaynatacağım. Teşekkürler....

jerboa2006-7-12 17:13:51
Akvaryumda Kütük

Merhaba,

Akvaryumumda kütük var ve renk veriyor. Akvaryumcuya sorduğumda, bu rengin kütüğün bıraktığı maddelerden kaynaklandığını ve balıklar için çok yararlı olduğunu söyledi. Bu renkten ilk başlarda hoşlanmakla beraber, suyun berraklığını fazlaca etkilediği ve akvaryumumun görünüşünü bozduğu için pek haz etmiyorum. Kütüğün verdiği bu rengi gidermek için bilgisi olanlardan önerilerini bekliyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

KÖPEKBALIĞI

Yeni başlayacaksanız kristal köpekbalığı (silvershark) öneririm. Şuan 3 tane var akvaryumumda. Hareketli, yem seçmeyen ve diğer balıklarla uyumlu canlılar. Dayanıklı ve sudaki değişikliklerden kolay etkilenmeyen balıklardır.

Pangasus ise pekçok yeni başlayanın tercihi olmasına rağmen, bence bakımı oldukça zor bir balık. Çok kolay tedirgin olup, hızla yüzmeye başlayan ve akvaryumun her yerine kafasını çarpan bir balıktır. Tedirgin olursa günlerce yem yemez. Bazen suyun dibinde hareketsiz yatar, pekçok kişi öldüklerini sanar. Derisi çok ince olduğu için tüm hastalıklardan çok kötü etkilenir, hasta olduğunda iyileşmesi zordur. Şuan 2 tane pangasusum var, birini az önce aldım. Uzun zamandır beslediğim yaklaşık 15 cm ve oldukça şişko sayılabilecek bir balık. Akvaryumunuzun boyutları uygunsa kısa sürede inanılmaz büyürler, dip yemi, tubifex, kuru kan kurdu yerler.

Challenger ları herhangi başka bir türle beraber besleyemezsiniz, üstelik bildiğim kadarıyla pangasusların tüm olumsuz özelliklerine sahipler, ek olarak tedirgin olduklarında yediklerini kusarlar.

Bence size en uygun tür silvershark ama benim gibi bir pangasus hayranı iseniz pangasus da deneyebilirsiniz. 

Karbon Kömürü

Merhabalar,

Akvaryumumda kütük var ve renk veriyor, bu rengin biraz azalması için akvaryumcudan tavsiyesi üzerine onun karbon kömürü dediği, kutunun üzerinde Super Active Carbon yazan bir madde aldım. Normalde dış filtrelerde kullanıldığını ama filtremin içine yerleştirebildiğim takdirde iç filtremde de kullanabileceğimi söyledi. File gibi bir poşetin içindeki bu maddeyi filtreme yerleştirdim fakat akvaryumuma filtremi yerleştirdiğim zaman, akvaryumumun suyu bulanıklaştı. Kutunun üzerindekileri sonra okudum ve bu maddenin kullanılmadan önce sıcak suda yıkanması gerektiği yazılıydı. Bu maddenin balıklarıma zararı olur mu? Bu konuda tecrübeli olanlar fikirlerini belirtirlerse sevinirim.

Teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.