ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sabit26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mayıs 2012 21:34
Son Ziyaret:
12 Haziran 2012 14:48
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sabit HASÇELİK
Doğum Tarihi:
09 Ocak 1996
Yaş:
28
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Balıklarım nasıl büyüyor bakın bakalım http://bit.ly/KYRPJZ

SON 10 MESAJI

Sonunda bitkilimi kurdum yorumlarınızı bekliyorum (resimli)
Güzel aslında. Bitkiler büyüyünce daha güzel olacağına eminim.
1 Litre Nano İçin Öneri (Resimli)
5-10 cmlik Elodea olabilir. Ya da sadece limon olabilir. Ama limon zordur. Bir de bu akvaryum bence biraz küçük bitki için. Su marulu veya su mercimeği diyeceğim ama dediğim gibi küçük.

Java-moss da kullanabilirsin. Çınar dalı bul. Üstüne koy. Kendi büyür dalın üstünde. Sonra o dalı da akvaryuma koyarsın eğer dilersen
Adi Salyangoz
Tankım kurulalı yaklaşık 2 ay oldu. Bitkileri alalı ise 1 ay olmştur. Daha bugün ilk defa 1 adet adi salyangoz gördüm. Yavru değildi üstelik. Büyümüşler baya bi. Şimdi cam fanusa koyup lepisteslerimi besliyeceğim onlarla ;)Üresinler bir de
Akvaryum Dekorasyonunu Nasıl Yapmalıyım?
Fotoğraf:

Boyut (cm): 30*20*45
Kapasite (litre):27 lt
Canlılar:
Lepistes- Moli


Akvaryumumun dizaynı sizce nasıl olmalıdır. Şu tatilde akvaryumuma çeki düzen veriyim dedim.
NOT: Fotoğraf biraz eski ama düzen aynı. Bitkiler biraz büyüdü.

Bir de iç filtre nasıl acaba çok mu büyük?

sabit262012-05-27 12:01:16
Yavru Saklanması İçin Dekorasyon
[QUOTE=alitayfur]Yavrular rafya sayesinde kurtulabilir ama iç filtrene yem olabilirler diye düşünüyorum akvaryumuna göre iç filtre büyük geldi bana[/QUOTE]
Önerin için teşekkür ederim. Nasıl bir filtre kullanmalıyım acaba? Resmini koyarsan daha iyi olur sanırım.
Yavru Saklanması İçin Dekorasyon
[QUOTE=aydemir16]Ben onları da plastik bitki sandım. Eledoa da güzel bir bitki ama benim söylediğim bitkiler kadar dayanıklı ve çabuk büyüyen bir bitki değil. O yüzden bulabilirsen özellikle tilki kuyruğundan alman iyi olur.[/QUOTE]

Fiyatları ne kadar acaba? Öğrenci olduğum için soruyorum ;)
Yavru Saklanması İçin Dekorasyon
[QUOTE=aydemir16]Sabit kardeşim uygulama güzel ancak rafya yerine canlı bitki de kullanabilirsin. Aşağıdaki linklerde rafya yerine kullanabileceğin bitkiler var. Kolay kolay ölmez ve çabuk gelişirler. Hem akvaryum şartlarını da uygun hale getirirler. Bulunması da kolaydır.


Ayrıca suyu filtrenin üstüne kadar doldur, filtre ısınıp bozulabilir.
[/QUOTE]

Arkada zaten canlı bitki var. Elodoe var 10 kök kadar. Ama belli olmuyor. Ben belli olsun diye o açıdından da fotoğraf çektim ama belli olmuyor sanırım.
Yavru Saklanması İçin Dekorasyon
Merhaba,
 Ben kendim rafyadan yaptığım yavru balıkların aralarda saklanması için dekorasyon yaptım. (Öncelikle bu benim fikrim değil. Ben de internette gördüklerimden yaptım sayılır.)
Bu ilk olarak akvaryumumun genel görünüşü(yaptıktan sonra)

 Anlatıma geçiyim fazla vakit kaybetmeden...



İlk önce kırtasiyeden aldığım rafyaları makasla 2'şer metre kestikten sonra yine makasla kıvır kıvır yaptım. (Mutlaka biliyorsunuz kıvır kıvır yapmayı)

11 tane 2'şer metrelik rafyayı kıvır kıvır yaptıktan sonra onları ipe belli aralıklarla bağladım(dizdim). Her iki ucunda da 2 karış ip bırakın bağlamak için.

Dışarıdan(Bahçeden) bulduğum mermeri gündüzden tuzlu suda beklettim.

İpe dizdiğim rafyları mermere boyuna bağladım ipin kalan ucuyla.

Sonra mermeri akvaryumuma koydum. Akvaryuma tabiki koyarken bağladığınız yön üste gelecek şekilde koyacaksınız ki rafyalar üstte süzülsün.
Bunlarda akvaryumumda oluşan görüntüler.











NOT: Fotoğrafta profesyonel değilim. O yüzden fotoğraf makinesi iyi olsa dahi kötü fotoğraflar çıkıyor ortaya. Her yönden 2'şer tane var. Dediğim gibi fotoğraflar güzel çıkmamış olabilir artık kusura bakmayın.
NOT 2 :Bu rafya fikri kendime ait değildir. Bunu bir kere daha belirtmek isterim. Ben sadece rafyadan yaptığım dekorasyonu (veya siz ne derseniz deyin işte...) anlatmak istedim.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim... 
Akvaryumum ve Nasıl Olmalı
Yardımınız için teşekkürler Zafer abi. Siz de öğrenciymişiniz sanırım. Ben de lisede okuyorum şuan. Yani fazla akvaryum alacak bütçem yok şu durumda. Beta konusuna gelince pek düşünmüyorum. Önerin çok güzel ama dediğim gibi düşünmüyorum. Bir de oradaki beyaz büyükler lepistes değil moli. Lepistesin tekini 2 gün önce kaybettim erkekti. Şimdi yavru bir erkek var. Bir de molilerin cinsiyetini nasıl anlarım. akvaryum.com'dan edindiğim bilgiye göre altlarında siyah küçük üreme organları varmış tam karnından kuyruğa doğru giderken. Doğru biliyorum değil mi yanlış bilmiyorum. Yavruluğum var ama nedense yavrulukta bakmayı pek beceremedim. Ben yavrular doğduktan 2-3 gün sonra cam fanus'a aldım balıkları hava taşı ile hava verdim fanusta. ORda 7 taneyken geliştikten snra 3 tane kaldılar geri kalanı öldü. Bir de 4 tane aykılıç vardı siyah renkli karınları yeşilimsiydi ama öldüler. Onları çoğaltamadım. Boyları  5-6 cm diler. Yani kısacası( biraz alakasız olacak ama) lepistes 1 en fazla 2 akvaryumda nasıl üretebilirim. Yetişkinleri akvaryumculara satamayı düşünüyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.
Akvaryumum ve Nasıl Olmalı
Fotoğraf:




Boyut (cm): 20*30*45*
Kapasite (litre):27 lt sanırım.
Canlılar:Lepistes, Moli, Katil Salyangoz

Malzemeler:
1 Hava Motoru, 1 filtre, termometre, elodoa(10 adet), yapay bitki, andınlatma

Akvaryum Bakımı:
Haftada 1 %30-%25 su değişimi ve cam temizliği, 1 çay kaşığı tuz( dezenfekte için)


Kullanılan Yemler: Yaprak Yem( Sanırım Pul Yem de deneliyor.)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: İlaç yok!


Size sormak istediğim soru ben lepistes ve moli üretimi yapmak istiyorum. Neler yapmalıyım bunun için? Akvaryumumu güzelleştirmek için neler yapabilirim.( Açıkçası hava motorunu fotoğrafı çekmeden yarım saat önce ekledim. Belki güzel durur diye. )

 Bir de yazın strafor köpükten dzek( galiba ismi buydu) maddesiyle kaplanmış dekorasyon yapacağım. Akvaryum yapmayı da düşünüyorum kendim. Kısacası lepistes üretimi için akvaryum nasıl olmalıdır? Akvarvaryum boyutu, bitkiler vs...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.