ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
orhuncet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2012 13:55
Son Ziyaret:
28 Ekim 2018 01:03
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhun Çet
Doğum Tarihi:
05 Haziran 1997
Yaş:
26
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orhun Çet

SON 10 MESAJI

Koloni tavsiyesi
Murat kardeşim 60 litre papağan veya bir başka ciklet türü beslemeye uygun değil he beslersin bakarsın kurarsın ama balıklara yazık olur demişsin ki 20 tane balık yaşıyor kim bilir nasıl yaşıyor o balıklar yazık yapma 60 litre değil de bir en azından 200 litre olsaydı daha iyi olurdu 60 litre yetersiz bir hacim
Sarı prensesım karardı
Tamamen erkek . Hemde çok güzel bir alfa erkek olabilir herşeyiyle kuyruk , yüzgeç simsiyah süper bendede aynısı var güzel bir erkek çiftleşme döneminde
Yunus ciklet kırdı kafasını
Merhaba benim hikayemde buna benzer anlatıyorum izninizle:Ben akvaryumu Temmuz un sonunda kurmuştum 1 hafta suyun oturması için bekledim daha sonra güvenilir bir akvaryumcum vardı ona gittim ve bana 1 adet erkek 1 adet dişi yunus verdi.Neden diye sordum oda yunuslar suda bir yanlışlık bir terslik var hemen hissederler yoksa sana 10 tane balık veririm ama hepsi ölür bunları al 5 gün dursunlar bakalım terslik varmı diye verdi bende tamam dedim eve gittim.Yunusları saldım ilk bir suya alıştılar 2 tanelerdi ve akvaryumum 200 lt . Sonra bu erkek yunus cama kafasını falan vurmaya başladı hakikaten çok korktum sonra suyu falan değiştirdim biraz rahatladı en azından vurmuyordu ama insan içinede çıkmıyordu :) daha sonra bazı arkadaşlarımın da tavsiyeleriyle 10 tane daha balık ekledim sp vs. sonra bunlar onların içine karıştı ve mutlu ve huzurlu yaşadılar . Sonra bunlar benden korkuyordu ve ben dekor değiştirdim saklanma yerlerini biraz azalttım ve akvaryumu dahada açtım ve artık korkmuyorlar çok mutluyum :))
SARI PRENSESLER NE YAPMALIYIM
Bence kardeşim ne balığı yor nede kendini yor.Ben 3 - 4 gün bekliyorum balığı alıyorum kusturuyorum yumurtaları çıkıyor.Yumurtada kaybımda olmuyor 4 günde alıyorum yumurtaları kuluçka makinesine koyuyorum.orada 12-13 gün dönüyorlar anne ağzındaki gibi keseleri kaybolana kadar orada bırakıyorum onları sonra yavruluğa alıyorum ve balığım da halsiz ve aç kalmıyor zayıf düşmüyor eskiden ben 14-15 gün bakıyordum balığa atmadıysa yumurtaları ağzından alıp kusturuyordum yavruluğa koyuyordum . :)
Balığım yem yemiyor
Balığın aşırı derecede streste ve çok korkmuş dişimi erkek mi tam çözemedim erkekse diğer erkeği akvaryumdan çıkar belki rahat bırakmamış olabilir.Bende bu durum olmuştu 2 adet sp erkeğim vardı biri baskındı ama ben diğerini dişi niyetine bakmadan aldım akvaryumcudan eve geldim erkek çıktı hiç rahat bırakmıyordu balık yeme bile çekiniyordu gelemiyordu bende akvaryumcuma geri götürdüm erkeği. :)
Balıklarım Çok Korkak

Akvaryum fotoğrafımı şuanda ekleyemem arkadaşım ama tavsiyen için sağol.İceman ekleyeceğim kafamdaydı zaten portakal cikletlerimin yerine iceman alacağım.Akvaryumumu biraz tarif edeyim ortada 4 tane kaya var arka tarafa doğru ortada.Sağ ve sol köşelerde 2 adet bitkim mevcut yapay gerçek değil ama bu bitkileri çıkaracağım ve bu hafta sonuda dekorasyonu değiştireceğim.Arka fon da kayalar var onuda maviyle değiştireceğim yani bu hafta sonu komple değişiklik olacak akvaryumda yeni almışım gibi olacak bakacağız artık sağol fikirlerin için. :)

Balıklarım Çok Korkak


Arkadaşlar 5 ay oldu akvaryum kuralı içinde 1 e 3 d sp 1e 3d portakal cikletim var yavrularımda oldu bir sürü bazılarını akvaryuma saldım ve yaşıyorlar yemediler.Sorun şu balıklarım birini görünce hemen saklanıyorlar.Sahiplerini iyi tanıyorlar beni yani benden o kadar korkmuyorlar annem tepsiyle geçiyor çok korkuyorlar maddelere karşı zaten korkaklar tepsi vb. şeylere karşı biliyorum ama ben çantayla falan geçiyorum aynı reaksiyonu bana göstermiyorlar sadece geri çekiliyorlar biraz yani beni tanıdıklarını biliyorum ama mesela bir misafir geliyor çok korkuyorlar saklanıyorlar.Akvaryumum 200 lt sadece annem babam çalışıyorlar bende okula gidiyorum aynı sabah 9 ve 15:00 arası insan görmüyorlar o yüzden alışkın değiller diye düşünüyorum bizi görmeye o yüzden çekiniyorlar diye düşünüyorum akvaryumum kapı ağzında ona kötü bir etki yapabilir akvaryuma ama evde inanın akvaryumu koyabileceğim tek yer orası değiştiremem acaba bu sorunu nasıl çözeceğim lütfen yardım edin akvaryumu kuralı 5 ay oldu doğru düzgün zevk alamadım ama şöyle bir şey var acıktıkları zaman yem saati gelince kaçmıyorlar yeme geliyorlar sonra toz yok ortalıkta birini görünce lütfen yardım edin arkadaşlar.. :) Sağlıklı Balıklar Herkese Saygılarımla .. :)
Erkek Sp öldü karardıktan sonra..Sebeb?
Bence kaya tuzu atın ve hakan beyin dediği gibi sera aquatan damlatın su dengelerinde bir problem var diye düşünüyorum.
30 Yavru Telef Oldu
Bence kendi yapımın değilde akvaryumcudan bir kuluçka makinesi alsaydın az hava verdiğin için veya sarsıldıkları için ölmüş olabilirler diye düşünüyorum.Bence akvaryumcudan iyi bir kuluçka makinesi al diyorum.Sağlıklı balıklar.. :)
Balıklarım Korkuyorlar
Yok öyle değil daha önce çiftleşmişlerdi demek istedim şuanda 1 tane dişimde var sarı prenseste

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.