ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nedensiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2013 19:03
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2015 15:26
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
caner cömert
Doğum Tarihi:
01 Nisan 1986
Yaş:
38
İl:
Giresun
Meslek:
gıda mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

450 astronot 200 lt Green Terror

SON 7 MESAJI

Papağan
Anlasan bile papağan balıkları kendileriyle üreyemez, En fazla eş tutup sürekli yumurta bırakırlar kırma bir tür olduğu için kısırdır. Dişi papağan midasla çiftleşir ki yazık balıklara göze hoşgelse bile yaşamlarını büyük ölçüde kısıtlayan vücut kusurları mevcut. Doğal bir türe yönelmeni tavsiye ederim
Green Terör ve makrakantalarımın hakkında bilgi


Balıkların dişi ve erkek. Erkek bir sonraki aşamada irileşirken dişi fazla değişmeyecek, akvaryum ortamın uygunsa bu aşamada eş tutup yumurtlayabilirler. Akvaryumda başka balık varsa aynı cins bile olsa eş tuttuklarında şansı kalmaz.
Astronotlarım kur mu yapıyor?
Kur yapıyor da olabilir ama yumurtlayana kadar tam olarak anlaman zor. Baskınlık kuramayan erkekte dişi davranışı sergiliyor benim gözlemlediğim kadarıyla. İnşallah dediğin gibidir yavru alması zevkli bir tür.  Cenk Bildir2014-12-19 23:26:22
Oscar, Green Terror, Flower Horn, Akıl, Fikir
Bende astronot önerebilirim hızlı büyürler akıllı balıklardır, yavru büyütmesi zevklidir, cana yakındırlar. Ama belirtmem gerekir başka türle bakman zor cinsiyet belirlemek çok daha zor 
Ordu'lu Akvaristler?
Mrb bende geç farkettim konuyu, benim bildiğim kadarıyla konuyu görmeyen Ordulular yine var forumda 
Yeni-Oscar Balığım
2 ayda birşey olacağını sanmıyorum ama mümkün olduğunca daha önce almaya çalışın akvaryumu. Hızlı büyüyen balıklar ve canlı yem takviyesiyle çok daha hızlı büyüyorlar. Şu aşamdan sonra iyi beslemeniz halinde 7 - 8 ayda 20 cm geçebilirler. Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla büyümelerini akvaryum hacmi de diğer balıklara oranla daha çok etkiliyor. Bu cinse göre akvaryum alacaksanız su derinliğinin 50 cm den az olmamasını tavsiye ederim
Green Terrör
[QUOTE=NuriBerk] Akvaryum hacminiz biraz küçük buna karşın Green Terror Büyük akvaryumlarda bakıldığı taktirde rahat beslenebilecek sorunsuz bir balıktır. Küçük akvaryumlarda dar bölgede agresfilikleri artacaktır.Bu balık hakkındaki şikayetler akvaryum hacmi genişletildiği zaman genelde sonlanır.

Başlıca Kovalama sebepleri ise
1-Büyük akvaryumda bakıldığında rahat beslenecek bir türdür fakat dar bölgelerde yaşadıkları için agresiflikleri artacaktır.(Büyük ihtimal bu yüzden)

2- Kovalayan dişi mi emin misiniz bi cinsiyetini kontrol edin derim
(Erkekler nisbeten daha büyük boydadır ve renkleri daha parlaktır. Erişkin boya geldiklerinde kafa yapabilirler. Dişilere oranla daha ihtişamlı üst ve alt yüzgeçleri vardır. Gövde yanında bulunan noktalar dişilerde daha belirgindir. Üst yüzgeç ve kuyrukta bulunan turuncu bantlar erkeklerde daha kalındır. Dişilerin solungaç kapağındaki desenler erkeğinkine göre daha düzensizdir.Gerçi Bu ayrımları yavru balıklarda yapmak çok zordur.)

3-Türdeşlerine karşı agresif olabilirler (Sonuçta balıklarda karakteristik yapılara sahiptirler.)

4-Balıklar eşleşmemiş de olabilir. (Çünkü erkek balık yanında eşi olduğunda güzel renklerini daha iyi gösterir ve dişi tarafından kovalanmaz.)

Eğer eksiğim yada yanlışım varsa en kısa zamanda biri mutlaka tamamlayacaktır..
[/QUOTE]
Haklı akvaryumun fazlasıyla küçük, kovalayan erkek olabilir ve baskın erkek hızlı büyümeye başlayacak ve bölge edinme eğilimine girecektir ancak bu hacimlerde balıkların ikisini de yapamayacağı için aşırı agresifleşmiş olabilirler. Bende besliyorum elimde 2 e 3 d yavru var, şimdiden erkeklerden biri baskınlık kurmaya başladı büyüme hızı arttı ve bölge edinme gayreti içinde, yakın bir zamanda diğer erkeği ayırmayı planlıyorum sorun yaşamamak için bence sende fazla eziyet çektirme..
nedensiz2013-02-09 20:18:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.