ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oyuncu2
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2013 13:02
Son Ziyaret:
30 Aralık 2022 21:31
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serbülent Daşkın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serbülent Daşkın

SON 10 MESAJI

Dış Filtree
[QUOTE=merzi16]Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum ve hayırlı günler dilerim...

Artık acemi akvaryumdan 200 litrelik bi akvaryuma geçtim her şeyi aldım ama dış filtre ve ısıtıcıda hakkında fazla bir bilgim yok (150 tl ye kadar para sınırım var) eğer iyi bir markanın ürününü önerirseniz teşekkür ederim şimdidennn :D
[/QUOTE]

ısıtıcıda yazıyor ben mi yanlış okuyorum. yazdığınızın farkında mı değilsiniz?

Duboisi
o kurukafa olan yerde bende yüzmezdim.

üstatlar yorumlasın diye ( blout hastalığı )
propolis damla konusunda reklam olmuş.
Bu tür gıda takviyelerinin internetten sahip olanların ne tür tehlikelerle karşılaştığını Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli uyarı yapılıyor. (Sahte ve gerçek dışı içerik)
Bu işi yapan güvenilir firmaların ürünlerini veya Eczacı'nıza danışarak ne kullanabileceğiniz konusunda fikir alabilirsiniz.
Propolis konusunda ise insanda savunma sisteminin güçlenmesini sağladığı gibi balıkta sağlaması deneyse olarak kanıtlanmış bir ürün değildir, arıların sahip oldu zehirin insan için ölümcül dozda olmadı halde balıklarda ölümcül olma riski konusunda sizleri büyük harflerle uyarmak isterim. İnsanlarda bile riskli olduğu için astım hastaları, allerjik bünyeye sahip hastalar, arı zehri allerjisi bulunan hastaların kesinlikle kullanması uygun değildir. (2 yaş altında kesinlikle verilemez. Biraz daha kullanmaması gereken hasta profili vardır aklımda değil.)

Bu reklamın silinmesinin doğru olacağını düşünüyorum.
piknik yaparken kestane buldum öneri
Olgunlaşmamış kestanede bulunan tanen insan için bile zehirli olabilecek düzeyde olabilir.
Yabani ise daha fazla oranda içerir. Bu tür risklere girmeyin.
İkolalarım kavga ediyor(videolu)
Kimse izlememiş sanırım.
Erkek erkeğe davranışı gibi değil.
Kur gibi geldi bana. Büyüyorlar artık yani.
Krizam Öldü:(
[QUOTE=Balbora]Dış filitreniz varsa içine aktif karbon veya zeolit de koyabilirsiniz.[/QUOTE]
bunu yaparsanız su dengesini bozarsınız, suyun sertliği düşecektir ve sıkıntı olacaktır.
Sizce Bu Bembalar İşe Yaramaz Mı?
Yeni öğrenen birisi olarak;
Bembelar bu kadar ufakken arkadaşınız yaramaz diyorsa göbekten sallamış afedersiniz ama.
Doğduğunda bu balıklar sarı üstüne siyah şeritli ve bu şeritler 6-8 ay içinde azalıyor veya kayboluyor. (Söylenenlere göre bu şekilde diyebiliyorum, ben daha 5 aylık kadar yavruya sahibim, bazen normal tam şeritli bemba gibi gözükse bile çizgiler bir süre sonra renk değişimi ile geri geliyor. bu zaten bembanın özelliğinde var sanırım)
Ortam şartları, su değerleri, kullanılan yemler orjinal ortamında gibi sağlamak mümkün değil ama buna ne kadar yaklaşmaya çalışırsanız balıklarınız hangi tür olursa olsun daha güzel olacaktır.
Akvaryumunuzda kum ve taş yok, aldığınız yerde kolay temizlensin diye koymuyorlara siz neden koymadınız ilginç. Kendiniz 4 duvarda eşyasız yaşamak istermiydiniz.
Balıklarınızın ağız yapısı kum taş koymazsanız normalden daha sivri ve dudaklı oluyor sanırım. (%100 emin değilim.)
Tropheus da türlerin Kırılmasının sebepleri-OB üretebilmek
Uzun süredir balık bakmak konusunda forumdan da destek almaya çalışıyorum sürekli takip ediyor okuyorum.

Bu konuyla ilgili bir kaç şey söylemek istedim bir amatör olarak.

Bu işi profesyonelce yapan kişilerde açıkçası çok fazla bilgi vermekten kaçınıyor gibi görüyorum. Amatör paylaşım ve şans olayları konuşuluyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tropheus
Adresinde genel bir bilgi var, yurt dışı kaynaklarda da çok ciddi türler, alt türler hakkında tam sınıflama yok ve bazen bir birini tutmamakta.

Aynı türde aynı alt türde olan hayvanların, bir birleri ile çiftleşmesi zorunluluk yada şans eseri mümkün, bu çiftleşme sonrasında döllenme meydana gelebilir, gelmeyebilir. Döllenme sonrası doğanlar hepsi aynı cins olabilir olmayabilir. Tekrar üreme kabiliyeti olabilir olmayabilir. Her çapraz döllenme sonucu yeni alt tür yeni karakteristikler oluşturmaya bilir, bunların 3'üncü 5'inci yada 10'uncu nesillerinde ilk nesil özellikleri yada farklı özellikler oluşabilir. Aynı cins balıkların farklı bölgelerde büyümesi ile tür görselliğinde ve özelliklerinde ciddi farklar bulunabilmekte. Kaya toprak su güneş ısı her şey etki edebilir.

Bu söylediğim farklı alt türle çiftleşme hepimizin gördüğü sokak köpeklerinde, kedilerde, bıldırcında, tavuklarda çok yaygındır. Değerli denilen cinslerinin safkan özellikli olanları çok özenle bakılıp çoğaltılmaya çalışılıp saf ırkın kaybolmaması için uğraşılır. (bunun nedenine para ettiği içindir.) Bunun dışında üretim için, daha çok yumurta alabilmek, et verimini yükseltmek için, farklı alt türler çiftleştirilerek ortam değerleri denenerek, daha çok yumurta verebilen yada daha çabuk büyüyebilen hibrit tavuk ve bıldırcınlar üretilmekte. Bu farklı alt türlerin çiftleşmesinden oluşan türlere yeni ad verilmekte, hibrit olarak adlandırılmakta. (Bunlar tamamen kişisel bilgidir, bilimsel bir yerden alıp yazmıyorum.)

Alt türler yada türler neden çiftleştirilir; daha çok yavru (veya yumurta) almak (daha kısa üreme aralığı, daha uzun üreme yılı), daha çok süt almak, daha çok et tutabilen tür oluşturmak, alt türün kısır olması sağlanması, daha uzun yaşaması gibi nedenler sayılabilir.

Balıklarda aynı anne babadan olan yavruların çiftleşmesi sonucu genetik bozukluk her türde olup olmadığı konusunda ise tam bir kesinlik bulamadım. Bazı türlerde kesin var genetik sorun olur, bazı türlerde olmadığı söyleniyor ediliyor. Bu tür çiftleşmelerde de hibrit oluşumu olabilir mi bilemiyorum. (Balıklar için.)

Bu alt türlerde olan çapraz çiftleşme sonucu oluşan değişik özellikli yavrularında hibrit mi yoksa melez diye mi adlandırılabilir bunuda tam söyleyemiyorum ama bana hibrit gibi gelmekte.

Bunu yapmak yada şans eseri olması, olan yavrulara bakmak veya başkasını kandıracak satmak doğru mu değil mi konusuna gelinmiş. Bunu ciddi, bu işi seven kişiler, eğer ki sonunu getirebilecek güce ve akla sahipse yapar ve güzel sonuçlar çıkabilir, tam tersi de olabilir. Yeterli akvaryumu olmayan, yavruların nerede olduğunu takip edemeyecek, yıllarca bunlara bakamayacak kişiler bunu yapamaz. 1 2 senelik olay değildir bu işler kesinlikle söyleyebilir. (Denemedim doğanın gereği zaman alır.)

Enes Bey'in sunset ismini verdiği balıkları ise gerçekten ilgi ile izlemeye çalışıyorum. Bir kaç nesil sonra ne olacak ciddi merak konusu bende. Esas olarak bu çaprazlanmanın anne babalarının tam nesilleri bilinse ve yeni çiftleşme denebilse çok daha mükemmel bir çalışma olurdu.

Bunu yapacak kişi yada kişiler varsa, nesillerini bildiğiniz balıklarda denemeniz ve 2 3 nesil belki tam yeni tür oluşumu sağlanamayabileceğini aklınızda tutmanızı tavsiye ederim. 3 5 sene altı üstü.

ReeFlowers Pearl White Sand
1 ay kadar sürekli kaldığı ilaç vs kullanılmadığı halde, akvaryum boşken 7.1 7.2 pH değeri 7.5 7.6 arasına yükseldi. yüksek pH larda ne olur bunu bilemiyecem, yada pH stabilitesi konusunda buffer ekledikten sonra değişimleri aklıma gelirse paylaşırım.  Bufferla yükselmek için uğraşıyorum hala. Mercan kumuda aynı seviyelerde etki yapıyor (HB dan, filipinler üretimi) oda 15 günde hala aynı değerlerdeydi.
Tropheus Red Rainbow 6cm Yumurta Aldı?
[QUOTE=magirus]
11 tane 6cm tropheus red rainbow kasanga 1e1d kesin :)
[/QUOTE]
Merak ettim nasıl 1e 1d olduğundan emin oldunuz? 

Yumurta alması kendi başına da olabilir sonuçta çiftleşmeyi yeni öğrenecekler.

Döllenmemiş yumurtalar tahminim 2 gün en fazla dayanıyor ve patlıyor, balığa güzel protein oluyor.  

Yani ilk yumurta alışlarındaki yumurtaları atmak sanki hatalı bir terim, döllenmemiş yumurtalar eriyor daha doğru gibi geldi.
Bu işin uzmanı bir çok kişi var burada ama hiç bu konuda bir yazıya da rastlamadım, acaba benmi yanlış tespit yapıyorum bilemedim de

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 38 Online Kullanıcı, 21 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.