ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ufukes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2013 16:46
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2014 19:18
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk Esen
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

70x40x35
Ufuk Esen

SON 10 MESAJI

Bitkili akvaryumda uyum
Peki gece fotosentez terse döndüğü için oksijen sorunu oluşuyor mu?
Bitkili akvaryumda uyum
Merhaba, bugün internetten 10 adet elodea, 5 adet Bacopa monnieri, 1 kök juncus repens, 5 buket java fern, 5 adet repens gül, 1 dal salvinia natans aldım. Seçimi bilgisizliğimden ve danışabileceğim kimse olmadığı için göz zevkime göre yaptım. Tabi bitkilerin birbirleri ile uyumlu olması gerektiğini yeni öğrendim. Sormak istediğim hem bitkilerin uyumu hemde duyduklarıma göre bitkili akvaryumda havalandırma sistemine gerek yokmuş, bitkiler suyun havalandırma işini üstleniyorlarmış bu doğrumudur. Dış filtrenin çıkış borusunu yukarıya doğru verip suyu havalandırıyorum ama bu işlem bitkileri fazla sallanmasına neden oluyor. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. 

Akvaryum 70x40x35, Jebo 835 dış filtre, 23 derecede. 2 erkek 6 dişi lepistes, bir çift portakal platy, bir çöpçü ve 1 vatos besliyorum.  
Işıklandırma olarak syvinia 15 watt gün ışığı flouresant kullanıyorum. 

İyi forumlar.
Akvaryum yaptırdım ama hoşuma gitmedi...
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımın tanıdığı camcıya akvaryum yaptırdım. Çok fazla tecrübem olmadığı için başta birşey konuşmadık. Sadece odamda boş yerin ölçüsünü istedi ve 70x40x35 boyutunda bir akvaryum yapmış. Ölçüler tam istediğim gibi oldu ama köşebentleri gri renkte yapmış ve slikonla yapıştırmış. Odaya gri renk hiç hoş olmadı ve akvaryum kenarları demir doğrama gibi oldu :) Bu köşebentlerin üzerine yapıştırabileceğim farklı tarzda akvaryumun şeklini düzeltecek ne kullanabilirim. Ayrıca kapakta yok. dıy sistemlerde kapak yapmayı düşünüyorum ama önce köşebent işini halletmem gerekiyor. Nasıl birşey yapmalıyım yardım almak istedim. Herkeze iyi forumlar... ufukes2014-03-09 21:26:52
Ücretsiz soğutma.
[QUOTE=shimendifer] Mıknatıslar manyetik alan oluşturuyorlar. Bunu da enerji harcayarak yapmıyorlar. Sadece atomlarının diziliş şekli dolayısıyla manyetik alanlar oluşuyor. Enerji üretmek için kullanılıyorlar bunu zaten sizde biliyorsunuz arabanızın motorundan tutunda elektrik santrallerine kadar her alanda kullanılırlar. Kullanılmaları direk enerji üretmek değil manyetik alanlarından faydalanmak şeklindedir. Bu durumda da bir enerji tüketmezler. Elektrik üretmek için sabit bir manyetik alanda bir bobin hareket ettirmek yeterlidir. Bilindiği üzere sadece durmak enerji harcamaz.

Yukarıda yazdıklarım doğrultusunda manyetik alanlarını tüketmiyorlar. Çünki o alan o madde ile var olan bir özellik madde yapısında var. Bu da eğer manyetik alanlarını tüketiyor olsalar zamanla yok olacakları anlamına gelirdi.

Ve yine bilinen fizik kuralları çerçevesinde %101 verimli bir cihaz üretmek imkansız gibi görünmekte. Dahası kendi ürettiği enerji ile kendini çalıştırıp fazlasını depolamak mümkün görünmüyor. Ama elektrik bulunmadan evvel ampulde imkansızdı. Daha neyin  nekadarını bildiğimizi kim söyleyebilir. 

Manyetik alanlar ve manyetizma konusu halen insanlık için bir dolu soru işareti içeriyor. Nikola Tesla yıllar evvel kablosuz elektrik iletimi ve benzer bir dolu deneyler yapmış bir çoğunda da başarıya ulaşmasına karşın nerdeyse bir Ortaçağ cadısı muamelesi görmüştür.

Bu arada yukarıda verdiğim linklerden birinde bir türk bunu yaptığını iddia edip. Patentini de almış ama gerçekten akıllara gelen en büyük soru madem bukadar ileri gittin herşey tamam neden bunu gerçek hayat uygulamalarında göremiyoruz ?

Mesela Wenkel motorlar da bu şekilde neden seri kullanımı yok ? Normal motorlardan daha hafif daha az cc ile daha yüksek güç. Ama bir kenara itilmiş durumda.Sadece mazda RX serisinde muhtemelen bir çok  teknoloji şu anda kartelleşmiş bir takım güçler tarafından frenlenmekte yada direk rafa kaldırılmakta

Manyetik alanlar ile ucuz enerji üretirseniz enerji satan dünya devleri sizce bunu nasıl karşılar ? Halen ellerinde satacak malları varken ? 

Youtube emin bir kaynak değil ama paylaştığım videolardan birinde adam minicik aletten 60 v alabiliyor. Video pek montaj gibi değil belki de gerçekten mümkün ?

[/QUOTE]

yukarıdaki yoruma katılıyorum. 

Bana DC elektrik motorunun çalışma prensibini anlatacak kim var?


ufukes2013-08-01 19:41:26
Ücretsiz soğutma.
Fazla polemiğe girmek istemem ama yukarıdaki mesajda bir sertlik sezinledim ve yazan arkadaşın 
http://www.youtube.com/watch?v=hdNHKUCbNmE   bu videoyu izlemesini öneririm. 

Dünyada elektrik üretiminde önemli olan gerilimi değil akımı sağlamaktır. Sizin gerizekalı dediğiniz rüzgar türbününü icat eden adam bu işlemi rüzgarın bedava olduğu gerçeğinden yola çıkarak yapmış olabilir midir acaba...? Petrol ile bu işi nasıl bağlantıladığınızı hiç anlamış değilim. Petrol genelde araçlarda kullanılıyor. Ne yapalım arabanın üzerine 1.5 metre çapında türbün veya üstüne komple güneş panelimi takalım. Bence ikisini beraber yapmak daha mantıklı gece rüzgar türbini ile yol alırım gündüzde güneş panelleri ile ayrıca türbinede ilk yolu marş motoru versin... Ayrıca petrol olayı siyasi bir durum...

Şimdi türbinin çalışma prensibi dönen kısım yani rotor üzerindeki sabit mıknatıslar ile değişken manyetik alan oluşturmak ve sabit bobinler üzerinde gerilim indüklemektir. Burada kurulacak 2. bir manyetik alan oluşacak indüklemeyi bitirir ve enerji üretilemez veya istenilen işlem istenildiği gibi yapılamaz. Ayrıca mıknatıslarında belli bir ömürleri vardır. 

Ayrıca bu konuyu açan arkadaş bu işlemi sadece fanın dönmesinden rüzgar sağlayıp suyu bir miktar soğutmak olarak düşünmüş. Yani o arkadaş bir elektrik santrali kurma çabasında değil... Konunun başlangıç, gelişme kısımlarını okumadan konunun gittiği yeri çarpıtırcasına yazdığınız yorum tam manasıyla yapıcı değil yıkıcı olmuş.

İstenilen yani ilk mesajdaki arkadaşın dediği suyu soğutma işi yapılabilir. Olabilir bir durumdur. Bunu 20 senelik elektrik ve elektronik bilgi ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum.

Ayrıca http://www.teknikvideo.net/turk-mucit-muammer-yildiz-ve-icadi.html bu videoyu da izlemenizi öneririm.
ufukes2013-07-27 21:36:42
Ücretsiz soğutma.
Projede elektrik ile sağlanan manyetik alanı sabit mıknatıslar sağlıyor. Hareketli kısımdaki mıknatısların sağladığı manyetik alan itilerek dönüş sağlanıyor. Ve hareketli kısmın dönmesi sağlanıyor. yapmak mümkün tabi berkesim' in de dediği gibi kutupları doğru yerleştirmek ve kuvvetli mıknatıslar temin etmek gerekli. artı olarak adamın kestiği kablolardan motorun dönüş hızına göre DC elektrik bile alınabilir.
şelale filtre almayi düşünüyorum?
Icine ne aldiniz ve nasil bir siralama yaptiniz?
Cichlidlerin hangi iki türü bir arada beslenir
Sobo led 088f tepe filtre hakkinda goruslerinizi alabilirmiyim. aynisindan almak istiyorum ama cekincelerim var. icine kac litre su alabiliyor. istersem goz yapip bioball ve karbon koyabilirmiyim. ledleri kapaniyormu?
Elektriksiz ortama akvaryum kurmak için?
Güneş pilleri ve invertor kullanarak 220 volt üretebilirsiniz. 



Yukarıdaki ürünlerden 1. güneş panelidir. Gündüz 12 volt üretir. 
Güneş panelinin enerji çıkış uçlarını  2. resimdeki üründeki çakmak şeklinde uca + e - uçlarına dikkat ederek bağlarsanız güneş paneli ve invertör ile filtrelerin ihtiyacı olan 220 volt üretebilirsiniz.  Fanda bağlayabilirsiniz ucuna. 
Ama ısıtıcıda kullanmayın. Çünkü ısıtıcılar fazla akım çektikleri için invertörün arızalanmasına neden olacaktır.

Dilerseniz güneş paneli uçlarına bir adet akü bağlayarak gündüz akünün şarj olmasını gecede şarj olan akünün invertöre enerji sağlayarak sistemin çalışmasını devam ettirmesini sağlayabilirsiniz. 

Çalıştıracağınız ürünlerin watt larını söylerseniz sizin içi detaylı bir ürün araştırması yapabilirim. Çünkü yukarıdaki ürünler 150 watt alıcılar içindir.
şelale filtre almayi düşünüyorum?
70x40x35 ölçülerinde akvaryumum var. Maddi imkansızlıklardan dolayı dış filtre şimdi alamayacağım. Bunun yerine geçici bir süre şelale filtre ile idare etmeyi düşünüyorum. Araştırdım ve rs2000 modelinde şelale filtrenin fiyatı ve performansı uygun geldi. Balık olarak 5 adet değişik ufak boyutlarda japon, 1 adet koi, 1 adet cüce , 1 adet copcu besliyorum. Biyolojik temizliği balıklara yetecek kadar sağlayabilir mi? Iç filtrem ve isiticim var. Alırken ileride ses yapmaması yapsa bile milini değiştirdiğinde sesinin dusurulebilmesi önceliklidir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.