ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratturan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Nisan 2013 12:13
Son Ziyaret:
24 Mart 2014 12:01
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MURAT ERDEM TURAN
Doğum Tarihi:
25 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MURAT ERDEM TURAN

SON 5 MESAJI

Siyanobakter (Yeşil Su) Mücadelesi...
YEŞİL SU PROBLEMİNİN ÇÖZÜMÜ.. ,
Arkadaşlar uzun zamandır yeşil su problemim vardı. Önceleri su hemen sararıyordu. sonra ışık koyunca sarrma gitti bu sefer yeşerme başladı.. uzun süre bir çok şey denedim. Forumlarda yazan bir çok şeyi denedim bazıları pratik değildi yapmak imkanım olmadı. 
bu işi bir sump yapmadan çözemeyeceimi düşünmeye başaldım. sump yapmaya kalkıştım ama bu sefer üşendim. sonra yağ bidonundan dış filtre yapayım dedim yarıda bıraktım onada üşendim.. en son kücük plastik peynir kaplarından birinin altını deldim. içine büyük bulaşık süngeri koydum. kücük su motorlarından birinin hava kortumunu iptal edip su çıkış yerine hava borusunu taktım ve borunun ucunu bu süngerin üzerine bıraktım. hiç ümidim yoktu temizleyeceginden.. ama 2 gün sonra su berraklaştı.. öyleki tertemiz olmuştu.. bir bulaşıık süngerinin (scoçbrayt değil) bu kadar etkili olacağını beklemezdim... temizlemeside cok kolay kutunun icinden süngeri alıp yıkayıp yerine koyuyorum.. 
Ankara Oscar(Astronot)
bende bir astronot birde green terör var. her ikisinide 3 ay kadar önce aldım. Green teror 15-16 cm ve astronot da 11-12 cm kadardı. 
Hiç paketlenmiş kuru yem vermedim. Green teror kesinlikle istravrit yada dil balığı yemiyor. Green teroru kıyma, tavuk yüregi ve solucan ile besledim. Yiyecek kırmızı değilse ilgilenmiyor, başka bir yem vermedim. astronot ise hem bunları yedi hemde donmuş istavrit, dil balığı, haslanmış tavuk, kızartma tavuk, haşlanmış yumurta sarısı ve beyazı , kaşar peyniri, sinek ve kelebek yedi. satın alma kuru yem hiç vermedim. 

Bugün green teror 20-21 cm ve astronot da 19-20 cm vardır.  Görenler hayret ediyor nasıl bunlar bu kadar büyüdüler diye.. 

Fakat....

acaba balıklarımı sağlıksız mı besledim. akvaryumcudan kurum yem alıp onunla da mı beslemeliydim ? balıklar büyüdüler ama hastalıklara karşı savunmamız mı kaldılar ? bağışıklık sistemlerine olumsuz etkisi oldumu acaba benim bu besleme şeklim.. Bunu merak ediyorum.. 

bu arada akvaryumum 70 lt.  ve sanırım sürekli protein takviyeli beslediğimden sıklıkla yeşil su problemi yaşamıştım. Ayrıca green teror defalarca astronotun kuyruğunu ve yüzgeclerini yedi ama 5-10 gün içinde tekrar eski boyuna ulaşıyordu.  Astronotun her gün bir parça istavrit istikakı var... 


muratturan2014-03-13 18:04:52
KARADENİZ DENİZ AKVARYUMU
Cevabınızı okuduktan sonra bir çok türden vazgeçtim. Dil balığı, deniz atı, gelincik balığı, vs. koymayacağım. koymayı düşündüğüm türler

- üstünde yapışmış yosunları ile birlikte kaya parçaları, kücük balıkların yem ve saklanma ihtiyacı icin.
- deniz salyangozu
- Kaya balıkları, izmarit, gomit, pancarcı, iskorpit (bu balıklar kıyıda kayaların arasında yaşıyorlar, çok dayanıklılar ve yengeçlere yem olmuyorlar. )
- Midye ve kayaların üstüne yapışmış istiridyeler (yapıştığı kaya ile birlikte koyacağım)
- 1 tane büyük Yengeç 
-Yılan balığı (gerçek adını kime sorsam bilmiyorlar. 15-20 cm boyunda 2-3 mm kalınlığında başı beli kuyruğu aynı kalınlıkta tıpkı bir  tel gibi yada bir solican gibi. ama kıvrılamıyor, bir balık ne kadar esnekse o kadar esnek. yani müren balığı gibi kıvrılamıyor , sadece zargana kadar kıvrılabiliyor ) gerçek adını bilen varsa yazsın lütfen...
-  belki kücük kamçılı vatozlardan koyarım. her ağ sermeye bi tane kücük vatoz geliyor.. ortama uyum sağlayamadığını görürsem tekrar denize salarım. 

yukarıdaki canlıların uyumu konusunda yorumlarınızı bekliyorum. 
akvaryumun su pompasını ise sadece sabah sekizden akşam beşe kadar calıştıracağım.. akşamları pompa çalışmayacak.. 

        anlayacağınız üzre su değişimi yapmaktan vazgeçtim. iki adet sintine pompası aldım. birini denize koydum, akvaryuma sürekli su pompalayacak, su yönü aşağıdan yukarıya olduğundan göreceli olarak daha gücsüz basacak, diğeride akvaryumun icinde olacak ve otomatik calısacak. su belirli bir seviyeye gelince otomatik devreye girip akvaryuma su basan pompadan cok daha hızlı ve rahat bir şekilde aşağıya doğru su pompalayacak. bu sayede akvaryumda su taşması riski olmayacak. 

inş. sorunsuz bir kurulum yapar ve diğer arkadaşlara örnek olabilecek birşeyler yapabiliriz..  deniz kenarındaki restorantlarda, cafelerde bu şekilde deniz akvaryumları kurulması çok hoş olurdu.. 



 
GETz READY2013-05-03 10:11:31
KARADENİZ DENİZ AKVARYUMU
GETz READY , Cevabınız için teşekkür edederim. deniz akvaryumları için gerekli olan ekipmanları almak için henüz bir kaynak ayırabilecek durumda değilim. Deniz akvaryumu için 1000 tl ye yakın bir ekipman masrafı yapmak gerekiyor. Ben ise 25 tl ye bir sintine motoru (deniz suyuna dayanıklı olduğu için tercih ettim) ile akvaryumuma denizden sürekli su basarak bu işi yapmaya çalışacağım. Birbirlerine yem yapılması konusuna gelince aslında hem haklısın hemde haksız. bazı hobiciler balıklarına yedirmek için su piresi yetiştiriyor ve canlı yediriyorlar. Midyenin boyu daha büyük olduğu için daha mı çok yaşama hakkı var ? Ama yinede haklısınız midyeleri göz göre göre yedirmek benide rahatsız eder. Bu sebeple yengeci nasıl besleyebileceğim konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca deniz akvaryumu hakkında temel bilgiler olması lazım demişssiniz. Temel bilgim var nasıl yapılacağınıda gayet iyi biliyorum. Benim uğraştığım şey bu işi deniz kenarında yaşayan kişiler daha kolay yapabilirmi yapamazmı... Herkesin yaptığının dışına çıkmadıkça gelişme olmaz.. 

Akvaryuma hiçbirşey koymayacağım sadece deniz suyunu sürekli sirküle edeceğim. deniz suyu sıcaklığı kaç dereceyse o sıcaklıkta olsun, deniz suyundaki hava ne kadarsa akvaryumdaki havada o kadar olsun.  deniz suyu ile gelen besin onlara yeter. Tek endişem akvaryumun berrak olmaması.... deniz basen bulanıyor.. 

Arkadaşlar yapıcı eleştrilere ihtiyacım var. bugün canlı koymadan akvaryumu kuracağım. Önce çeşitli yosunlu kayalar koyacağım. ışık sistemim var. bir iki hafta yosunlar rahat yaşayabiliyorsa diğer canlıları yavaş yavaş eklemeye başlayacağım.. yengeç koymayabilirim.

resmini burada paylaşacağım inş. 


muratturan2013-05-02 10:17:50
KARADENİZ DENİZ AKVARYUMU

2 yıldır tatlı su akvaryumum var ve içinde salyangozlar midyeler cikletler bitki vs var..  350 lt deniz akvaryumu yapmak istiyorum.  

- deniz kenarında olduğum için haftalık 1/5 deniz suyu ile su değişimi yapmam yeterli olurmu.
- tabiki bir filtreli hava motoru ve ısıtıcı koyacağım, sıcaklığı 22 decerede tutmayı düsünüyorum. karadeniz çok sıcak bir deniz değil.
- karadenizde yaşayan midyelerden, salyangozlardan, renkli kaya balıkları (renkler muhteşem), küçük yengeçler, dil balığı, deniz atı, deniz kurtları (yosunların arasında yaşıyorlar ve istediğim kadar herzaman bulabilirim), ve bol miktarda uzun boylu geniş yapraklı yosunlu kayalar, ayrıca adını bilmediğim sanırım mercan ama emin değilim kayalar vs koyacağım.
 
   Soru 1 : Deniz suyunu haftalık 1/5 değişim yeterli olurmu. deniz suyu ile.
   Soru 2 : yukarıda saydığım canlıların birbiri ile uyumu yada beslenmesi konusundaki görüşleriniz nelerdir ? yengeçlerin midyeleri ve salyangozları yemesinden endişe etmeyin yediklerinin yerine yenisini takviye ederim. )
 
yorumlarınızı bekliyorum. eğer haftalık değişim yeterli olmazsa daha sık da yapabilirim. oda yeterli olmazsa bir pompa ile deniz suyunu sürekli akvaryuma basıp devir daim yapabilirim..
 
muratturan2013-04-29 14:23:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.