ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yediiklim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2006 13:52
Son Ziyaret:
16 Ekim 2006 14:11
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ÖZLEM GÜKRER
Doğum Tarihi:
27 Haziran 1980
Yaş:
43
İl:
Izmir
Meslek:
HALKLA İLİŞKİLER
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÖZLEM GÜKRER

SON 10 MESAJI

BU BALIKLAR SÜPERR

Evet çok güzel balıklar ama büyüklüklerine gelince inan çok daha büyükleri var benim balığım şu an orada gördüklerinin iki katı ve benim balıklarım bile küçük sayılır. Burada onlardan çok daha büyük balıklara şahit olabilirsin. :)

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=44558& PN=2

Tolga arakadaşımızın 4 ekim tarihinde verdiği resmede bak bir bakalım beğenecekmisin...

M_R_T2006-10-19 11:43:51
bir sabah uyandım ve o da ne!!!!
benim bir teleskop japon balığım var  ne yazıkki bir sabah kalktığımda akvaryumda iki erkek bir dişi olduğu için ciddi bir üreme kavgası yaşanmış ve su pul içindeydi baktığımda teleskobun bir gözü ne yazıkki artık yoktu. yavrularda da bazen yemi fazla kaçıranlar olmuştu ters dönen iki taneyi ben ayrı yere alana kadar kardeşleri bir gözlerini yemişler şimdi hepsi yaşıyor ama bir gözlü olarak. hastalıkla gözün düşmesi konusunda bende ne yazıkki birşey bilmiyorum. balığınız umarım iyidir.
Japonlarınız kışın kaç derecede yaşıyor?
bende 23 derecede bırakıyorum ısıtıcımı. akvaryumumda kışın ısıtıcıyı hiç ihmal etmedim. ama akvaryum suyu değişimi sırasında ani ısı değişimlerinede dikkat etmek lazım ilk akvaryum aldığımda (şubat ayıyıdı) akvaryumda eski suyunun hepsini alıp temiz su koymuştum. bide suyun sıcaklığına bakmadan balıklarımı attığımda anında ters geldiler hemen onları eski sularının içine atarak kurtarabildim. o günden beri ısı konusunda daha dikkatliyim.
Japon Balıkları Hakkında Bilgi
gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. yazınızı bilgisayarıma kopyaladım kesinlikle takıldığım noktalarda bana ve diğer arkadaşlarıma yardımı olacağına eminim.
Su değişimi(acil)
baya stresli bir durum olmuş. ama herşeyin düzelmesine sevindim. musa beyin vasıtasıyla bir şey belirtmek istiyorum ben balıklarım için bidon ve kovalar aldım ve onları balıklarımla ilgili işlemlerin dışında kesinlikle kullanmıyorum. sizde öyle yapabilirsiniz bence böyle yanlışlıklarıda engelleyebilirsiniz. sonuç olarak bir kaç plastik biden pahalı bişey değil temiz bidonlar alın ve onları başka işlerde kullanmayın. çok daha güvenilir....
43 Cm lik Japon Balığı ( Resimli )
umarım benimde balıklarım onun gibi uzun ömürlü olur. ama pekde hayattan zevk almıyor gibi kendini zor götürüyor. balıklarım o kadar büyümesede umarım onun gibi uzun ömürlü olur.
akvaryum dekoru yüzünden inanılmaz kaza
haklısın şu anda akvaryumun içinde hiç taş yok zaten. dediğin gibi yüzme alanları daralınca bir arada sırada üreme yüzünden birbirlerini yaralamaya başlayınca hepsini çıkardım taşların. akvaryum 110 lt. talarda alıınca şu anda rahatlar.
akvaryum dekoru yüzünden inanılmaz kaza

biraz geçde olsa size balılarımın birkaç ay önceki fotoğraflarını gönderiyorum şu anda çok daha büyüdüler ve akvaryumumuz yavruların da büyümesiyle biraz kalabalıklaştı onlarıda en kısa zamanda çekip size göndereceğim.

işte benim balıklarım ve o inanılmaz kazaya sebep olan taşlarda arkada... ama meak etmeyin balığım o kadar hızlı iyileştiki tüm siyahlıkları gitti onuda fotoğraflıyacağım size en kısa zamanda

şu an akvaryumumda iç filr yerine bir dış filtre kullanıyorum. malum zaten avaryuun kalabalıklaşmasıyla iç filtre bir işe yaramıyordu zaten su iki günde sapsarı oluyordu.

işte aile reislerimiz hepinizden birer maşallah çekmenizi isiyorum:) nazar değmesin.

ailemizin direkleri işte bu dört sevimli canlı onlar bizim canımız en kısa zamanda ailemizin yeni fertlerinizde size tanıtmak isterim umarım sevmişsinizdir balıklarımı:)

akvaryum dekoru yüzünden inanılmaz kaza

hepinize çok teşekkürler. balıklarımı çok seviyorum. hani sözde hayvan severler vardır ya onlar gibi olmayalım diye anlattım bu dikkatsizliğimi. çevremde "ay eveet bende çok seviyorum o yüzden balık aldım ama seninkiler gibi büyümüyor hemen ölüyorlar diyen arkadaşlarım var. nasıl beslediklerine gelince küçücük bir fanusun içne tıkıyorlar hayvanları çok kızıyorum fanusta balık beslenmesine.illa besleyeceksen bir akvaryum kur diyincede ben senin gibi uğraşamam diyorlar o zaman almayın lütfen. kendinizede balıklarada yazık etmeyin.benden bide renklenen yavrularımdan istiyorlar vermiyorum tabiki. ben balıklarım sırf daha rahat ortamda yüzsünler diye bütçemi çokda zorlayarak büyük bir akvaryum aldım. akvaryumu satan adam bana "abla kusura bakma ama bir japon balığı için değermi böyle bir akvaryuma" demişti. yine yerim olmadığımı için 66 tane yavrumu petshopa vermek zorunda kaldığımdada akvaryumcu çocuk ağladığımı gördü ve bana abla sen delimisin ya bunlar sadece balık, balık içinde ağlanırmı diye dalga geçmişti. ama bilmiyorki ben o yavruları ben ne fedakarlıklarla besledim.japon yavrulatmanın ve büyütmenin ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. çevremizde sözde hayvan severler o kadar çokki. oysa biz eşimle birlikte akvaryum almaya karar verdiğimizde oturup düşündük acaba onlara gerekli zamanı ve ilgiyi gösterebilirmiyiz diye. bir kedi köpek gibi değil ki balıklarınız tamamen size bağımlılar onlara dikkat etmezseniz ölümlerinden de sorumlu olursunuz. sırf göz zevkini tatmin için akvaryum alıp sonra sıkılarak hayvanları pis suların içinde ölüme terk etmenin bir alemi yok. 110 lt bir akvaryumum var ve birbirinde güzel de japon balıklarım onlar benim hazinem. bazen saatlerce seyrediyorum onlarıçok seviyorum. akvaryum dekoruna gelince  akvaryumunuzu güzel gösterir evet ama bunu balıklarınızı riske atacak şekilde yerleştirecek olursanız benim yaşadığıma benzer şeyler yaşarsınız. eşimle birlikte elimizden geldiğince balıklarımızın rahat bir ortamda yüzmesini sağlamaya çalışıyoruz. bizler akvaryumculuğa bir heves olarak başlamadık o yüzden de asla vazgeçmiyoruz onlardan...

akvaryum dekoru yüzünden inanılmaz kaza
2,5 yıldır balık besliyorum ve ilk defa böyle bir dikkatsizlikyaptım. iki akvaryumum var büyüyen yavrularımdan bir kısmını büyük akvaryuma aktardım orada dekor olarak kocaman taşlar vardı. bu volkanik delikleri olan aralarına bitki dikerim diye. hava taşının üzerine doğru hafif eğik bir biçimde kodum taşı. ve 2 gün önce akvaryumuma baktığımda balığımın alttan deliğe girmiş olduğunu gördüm. sanırım gireli baya olmuş ve biraz çabayla kafasını çıkarıp bana kendini göstermeyi başarmıştı. ama öyle bir sıkışmıştıki deliğe ne öne gidiyor nede arkaya. düşündükçe bile şu anda deli oluyorum. onu ezmeden çıkarmaka için eşimle çok uğraştık ve sonunda başardık. evimde her zaman hasta balıklar için minik bir akvaryumum var ona aktardım onu. üst ve alt yüzgeçleri tamamen parçalanmış kuyruğu çürümüş sanırım uzun zamandır orada kalmış. karın bölgesinde iki tarafta erimiş durumda ve bütün vücudu kıpkırmızıydı. iki gündür başında nöbet tutuyorum bir gün boyunca ters yüzdü. sonra düzeldi şu anda yüzüyor. yem yemeyede başladı. yara yerleri siyahladı. onu iyileştirmek için elimden geleni yapıyorum sabah kalktığımda onu yüzerken bulduğumda nasıl sevindim bilemezsiniz.en önemli ders lütfen akvaryumdaki dekorlara dikkat benim gibi sizde balığınızın hayatını riske atmayın taşların hepsini attım. balığıma her bakışımda dikkatsiziliğim yüzünden vicdan azabı duyuyorum. onun benim yüzümden yaralandığını ve acı çektiğini düşünmek çok üzücü... umarım beni terk etmez...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.