ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
noyantemur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Kasım 2013 00:10
Son Ziyaret:
23 Eylül 2014 16:41
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
eren gülen
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1900
Yaş:
124
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eren Gülen

SON 10 MESAJI

Ocean free hydra 30
Arkadaşlar discus tankında kullanmak üzere bu ürünü almayı düşünüyorum ancak forumda ph değerini yükselttiği yazıyor. Bu doğru mu acaba? Sonuçta doğru ise eğer; her gün  %50 su değişimi yaptığımdan ph oranlarında sürekli değişim yaratacağından yarardan çok zarar getirmesin. Fikirlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürü borç bilirim. Saygılar.
Elma salyangozu
Arkadaşlar Cama cam discus tankında dip çekiminden sonra kalan olası yem artıklarını tüketmesi için nohut büyüklüğünde elma salyangozları aldım. Bu salyangozları discus tankına atmazdan evvel sterilizasyon için yapmam gereken bir işlem varmı acaba? Bilgilerini paylaşmaktan çekinmeyen arkadaşlara şimdiden teşekkürü borç biliyorum.
iki akvaryumu birleştirmek
Arkadaşlar iki adet 50x50x50 akvaryumu birbirlerine bakan camlarında örneğin 20 cm çapında daire şeklinde kesilip bu camların birbirine bitiştirerek silikonlanması ile tek bir akvaryum şeklinde kullanımı mümkün olur mu? Yoksa akvaryumlar basınç nedeniyle patlama sızdırma yapar mı? Yanıt verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürü borç bilirim. Saygılar.
Yavru discus beslenme
Hafta içi iş dolayısıyla evde olmadığımdan yem makinesi aldım. sabah 7.30 gibi dana yüreği atıyorum(yem 20 dk suda kalıyor yenmeyenleri dip çekiyorum) daha sonra yem makinesi 10.00, 12.00, 14.00, 16.00'da kuru yem atıyor. Ben akşam 18.00'da dana yüreği atıyorum. yem makinesi 20.00'da kuru yem atıyor. en son ben 21.00 da yine başka marka kuru yem atıp dip çekiyorum. Bu arada 18.00'da dana yüreği atıp 20 dk bekleyip dip çekimi yapıyor ve daha sonra %50 su değişimi yapıyorum. en son gece ışıklar kapanmadan dip çekimi yapıp çekilen su kadar su eklemesi yapıyorum. Işıklar timer ile 07.00'da açılıyor 13.00'da kapanıyor. 16.00'da açılıyor 22.00'da tekrar kapanıyor. Bu şekilde uygunmudur acaba? saygılar.
Yavru discus beslenme
Arkadaşlar yavru discuslara bir günde kaç defa ve kaç dk aralıkla yem verilmesi gerekir? Bilgilerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürü borç bilirim. Saygılar.
En kolay yavru alınacak balık?
Sedat bey yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Soruyu biraz daha derinleştireyim öyleyse. Boş 50 lt bir akvaryumum var. Diğer akvaryumların yanında bu da boş kalmasın ama zahmette çok almasın istiyorum. Lepistesler yavrular ama yavrularını da afiyetle yerler. Ben daha çok yavrularını yemeyen bakan bir tür şeklinde soruyu değiştireyim öyleyse. Saygılar.
En kolay yavru alınacak balık?
Arkadaşlar 50 Lt akvaryumda en kolay ve zahmetsizce yavru alınacak balık hangi türdür acaba? Yani çok fazla maliyeti olmaksızın( dış filtre, yem, su değeri vb) yavru sevincini hangi tür ile alabiliriz? Saygılar.
İkinci el ilanlar neden bu kadar pahalı?
Yıllardır bu hobiyle ilgilenirim. Mesleğim ve sürekli tayin olmam nedeniyle bir şehirde bir sistem kurar sonra o şehirden ayrılırken bu hobinin bir takım çilelerinden, zorluklarından ötürü sistemi ya çok cüzi fiyatlara elden çıkarır ya da inanın  çoğu zaman o çevredeki hobidaşlara hediye ederim. Sonra yeni görev yerinde bir iki ay geçince balık sevgisi yüzünden yeniden bir sistem sonra deja vu..! Şimdi yeniden bir sistem kurdum. Yavru discuslar aldım. Başka türler de alayım, Akvaryum küçük oldu bir de büyüğü lazım, dış motoruydu, ısıtıcısıydı derken şöyle bir ilanlar kısmına baktım da. Yeni sıfır akvaryum yaptırmak istiyorsun akvaryumcuyu arıyorsun o ölçüdeki kapaklı akvaryuma akvaryumcu 190 diyor, 5 yıllık akvaryumuna bizim hobidaşlar 200-300; mobilyalı sumplu akvaryum fiyatına yakın fiyat isteniyor 4-5 yıllık profilli akvaryumlara, yem makinesi aynı marka ve modeline kargoda ücretsiz üstelik internette; kullanılmış ürüne daha fazla fiyat isteyenler var. Mobilyalı akvaryum 3 senelik resimlere bakıyorsun mobilyası kapağı sağdan soldan çatlamış, patlamış  -bir de nakliye için neredeyse parmağımı oynatmam yazılsa açık açık daha iyi olur- (ki biz yolda kalan araba görsek yardım için hemen işi gücü bırakıp itmeye başlayan milletiz özünde) akvaryuma internette sıfırı ve ücretsiz kargolu da olduğu için aslında uçuk fiyat verilen üründen daha fazla fiyat isteniyor. Bunun gibi belki on tane daha örnek vardır sanırım. Satıcı arkadaşlar ürün satmadan önce bir fiyat araştırması yapıyorlardır mutlaka; yani fiyatlar biliniyor üç aşağı beş yukarı. O zaman ya gerçekten satılmak istenmiyor bu ürünler ya da benim bilemediğim başka sebepler var. Bu hususta düşünceleriniz nedir arkadaşlar? Belki de ben yanlış bir tespit yapıyorumdur. Bilemiyorum.   
Ankarada sıyah renk estetık kaya nerede bulunur
Arkadaslar ankarada sıyah renklı estetik kaya, agac fosili kAya bulabilecegim yer var mi acaba? Cumartesi gunu karabuge donus yapacagim. Eskiden tas market var di hala varmi bilemiyorum. Varsa bile merkeze cok uzakti. Daha merkezi yerde bu malzemeleri bulabilecegim mekan, akvaryumcu tavsiyesinde bulunacak arkadaslara simdiden tesekkuru borc bilirim. Saygilar.
ekol 17
Bilgisini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Telefon ettim. Artık ekol filtre üretilmiyormuş. Daha önce ekol 15 ve 19 kullanmış biri olarak çok üzüldüm. Ben her ikisinden de fazlasıyla memnun kalmıştım çünkü

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.