ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ErgunY
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2014 21:45
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2014 03:21
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ergun Yavuz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Edirne
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Malavi Ciklet Akvaryumu Bitki Takviyesi
Akvaryumu büyütmek istiyorum ama şu an mümkün değil. Yaz aylarında belki imkanım olabilir ayrıca yer sorunu var ikinci sorunda bu inşallah bir şeyler ayarlamaya çalışırım :) Öneriler için teşekkür ederim.
Malavi Ciklet Akvaryumu Bitki Takviyesi
Haklısınız poyraz bey bilgilendikçe öyle olduğunu anlıyorum.. Neyse nüfus azaltımı yapıcaz artık :) Bitkilerin ciklet akvaryumu için bir hassa sp ve yunusların olduğu akvaryumlarda zor barınacağı hakkında görüşler aldım başka tecrübeleri olan varsa bekliyorum.. 
Bitkili Demasoni Zamanı! (Güncel video 4 te)
Cevabınız için teşekkür ederim balıkları azaltma çabam var ilerleyen günlerde halledeceğim inşallah sadece sp ve mücevher bırakmayı düşünüyorum. 
Malavi Ciklet Akvaryumu Bitki Takviyesi
Fotoğraf:

Boyut (cm):50-26*26
Kapasite (litre):45
Canlılar:4e yunus, 3e sp, 1çift mücevher

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:
İyi forumlar herkese :)
Her türlü bilgiye açığım arkadaşlar.
45 lt akvaryumum var 50 uzunluk yan uzunluk 26 yükseklik 26 böyle bir akvaryumum var. içinde 9 malawi ciklet var 4e yunus 3 e sp 1 çift te mücevherim var. Bazı yanlışların olduğunun farkındayım fakat bilgim yeterli değil kabul ediyorum. Akvaryum bir süre daha bu şekilde yaşamaya devam edicek. Yunuslar dan 2 si kontrol onlarda gerçi ama. Şimdi akvaryum temizliği yaptıktan sonra akvaryuma bitki eklemek istiyorum. Ne şekilde bitkiler ekleyebilirim ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)
Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Bitkili Demasoni Zamanı! (Güncel video 4 te)
Akvaryumunuz çok şık ve güzel olmuş inşallah balıklarınızın gelişimi de akvaryumunuz kadar güzel ve kaliteli sağlıklı olur :) 
Bir iki sorum olucak fazla bilgim yok o yüzden. 45 lt akvaryumum var 50 uzunluk yan uzunluk 26 yükseklik 26 böyle bir akvaryumum var. içinde 9 malawi ciklet var 4e yunus 3 e sp 1 çift te mücevherim var. Bazı yanlışların olduğunun farkındayım fakat bilgim yeterli değil kabul ediyorum. Akvaryum bir süre daha bu şekilde yaşamaya devam edicek. Yunuslar dan 2 si kontrol onlarda gerçi ama. Şimdi akvaryum temizliği yaptıktan sonra akvaryuma bitki eklemek istiyorum. Ne şekilde bitkiler ekleyebilirim ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)
Elma Salyangozlarımın Vantuzlarını Yediler
Bildiğim kadarıyla salyangozun gözleri o kopan parçalar :D Geçmiş olsun :)
Malavi Ciklet Akvaryumu Sarı Kurtçuk
[QUOTE=TaaRuuZ]Suyun tamamını sakın dökmeyin en azından iç motorun suyundan biraz aşılayın akvaryumun suyununda %25i kalsın yok balıklarınızı kaybedebilirsiniz. [/QUOTE]
Ben genelde su değişimini balıkları dışarı alıp akvaryum suyunu komple temizleyerek yapıyordum sonrasında akvaryum sıcaklığı, tuz ve ilaç attıktan 2-3 saat sonra balıkları akvaryuma salıyordum genelde bu şekilde yapıyordum bugüne kadar bi sorun olmadı :) 
ErgunY2014-04-21 00:40:18
Malavi Ciklet Akvaryumu Sarı Kurtçuk
[QUOTE=mesutok] Kapak altın bir böcek yumurtasını bırakır kurtlanma olabilir. buhar canını altın bırakbilir, burayda sudki artık yemler çıktıkça buradan beslenirler caml suyun biirleştiği yerden. Kpak altını sık sık temizleyin silin temiz tutun. yem artıklarından arındırın ve kurtlrdah haftada bir silin temizleyin kapak altlarını.[/QUOTE] Akvaryuma komple temizlik yapıcam sonrasında dediğiniz şekilde yapıcam :)
Malavi Ciklet Akvaryumu Sarı Kurtçuk
Bu konuda haklısınız bu tür hakkında çok aşırı bilgim var diyemem az çok ufak tefek bilgim var. Aslında daha büyük bir akvaryum istiyorum fakat yer sıkıntısı var ileriki zamanlarda yer ayarlayabilirsem büyük akvaryum almak istiyorum. Şu an akvaryumda 1 çift mücevher 3(2e) sarı prenses  4(e)yunus, yunuslar akvaryumda baskın şu an. Sadece mücevherleri bırakıp yavrulama yapmayı düşünüyorum fakat bu seferde yavrular için ayrı yer yapmam gerekecek. Neyse ilerleyen vakitlerde bir çözüm bulacağım inş :) Benim sorum ile ilgili net cevap verecek yok m :/ ? Akvaryumculardan aldığım bilgilerin toplamında akvaryum suyu ve her şeyin dezenfekte edilmesi gerektiği kanısına vardım inşallah sorun çözülür. Yine de önerileri bekliyorum.
Malavi Ciklet Akvaryumu Sarı Kurtçuk
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
Sarı prenses, mücevher ve yunuslarımda sıkıntı yok. Ufak sarı kıvrımlarla ilerleyen kurt var arkadaşlar. Akvaryumda suyun bitim çizgisi ile camın başlama noktasında nemli ortamda yaşıyor şu an 4-5 adet gördüm daha öncede akvaryumu bu yüzden kaldırmıştım. Bunun çözümü nedir. ?Ne yapmam gerekiyor.. ?
Akvaryum Kapasitesi (litre):

45 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:
İç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.