ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
esgudes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Şubat 2014 22:28
Son Ziyaret:
31 Mart 2016 18:37
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Sağlam
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Japon Balıklarıma Bakacak Birilerini Arıyorum
Ahmet ve Hakan Bey ilginiz için teşekkür ederim.Hulusi Bey size de çok teşekkür ederim.400 lt de ferah ferah dolaşsın balıklarım [:)]
Japon Balıklarıma Bakacak Birilerini Arıyorum
Merhaba arkadaşlar.50*50*50 toplamda 125 litre olan akvaryumumda baktığım 3 adet 10-12 cm boylarında japon balığım var.akvaryumum su kaçırmaya başladı ve bu su kaçağını bir türlü engelleyemediğim için balıklarımı toplamda 60 litre su alan hailea a50 akvaryumuma çekip büyük akvaryumu iptal ettim.şu an kullandığım akvaryumun hacmi balıklar için yetersiz verecek birilerini de bulamıyorum.japon balıklarımın üst yüzgeci yok akvaryumcudan ranchu diye almıştım,beni kazıklamışta olabilir bilmiyorum.akvaryum hacmi yeterli olan birilerine balıklarımı hediye etmek istiyorum.

balıkların fotoğrafları ;

http://i.hizliresim.com/NAnO1L.jpg

http://i.hizliresim.com/JAZOOn.jpg

http://i.hizliresim.com/1v6GG5.jpg
125 Lt Japon Akvaryumu
Evet hafif sisli bir görünüm ement bey.Büyüklüklerine göre balık sayısı iyi mi sizce ? Rahat rahat büyümeye devam ederler mi ? bir de su sıcaklığı için 25 derece fazla mı ?
125 Lt Japon Akvaryumu
Merhaba arkadaşlar 50*50*50 125 lt bir akvaryumumum var.Şu an akvaryum içerisindeki net su miktarı 110 litre.Ben bu 110 litrede 3 adet 10-12 cm japon balığı besliyorum.Akvaryumu bir hafta önce kurdum,kumu iyice yıkayıp serdim,hava motorunu,dış filtreyi ve ısıtıcıyı bağladım,akvaryumu o şekilde bir hafta çalıştırdım bir hafta sonunda akvaryuma balıklarımı ekledim.Dış filtrem fluval 106.Dış filtre iki gözlü ve çalışma sistemi biraz farklı.sol gözde dikine biyolojik sünger var,sağ gözde ise iki raf var.Alt raf yarısına kadar substrat dolu diğer yarısında elyaf var.Üst raf ise tamamen elyaf ile dolu.Su sırasıyla dış filtrenin sol ve sağ haznesinden geçiyor.Ayrıca dış filtre suyu 1 mt aşağıdan akvaryuma basıyor.Su sıcaklığı 25 derece ve suya herhangi bir kimyasal katmadım. Balıkları sabah akşam 2-3 dakikada bitirebilecekleri miktarda hikari oranda gold ile besliyorum.Sıkıntım ise suyun bulanık olması.Balıkları akvaryuma ekleyeli 4 gün oldu.Su başta bulanık değildi,sonradan bulandı.Yemlemeyi fazla yaptıgımı düşünmüyorum.Balık sayısı veya dış filtre ile ilgili bir sıkıntı var gibi ya da beklesem geçer mi ?.Yardımcı olursanız sevinirim.


Akvaryumun Fotoğrafları

http://i.hizliresim.com/3jRW5r.jpg

http://i.hizliresim.com/G21Wry.jpg

http://i.hizliresim.com/5mREPR.jpg


Yüzgeç Kökünde Beyazlama ve Soyulma
Haklısınız Mesut Bey,işteyim eve gideyim tedaviye hemen başlayacagim. Tekrardan sağolun,gelişmelerden haberdar edeceğim.esgudes2014-11-11 12:37:39
Yüzgeç Kökünde Beyazlama ve Soyulma
Ben adi salyangoz diye biliyordum Mesut Bey,forumda biraz arastirmistim.Sanmiyorum ama isteyen olursa kargolarim.Yakinimda göl yok,Gaziosmanpasadayim.
Yüzgeç Kökünde Beyazlama ve Soyulma
Okuyacagim Mesut Bey.O salyangozlar aldigim bitkiyle beraber geldi.Toplayip atmayada gönlüm el vermiyor,canlılar sonuçta.Hepsini suzgecle toplayip tuvalete atsam bir şekilde yasamaya devam edebilirler mi ?
Yüzgeç Kökünde Beyazlama ve Soyulma
Aksam eve giderken terramiycn alıp uygulamaya baslayacagim Mesut Bey.36 saat sonra son durumu gösteren bir fotograf eklerim buraya.Dip yemini parcaladiktan sonra terramiycn ile karistirip vermeyi düşünüyorum?
Yüzgeç Kökünde Beyazlama ve Soyulma
Fotoğraf:http://i.hizliresim.com/OdPB6z.jpg

Canlıdaki Belirtiler:Değikilik Yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre):50 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:7 Adet  Neon Tetra,1 Adet Elma Salyangozu,1 Adet Çöpçü Balığı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Sıcaklık: 26 C

Filitrasyon:Fluval 106 Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir sera florena ve reefowers potash.4 aydır su değişikliği ve filtre temizliği yapmıyorum.




Merhaba arkadaşlar.İki gün önce balığımda bu leke yoktu,bugün farkettim.Daha çok soyulma gibi.Yardımcı olursanız sevinirim.


Yeni Kurduğum Bitki Akvaryumum.Beyaz Pamukçuk.
Kökü temizledim Ömer Bey,bir dahaki sefere dediğiniz gibi yaparim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.