ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sergenyapim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2014 20:31
Son Ziyaret:
13 Ekim 2014 01:15
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sergen Yapım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sergen Yapım

SON 10 MESAJI

Yem Kullanımı
Peki büyümeyi bir kenara koyarsak tam olarak yemi ne şekilde vermeliyim? Birgün pond birgün dip şeklinde vs gibi kombinasyonlar arıyorum.
Yem Kullanımı
Merhabalar

1 tane japon balığım var. Küçük bir japon, tek kuyruk. 3 tane yemim var, bunlardan 1 tanesi dip yemi, bir tane pold yem, bir tane de seranın yemi var. Hangisini hangi sırayla ne kadar vereyim bilemedim? Çabuk büyüsün istiyorum. 
Ucuza Nasıl Temin Ederim?
Herkese tek tek teşekkür ederim. İkinci el almak en mantıklısı sanırım öyle yapacağım
Ucuza Nasıl Temin Ederim?
[QUOTE=Mete Duru]Geçenlerde arkadaşıma 60 cm 2. el akvaryumu 15 liraya aldım petshoptan. Isıtı zaten 50w 10-15 lira tutar. Bir tane de iç filtre koysanız 20 lira ya 50 tl civarında bir bütçe ile rahat çıkarsınız işin içinden.
Balığınıza hakettiği değeri verin. Onu fanusta beslemeyin.
Saygılar.
[/QUOTE]

Tahmini olarak o fiyata alabileceğimi biliyorum ama nerden alabilirim?
Ucuza Nasıl Temin Ederim?
Merhabalar

Yaklaşık 5 aydır 1 tane japon balığı beslemekteyim. Fanusun zararlı olduğunu biliyorum ama şartlarımdan dolayı fanusta beslemek zorundaydım. Öğrenciyim, şimdi kış geldiği için ev soğuk olmaya başlıyor. Gündüzleri evde olmadığım için bazen de geç geldiğim için ısı problemi yaşanıyor. Bende küçükte olsa bir akvaryum almayı düşünüyorum ısıtıcı vs. olabilecek.

Ama öğrenci olduğum için kalkıp 50-100 lira verecek bütçem yok. İstanbul avrupa yakasında yaşıyorum, uyguna veya ikinci el mantığında nerden bulabilirim? Camcıda kestirme felan dedi bazı arkadaşlarım ama onun için ekstra zamanım yok, Eminönü gibi bir yere gidip direk alıp evime götürecek kadar zaman ayırabilirim. Balığımı seviyorum ama bütçem kısıtlı. Veya fanusta soğuğa dayanır mı?

Teşekkürler.
Thy Japon Balığı Problemi
Hepinize teşekkür ederim, çözümü kız arkadaşım Tekirdağ'da olduğu için ona götürmekte buldum :). Tek tek teşekkürler
Thy Japon Balığı Problemi
Arkadaşlar 13 ünde İstanbul'dan Sivasa gideceğim Thy ile. 1 tane küçük japon balığım var. 4-5 liralık balık. Ama uzun süredir yalnızlığımı paylaştığım için seviyorum bana huzur veriyor. 2 ay kadar sivasta olacağım için bırakabileceğim birisi yok onu da götüreceğim.

Geçenlerde aradım thy'yi bildirimde bulundum, kabul etmediler. Köpek Kuş Kedi tanışır, balık taşınmaz diye. Bende 1 litrelik pet şişeye koyup götürecektim çok teferruatlı birşeyler gerekmiyordu yani. 

Bugün yeniden aradım düzgünce belirttim yine sorun oldu. Hatta tartıştık baya.

Nasıl taşırım ben bu balığı? Valize koysam veya yanımda sırt çantam var hep. Hangisine koysam geçebilir? X-ray'de görülse balığı çöpe attırabilirler mi?

Kategori bulamadım buraya yazdım kusura bakmayın..
Japon Balığımda Beyaz Küf Gibi
Teşekkürler fikirler için arkadaşlar. Mikofish aldım 15 liraya. Balıkları alalı 1 hafta olmadı daha. 3'de 1 i kadar suyunu değiştirerek, mikofish damlattım. Su rengi sarı oldu, o hasta olan balık daha iyi görünüyor, daha canlı rahatladı gibi nedense. 24 saat geçti. Diğer balık durgunlaştı. Hasta balığın hasta yerine vuruyordu o mu rahatsız etti acaba? Taşlara yakın yerde hareketsiz duruyor çoğu zaman. 

Sera'nın japon balığı yeminden kullanıyorum. Küçük siyah boyutlarda. Günde sabah akşam veriyorum ve 6 tane atıyorum 2 balığa.

Teşekkür ederim.
Japon Balığımda Beyaz Küf Gibi
Teşekkürler fikir için. Şuan akvaryum koyabileceğim müsait bir yerim bulunmamakta. İlerleyen dönemlerde almayı düşünüyorum. İlaç olarak tam bir fikir edinmek istiyorum. Bunu al dediğiniz çokta pahalı olmayan bir ürün var mıdır?
Japon Balığımda Beyaz Küf Gibi
Fotoğraf: http://www.akvaryum.org/Forum/dosyalar/144399/15_3_2013_16_42_56_1.jpg
Hareketli olduğu için kendi balığımı tam çekemedim. Ama benzer durumda. 

Canlıdaki Belirtiler: 
Daha çok bir küf gibi beyaz bir küf şeklinde daha dışa dönük.

Akvaryum Kapasitesi (litre): Bilmiyorum, Fanusta.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Benzer japon balığı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 tane balık aldım ve küçükler. Japon balıkları, birisi siyah benekli olanlardan diğeri klasik formda. Klasik formda olan üzerinde ilk günden fark ettim bir sorun var sağ göbek tarafında. Balıkları alalı 2-3 gün oldu. Ne yapmam gerekiyor? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.