ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nehir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2014 12:58
Son Ziyaret:
07 Nisan 2016 15:34
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz ÖZTÜRK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Deniz ÖZTÜRK

SON 10 MESAJI

Balıklarımızı nasıl yakalıyoruz?
Yaklaşık 2 ay önce 125 cm boyunda 300 litrelik akvaryumumda iceman beslemeye başladım. Sizinki kadar olmasada baya taş var akvaryumda. Küçük 1 adet kepçe vardı. İlk iceman ağzına yumurta aldığında yakalayamadım. Kepçeyi soktuğum an hepsi kayaların arasına giriyordu. Yakalamaktan vazgeçtim ve yavru alamadım. Ya attı yada yuttu yada diğer balıklara yem oldular.

Forumda gece yakalama tavsiyesini okudum. Ancak balıklar kayaların arasında uyuduğundan yakalayamadım. Bir tavsiye üzerine 30-35 cm lik kepçe aldım. Akvaryumum bir tarafına koyup küçük kepçeyle balıkları kovalıyorum ve hepsi büyük kepçeye giriyor. İstediğimi alıyorum böylece.

Bence hiç uğraşmadan akvaryum genişliğinde kepçe edinin. Emin olun balık yakalamak çocuk oyuncağı olacak.
Lepistes yavruları ölen çöpçü balığını yemiş
30 adet kadar lepistes yavrusu var elimde. Kendi balıklarımın yavruları. Yanlarındada 4-5 santimlik beyaz çöpçü balığı vardı. Yavrular 1.5 aylık civarında. Hiç bir sağlık problemi yok akvaryumda. Sabah işe gitmeden yemleme yaparken çöpçü balığının öldüğünü fark ettim. Fazla zamanım olmadığı için akşam çıkartım diyerek evden ayrıldım. Akşam eve geldiğimde çöpçü balığını yemişlerdi ve yemeye devam ediyorlardı. Kafasını komple yiyip yok etmişlerdi.

Ölüm nedeninin dün gece verdiğim yemden kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Lepistesler baya büyüdü diye cikletlere verdiğim yemden attım. Dibe düşen yemlerin hepsini yiyip ölmüs olabilir.

Sormak istediklerim;

1- Bu normal midir ? Yani lepistes yavrularının yamyam gibi olması.
2- Çöpçü balığı hastalık dolayısıyla öldüyse onu yiyen balıklara zararı olur mu?
Dünyanın En Zor 3 Mantık Sorusundan Biri- Hadi
Soruyu bugün sorduğunuzu dikkatine alırsak ; o gün bugündür :)
Toptan Akvaryum Malzemeleri Temin Etmek
[QUOTE=Gustlof]Bence Sera, Pet Garden gibi firmalar bayilik usulu ile çalıştıklarından peşin para verseniz de gerçek bir mağazanız yoksa ürün vermeyeceklerdir. Yoksa herkes peşin parayla alır bu işi yapardı. Hatta bu işi yapanların da ilk uğrayacağı yer burası olurdu. 

Sizi varsa alt bayiye yönlendirebilirler. Veya vermezler. Alt bayi gibi yerler de herhalde size teklif edilen marjla mal satabiliyorlardır. Bence fiyat almak için de perakende satış fiyatıyla 10.000 TL tutan bir sipariş verin.  Örneğin 100 adet filtre gibi vs. Bakalım ne diyecek?

Belki de sadece bir tür ile başlanabilir. Yanılmıyorsam forumda yemci bir arkadaş var. Yemciliğiyle tanınıyor ama sitesine girince diğer ürünleri eklemiş. Siz de bir dış filtreci olabilirsiniz:) İşin şakası tabi. Bu arada saulosileri edindiniz mi?

[/QUOTE]

İnsanlara uygun fiyat sunabilmek için ulaşabileceğim en yüksek yere ulaşmaya çalışıyorum. Mantık olarak şöyle düşünüyorum. Mahalle arasında ufak bir petshop toptancıdan aylık ne kadar ürün alabilir ki ? Alsın alsın 3-5 bin liralık malzeme alır. Uygun fiyatlı ürün temin edersem bunun en az 2-3 katı kadar alım yaparım diye düşünüyorum. (Mevcut e-ticaret sistemlerimdeki tecrübelerime dayanarak).

Tek ürün olayı bana da mantıklı geliyor. Aslında en güzeli de yem satışı. Neden derseniz yem sürekli tüketilen ve alım yapılması gereken bir şey. Şimdilik ince ince araştırmaya devam ediyorum.

Saulosi konusunda da verdiğiniz arkadaşa ulaşamadım bir türlü. Şimdilik elimdeki dişilerle devam ediyorum. Yavru almaya da başladım. Yeni yavruları büyütüp daha geniş bir koloni kurmayı düşünüyorum. En azından bildiğim canlılar olacak :)


[QUOTE=AkvaryumElazığ]           İlinizde bulunan toptancıdan alışveriş yapmak, uygun olduğu sürece elbette mantıklı olacaktır.
                 E-bay ı da araştırmanızı öneririm. Fiyat konusunda çok çok uygun ürünlere denk gelebiliyorsunuz. Örn piyasa değeri 20-25 tl olan bir telefon kılıfını 1-2 usd gibi komik rakamlara bulabiliyorsunuz.Ürün elinize bazen 15-20 günde ulaşabiliyor. Kampanyalı ürünlerde kargo bile ödemiyorsunuz.  
               Örnek teşkil etmesi açısından bir kaç ürün linki atıyorum.

Mıkntatıslı cam sileceği 2.99 usd

Digital Termometre 2.49 usd

                 Sağlam ve güvenilir bir satıcı bularak, ücretsiz kargo veya en uygun kargo ücretini denk getirdikten sonra E-bay dan alışveriş yapabilirsiniz.
                 E-bay dan alışveriş yapımı hakkında, forumda detaylı bir konu mevcuttur.Buradan ulaşabilirsiniz. Alışveriş sisteminde güncellemelerin veya değişikliklerin olup olmadığını tekrardan araştırınız. Keyifli hobiler
              [/QUOTE]

İşi biraz büyük ve ciddi düşündüğüm için ebay tarzı siteler bize uyumlu olmayabilir. Geliş süreleri uzun olduğu için bu süre zarfında sıkıntı yaşayabiliriz diye düşünüyorum.  Ayrıca alımlarımız hem fiyat olarak hemde hacim olarak büyük olabileceği için gümrük vs. sıkıntılar yaşayabiliriz.
Toptan Akvaryum Malzemeleri Temin Etmek
Cevap için teşekkür ederim. Ankara' da bir toptancı ile görüştüm bana farklı fiyat çektiğini düşünüyorum. 15 TL' ye akvaryumcuda satılan ic filtreye bana 12 TL dedi. Ben 12 TL' ye bu ürünü alırsam 15 e satacam neden hobiciler bizi tercih etsin. E ticaret yapacam diyince toptancı pek sallamadı sanırım :)

İnternet üzerinden bir kaç firma ile görüştüm ancak Ankara dışı olduğu için çok kafama yatmadı. Sebebide mesela 5000 TL' lik ilk sipariş geçtim diyelim. Karışık tüm ekipmanlardan aldık farzedelim. Olduda 1 ürün mesela ısıtıcı hızlı satıldı. Sadece ısıtıcı için tekrar kargo ödememiz gerekecek. O yüzden Ankara' da olursa en azından hemen gidip eksikleri tedarik edebilirim diye düşünüyorum. Ayrıca alacağim ürünleride gözle görme şansım olur.

Ayrıca başlangıç için gittigidiyor/n11 mantıklı olabilir. En azından güven sağlayana kadar böyle başlayıp daha sonra kendi sitemize geçebiliriz.
İcemanden yavru alanlar?
2 ay önce 2e 7d dişi iceman aldım. Hemen hemen hepsi damızlıktı. 1-2 tanesi damızlık altıydı. Her hangi bir şey kullanmadım. Haftalık 3 damacana yani 57 litre su değişimi yapıyorum. Düzenli olarak aynı saatte günde 2 kez sabah akşam yemleme yapıyorum. Damızlık altı olanlardan 1 tanesi ilk kez yumurta alıp atmıştı. Geçen hafta 3 dişiden yumurta aldım. Akvaryum ısısı 27-28 derece. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine ışıklandırmayı az yapıyorum. Akvaryum oturma odasında olduğu için kendi ışıklarını çoğu zaman açmıyorum bile. Odanın mevcut ışığında duruyorlar. Ve bol kaya mevcut.

Kısaca benim fikrim düzenli su değişimi, düzenli yemleme ve onları strese sokacak şeylerden kaçınmak. Işıkların sürekli açılıp kapanması gibi şeyler strese sokuyor diye düşünüyorum. Birde ısının 26-28 dereceler arasında olması gerek diye düşünüyorum.
Toptan Akvaryum Malzemeleri Temin Etmek
Cevap için teşekkür ederim. Siteden bayilik için başvuru yaptım. Yarında yerlerine gidip görecem bakalım.

[QUOTE=aDeX]Pet garden var batıkent Carrefour un arkasında kalıyor. Perakende satışları yok bayilik sistemiyle 
çalışıyorlar.  Web sitesini inceleyip hangi ürünlerin olduğu ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.


İstanbul Yolu 7. Km Necdet Evliyagil Sokak No : 24/C Batıkent tam adresi.
 

[/QUOTE]
Toptan Akvaryum Malzemeleri Temin Etmek
Merhaba arkadaşlar,

Şu an 2 sektörde e-ticaret yapıyorum aynı zamanda esnafım. Başımdan geçen bir olay üzerine petsop(ağırlık akvaryum ürünleri) ürünleri de satmayı planlıyorum. Aşağıdaki sebepten ötürü bu işi denemek istiyorum.  

Yaklaşık olarak 4-5 aydır bu hobiyle ilgileniyorum. 50 cm' lik Japon ile başladığım hobide şu an 125 cm + 100 cm + 50 cm + 30 cm olmak üzere 4 akvaryumda malawi türleriyle devam etmekteyim. 

Özellikle malawiye (doğal olarak büyük akvaryuma) geçiş yaptıktan sonra bu hobi için hatırı sayılır paralar harcandığını gördüm. Akvaryum, dış filtre, iç filtre, daha kaliteli ısıtıcılar, kuluçka makineleri, 4-5 çeşit yem vs. diye gidiyor. 

Geçenlerde ilk iceman balığım yumurta aldı ve 5-6 gün sonra kustu. Bende yavru kaybı yaşamamak için kuluçka makinesi alıp kusturma yoluna gitmeye karar verdim. İşlerim yoğun olduğu için akvaryumcuya gidemedim. Gittigidiyor üzerinden 9 TL' ye kuluçka makinesi aldım. 1 gün sonra elime ulaştı. Meç marka 2'li bir kuluçka makinesiydi. Ürününü bilenler bilir alt tarafında vantuzun olduğu kapak var. Orası çatlak gelmiş. Geri gönder geri gelsin vs. uğraşmak istemedim. 8-9 TL değil mi hafta sonunu bekleyip gidip akvaryumcudan alayım dedim. Aynı kuluçka için bir akvaryumcu 25 TL başka bir akvaryumcu ise 22 TL istedi. Bu çok anormal geldi bana. Şimdi bazı arkadaşlar akvaryumcunun gideri daha fazla vs. diyecekler. Evet bende esnaf olduğum için hak verebilirim ancak aynı ürün arasında 2.5 kat fark olursa bu normal değildir. 

Uzun lafın kısası piyasadaki aç gözlü tacirlerin (bu bütün akvaryumcular için geçerli değil tabiki) bu işi hobi olarak yapan insanları bu şekilde sömürmesi hoşuma gitmedi. 

E-ticaret konusundaki tecrübeme güvenerek bu işi layıkıyla ve öncelikle hobicilerin çıkarlarına uygun olarak yapmayı planlıyorum. 

Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum. Özellikle toptan akvaryum malzemesi ve yemleri nereden alabilirim. Ankara' da akvaryumculara dağıtım yapan bir kaç toptancı biliyorum. Ama bende direk bu toptancıların alım yaptıkları ithalatçı yada bu işi kim yapıyorsa onlara ulaşmak istiyorum. Bu sayede daha uygun fiyatlı ürünleri hobi severler ile buluşturabilirim diye düşünüyorum.

Olumlu olumsuz her türlü fikre açık olduğumu belirtmek isterim. 
Ankara Etimesgut'ta ki Taş Marketler
Karşıyaka mezarlığının bir altındaki yolda taş satan bir yer var. Kilosu 1 TL' den satıyor ben baya almıştım. Sizin eklediğiniz resimdekilerin aynısından var. Adını hatırlayamadım ama tekrar geçersem oradan adını paylaşırım.
300Lt Malawi Akvaryum
Boyut (cm): 120x45x55

Kapasite (litre): 297 lt

Canlılar: Henüz yok

Malzemeler: lifetech 838 4 sepetli dış filtre
Çift filtreli iç filte
100w ısıtıcı
25kg midye kırığı
15kg kadar taş

Akvaryum Bakımı: Yeni kurulum

Kullanılan Yemler: Tedarik aşamasında

Kullanılan ilaçlar : sadece kaya tuzu ekledim

[URL=http://img499.yukle.tc/image.php?id=17420141130_154319.jpg][/URL

Akvaryumum bir kaç gün önce geldi. Boş beklettim bugüne kadar. 25 kg midye kırığını iyice yıkadım ve akvaryuma koydum.

Taşları kendi zevkime göre dizdim ama sizlerin fikirlerini almak istedim. Tam karar vermeden daha sonra zorluk çekeceğimi düşünerek su doldurmak istemedim.

Arka fon olarak açık mavi tercih ediyororum yarın tedarik edecem.

Demasoni, sarı prenses ve iceman besleyecem. Sizce bu seçimler için dekorum yeyerlimi ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.