ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omozomoz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Aralık 2015 17:36
Son Ziyaret:
16 Şubat 2018 11:49
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Mutlu Öz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

özgür

SON 10 MESAJI

Katil Salyangoz İsteyen?
Akvaryuma son verecegim. Tankimda bolca katil salyangoz, 1 tane disi lepistes, 1 tabe de copcu var. İsteyene verecegim. Yer: bati arasehir. Tel: 0 549 355 9152
İstanbul / Ataşehir / Yavru Lepistes
Merhaba,

Yaklaşık 8 ay önce başladığım akvaryum merakımda 35 litrelik tankta lepistesler besliyorum. Bitki yoğunluğunu arttırmamla son 3 aydır yavru sayısında ciddi artış oldu. anaç, yavru, hepsi aynı tankta. Balıkları seyreltmek istiyorum. Şu an renklenme olmadığı için cinsiyetlerini ben pek ayırt edemiyorum. Almak isteyen olursa haber versin...
Neon Mantar Veya Beyaz Benek?
Merhaba,

3 neonumdan birisinde aşağıdaki durum oluştu. Akvaryumda bitki de var, 3 yavru, 1 dişi lepistes ve 2 çöpçü var. Bir miktar ichthyo ekledim ve sıcaklığı 27-28 civarına çıkarttım. Başka ne yapabilirim? Ne kadar bu şekilde beklemeliyim? Diğer balıklara bulaşır mı? Yol yakınken bu balık ile vedalaşmak diğer balıklar için doğru bir karar mıdır? (üzülerek de olsa :()
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180641/balik_neon_beyazlik.jpg[/IMG]
Çöpçü Balığı Bıyıkları Yok Oldu...
Akvaryum yaklasik 2 aydir aktif.

Gecen hafta neonlarin birisinde beyaz leke vardi. Mantarmis. Suya ichthyo ekledim dun. Copcunun olayi ondan sonra oldu. Simdi 1/3 su degisimi yaptim. Mantar tedavisi icin sicakligi 27 civarina cikartacagim ve bir miktar daha ichthyo ekleyecegim.

Salyangoz cokca var. Biraz temizlayip sonra katil salyangoz koyacagim.

Biyiklarin onemi asikar. Hayvan dengesini kuramiyor. Bazen tam ters donup hareketsiz bekliyor.

Ayirabilecegim bir akvaryumum yok malesef.

Tesekkurler.
Çöpçü Balığı Bıyıkları Yok Oldu...
Siyah küçük çakıl gibi, ama tam cinsi nedir bilmiyorum.
Çöpçü Balığı Bıyıkları Yok Oldu...
Merhaba,

2 çöpçü, 3 neon, 1d lepistes ve 3 yavru lepistesin lduğu akvaryumda herşey normalken saba bir baktım beyaz çöpçümün bıyıları yok ve deli gibi, yan, ters, dengesiz yüzüyor... Diğer çöpçüm komando. Bu çöpçü için yapabileceğim birşey var mı? Neden olmuş olabilir?

Yardımlarınız için teşekkürler.
Bunlar Nedir?
Bilgiler için çok teşekkürler. Katil salyangoz almak en mantıklısı sanırım.
Akvaryumu aldığımda hiç farketmedim nilayilkay. İlk olarak yaklaşık 2-3 hafta sonra gördüm ve bilmediğim için bunların yavru olabileceklerini düşündüm.

Bu arada cama baktığımda bazı yerlerde yosunlanma da farkettim. Bunun için ne yapabilirim? Su değişimi öncesi içten bir süngerle silsem olur mu?

teşekkürler.
Bunlar Nedir?
Merhaba,

Yaklaşık 2 aydır akvaryum ile haşır neşirim. 35l bir akvaryuma 2 çöpçü, 3 neon, 2e lepistes, 1d lepistes ile başladık. iki çeşit bitki de koydum.

2 ayın sonundaki durum şu oldu:

Bitkilerden bir çeşiti tamamen yok oldu. Diğeri boya attı, kesip diktim ve kestiğim bitkilerin üst kısımları yavaş yavaş büyümeye devam ediyor. Sap kısımlarının bazıları eridi, bazıları ise yandan yeni sürgün verdi.

Neonlar çok güzel büyüdüler. Aldığımda küçüklerdi, şu an 3 katına çıktı boyları.

Erkek lepistesleri malesef kaybettim. ama dişi lepistes iyi boylandı, büyüdü. Ayrıca hamileymiş. yaklaşık 1-1,5 ay önce doğurduğunu düşündüm ve ekli fotoğraftaki gibi şeyler görmeye başladım. İlk başlarda 1 gün 1 tane görüyordum, sabaha genelde kayboluyordu, heralde balıklardan birisi yiyor diye düşündüm. bunların yavru olduğunu düşünüyordum. ama sanırım değil. Bunlar nedir arkadaşlar? Birkaç tanesini ayırdım, büyüyüp balık olsunlar diye ama büyüyor, balık filan olduğu yok. Şu an akvaryumun camında, bitkilerde, yerde, bir sürü bunlardan var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180641/IMG_5953.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180641/IMG_5948.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180641/IMG_5952.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180641/IMG_5949.JPG[/IMG]

Bu arada 3 tane yavrum var. 1 tanesi tankta devam ediyor, 2 tanesini ise ayırdım. Hangisi nasıl gelişecek görmek ve tecrübelenmek için.

Teşekkürler.
Bu Lepistes Kurtulur Mu?
Fakat bu balik 1,5 ayfir benim alvaryumda yasiyor. Hasta gelmis olsa daha once bir etkisi olmaz miydi?

Aslinda sunu sormak istiyorum: buna ne sebep olmus olabilir? Bir hastalik mi bu, yoksa baska bir bakil mi bunun kiyrugunu yemistir? Tekrarlamamasi icin ne yapmam gerekir?

Tesekkurler.
Bu Lepistes Kurtulur Mu?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180641/IMG_5937.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180641/IMG_5935.JPG[/IMG]

Merhaba,

Yaklaşık 1-2 aydır akvaryumum var. Akvaryum 30lt. 2 çöpçü, 3 neon, 1d lepistes, 2e lepistes vardı (akvaryumcu ilk etapta bu şekilde başlayalım, sonra sayıyı arttırırız dedi ancak erkek dişi oranını daha sonra buradaki yazılanları okuyunca yanlış yaptığımızı anladım.). yaklaşık ilk 2. haftada su değişimi yaptıktan sonra erkek lepisteslerden birisi hızla kuyruğunun yarısı kaybetti, ertesi gün ise öldü. ikinci erkek lepistes hayatta. ekte resimleri var. kuyruğunun bir kısmı onda da yok, ama 1 aydır o şekilde yaşıyordu. bugün bir kısmı daha gitmiş, ve çok keyifsiz yüzüyor. kafa yukarda, kuyruk aşağıda. az önce ayrı bir kaba aldım. diğer balıklarda bir sorun yok. hatta 2-3 haftadır lepistes yavruluyor, ama yarvruları yaşatma konusunu henüz beceremedim. onun için ayrıca bir başlıkta soru soracağım.

bu lepistes yaşayabilir mi? yapabileceğim birşey var mı? akvaryumdan ayrı mı dursun, yoksa tekrar tanka alayım mı? Yönlendirebilirseniz sevinirim.[:(]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180641/IMG_5938.JPG[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.