ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Brhnnclk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
73
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2016 12:32
Son Ziyaret:
03 Eylül 2017 06:12
Toplam Mesaj:
145 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burhan Çelik
Doğum Tarihi:
23 Temmuz 1984
Yaş:
39
İl:
Kütahya
Meslek:
Çsgb de Vatandaş Temsilcisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BurhanCLK

SON 10 MESAJI

Eheım Jager Garantiye Göndermeli Miyim ?
Garantisi var. Olmazsa göndereyim. Eheim beni çok üzdü. Kafa motoru aldım 4 ayda debi düştü ses yapmaya başladı. ısıtıcı aldım 4-6 ayda içine su aldı. Malzemeleri Çin malı alsaydım keşke diyorum 😂
Eheım Jager Garantiye Göndermeli Miyim ?
Herkese merhaba. Bugün ısıtıcıyı temizlemek için ilk defa yerinden çıkardım ve camın içinde su buharı olduğunu gördüm sizce garantiye göndermelimiyim sorun çıkarır mı[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185963/110420172343271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185963/110420172343461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185963/110420172344051.jpg[/IMG]
Su Bulanıklığı Ve Çözüm Bulamama
Herkese tekrardan teşekkür ederim. Şuan su neredeyse eski haline geldi. Bundan sonra sumpla pek oynamamaya karar verdim 😀 şimdilik herşey yolunda
Balıklara Bir Dünya Para Vermeyin
Ben bu hobide yeniyim 4 ay öncede boyumdan büyük bir işe kalkışarak 500 litre bi akvaryum kurdum.
İlk öncelipim bulunduğum şehir esnafından alışveriş yapmaktı ki herzaman her alışverişte bu şekilde düşünürüm. Çünkü ben almazsam o almazsa o adamlar satışı kime yapacak parayı nereden kazanacak. Akvaryum içinısıtıcı almak istedim eheim jagher 300w ısıtıcı fiyatı bulunduğum şehirdeki petshota 150 tl. Aynısı internette 75 tl. Kendisine de söyledim amacım şehirimin esnafı kazansın 100 tl ye ver alayım ama 25 lira kendisine yetmiyor kabul etmedi. Sonra en basiti mavi sünger alacam 50x50x5 petshopta 90 tl aynısı ilsınırı komşu şehirde 20 tl. Dondurulmuş kankurdu aynı marka aynı sayı benim şehrimde 65 tl komşu şehirde 15 tl ee ben bu esnafa nasıl para kazandırayım. Bu şki şehir dip dibe aynı toptancıdan alıyorlar bu fiyat garkı ne biz acemiyiz diye salak ta değiliz çok afedersiniZ. benim param ya internete yada başka şehire gidiyor. Sonra esnaf kan ağlıyor vergi veriyoruz stopaj ödüyoruz sigorta ödüyoruz diye.
Siz olsanız alırmısınız sorarım size
Su Bulanıklığı Ve Çözüm Bulamama
[QUOTE=MustafaCaliskan]Merhaba
Düzenli su değişiminden sonra tankınıza bakteri kültürü ekliyorsanız dozaj fazlalığından dolayı sisli bir ortam oluşabilir.

Ayrıca yemlemenizi bir kaç günlüğüne yarıya düşürün.

İlk kurduğum tankımda 6 aydan sonra yeşil su sorunu yaşadım ve bu sorun hafif sislenme ile başlamıştı. Kesinlikle direk ışık olmayan yerde duruyordu akvaryumum. Buyüzden bu aralar ışıklandırmanızı 3-4-3 olarak ayarlayın.

Daha bilgili arkadaşlar derdinize derman olacaktır.
Saygılarımla. [/QUOTE]
Çok teşkkür ediyorum ilginize
Dediğiniz gibi son su değişiminde nitrivec eklemiştim bundan olmuş olabilir ama şimdiye kadar etkisinin geçmesi gerekirdi. İnşallah yeşil su sorunu olmaz
Işıklandırmada gündüz evdekiler pek açmıyor ben işten gelince 3 5 saat arası açıyorum. Yemlemeyi daha az yapayım dediğini gibi. İnşallah eski haline döner.

[EDIT]Brhnnclk,2017-03-06 23:19:03[/EDIT]

[QUOTE=Jumbokılıç]

sıraladığınız malzemelerle etkili bir bakteri kültürü tutarsınız evet,

ancak mercan sürekli devir daim sepetinde yer aldığında çok küçük zerrecikler halinde uflanır ve suyunjuzu un gibi beyazlaştırır. bu nedenle benim mercanı uyguladığım yer tankın zeminidir.

tank zeminine döşediğim iri mercan kırıklarıyla iyi bakteri tutuyorum filtrasyona katkıda bulunuyorum su temiz kalıyor nitrat daha iyi baskılanıyor ph değeri düşmüyor.

bulanıklığa gelince , sudaki zerecikleri ölü bakteri kitlesini su değişimlerinden sonra dipten kalkan tortuyu tutan filtre eden ve suyunuzu berraklaştıran zeolit ve karbon ikilisidir.

önce zeolitten geçer su bu aşamada zerrecikler tutulur, aynı zamanda bakteri tutma özelliği olan zeolit in üzerinde ince bir katman bir elyaf olsun , bu elyaf katmanından geçen ve iyice incelen su son olarak karbondan geçerek ve en saf berrak halini alır.

şebeke içme sularında da filtrasyon böyle olur.

temizlik periyodu uzun olan dış filtreli 200 litre ve üzeri büyük akvaryumlarda yıllardır uyguladığım sistemdir çok memnunum.

kolay gelsin[/QUOTE]
Çok teşekkür ediyorum
Mercan kırığını kadın çorabına koyup sumpun ilk bölmesine tabana koydum. Oda aklıma geldi aslında olmazsa mercan kırığını çıkarabilirim. İlk başlarda zeolit kullanmıştım kansorejen olduğu yönünde makaleler okuyunca çıkardım.karbon hiç kullanmadım. Bakalım sonuç nehale gelecek beraber görecez[:)]
Su Bulanıklığı Ve Çözüm Bulamama
Herkese merhaba
Son bir haftadır akvaryumda sebebini anlamadığım bir şekilde puslu görüntü mevcut.
Akvaryumu Ekim ayında kurmuştum ve 3. Günden sonra yandan bakılınca su yokmuş gibiydi.
Alt sump kullanıyorum dört dört buçuk aylık sürede 2 kere sump temizliği yaptım ve her temizlikten 1 saat sonra kristal temizliğe ulaşıyordu.
Düzenli su değişimleri yapıyorum. Ve bu bulanıklık sebebi ile son 2 günde toplamda % 60 70 su değiştirdim banamısın demiyor.
Muhtemelen ya ölü bakteri çok yada bakteriler tutunacak yer bulamıyor ama bir anda bunun sebebi ne olabilir.
10 gündür bir pus havası var çok yoğun değil ama eski görüntüsünden sonra insanın canını sıkıyor
Su berraklaşmıyor
Sumpta kullanılan malzemeler suyun yukarıdan inişine göre
1.Bölme
Elyaf
Mavi sünger
Sera siporax
Mavi sünger
Seramik halka
Diatomit kum
Mercan kırığı kum
Mavi sünger
Bio ball
2.Bölme
Mavi sünger
Elyaf
Sera siporax mini
Mavi sünger
Eheim subrast
Mavi sünger
Bioball
3Bölme
Kafa motoru
Akvaryum hacmi sump dahil 500 550 litre

10 Gündür Yunus Balığım Hasta
[QUOTE=mesutok]Dışkısını kontrol ettinizmi, beyazmı çıkıyor, yahut sümüksü, saydam jöle gibi incemi, biriç parazit şüphesi düşünülebilir hal böyle olursa.
Şu linkin tüm sayfalarını eklenmiş linkleri bir inceleyin iç parazit belirtisi varmı anlarsınız. 7 sayfalık bir konu tüm saflaranı incelerseniz faydası olur düşüncesindeyim.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/dropsy_bloat_tedavisi_ve_clout_tablet_hakkinda_k784973.asp[/URL]


[/QUOTE]
Kontrol edeceğim. Teşekkür ederim
10 Gündür Yunus Balığım Hasta
[QUOTE=mesutok]Karnının alt yüzgecinin birin ucunda, yahut kuyruk uçlarında yahut sırt yüzgecinin uçlarında aşağıdaki resimdeki gibi beyaz erimeler deformeler varmı. Yahut beyaz benek paraziti varmı aşağıdaki resimdeki gibi gövdesinin herhangi bir yerinde.

Kuyruk yüzgeç erimeleri belirtisi:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/erime.jpg[/IMG]

Beyaz benek paraziti:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/betta%20beyaz%20benek.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/beyaz%20benek.jpg[/IMG]

İmza kısmımda bir link var Tedavi edilebilmiş balıklar ve tedavi yöntemleri onu açıp oradan yüzgeç erimesi, beyaz benek paraziti gibi başlıkları bulabilirsiniz. Bir çok hastalık tedavisi mevcut.

üstteki resimdeki belirtiler yoksa. Önce kabızlık belki düşünülebilir bir gün başka bir akvaryuma ayırın hava taşıyla suyunu havlaandırırken bir dış parazite karşıda suyunu metilen mavisiyle açık mavi yapın 3 gün metilen mavili suda yüzsün. Aynı zamanda bir ögün yem vermeyin kabızlık sorununa karşılık gerekirse 24 saat yemlemeyin. Ana akvaryumda filtre bakımı ve su değişimi zamanı gelmişse bunları ihmal etmeyin bir gözden geçirin. Onun haricinde başka bir balığın kovalaması böylesine bir stres yaparmı onu bilemiyorum.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim kuyruk erimesi veya beyaz benek yok gibi. 4 gün önce de ayrı bir akvaryumda mikofish ve metilen mavisi banyosu yaptırdım her ihtimale karşı sonuç aynı. İlk iç parazit ten şüphelenmiştim ama karnı şiş. Sizin de dediğiniz gibi kabızlık olabilir dicem ama çok uzundur yem de yemiyor. Nitrat veya amonyak Ehirlenmesi olsa diğer balıklarda hiç bir sorun yok bende anlamadım[EDIT]Brhnnclk,2017-01-16 17:30:36[/EDIT]
10 Gündür Yunus Balığım Hasta
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: hareketsizlik, yem yememek,
Akvaryum Kapasitesi (litre): 500lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Yunus, Sarı Prenses, iceman
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 8- su sıcaklığı 26.7
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): haftalık 120 lt kadar su değişimi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185963/160120171633101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185963/160120171633311.jpg[/IMG]
[VID]https://youtu.be/OY-d_Ym7Dho[/VID]
Ortalama 10 gündür balık bu şekilde. Diğer canlılarda hiç bir sorun yok gayet sağlıklı ve keyifleri yerindeler. Hasta olan balık yem yemiyor kendine belirlediği yerde tek başına hareketsiz takılıyor ve çok hızlı nefes alıyor.
Haftada bir veya iki kez de sarımsaklı yem veriyorum [EDIT]Brhnnclk,2017-01-16 17:18:10[/EDIT]
Hagen Kum Sahte Olabilir Mi ? Resimli
Sıcak suyla bir yıkayın renk atma veya aseton gibi kokma olacak mı. Başıma gelmişti 5 kg kumu çöpe atmıştım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.