ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
clpxl10
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Haziran 2016 19:12
Son Ziyaret:
12 Nisan 2023 11:25
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çanakkale
Meslek:
Dr
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Akvaryumumu Bitkiliye Çevirelim
Emrah bey yorumlarınız için teşekkür ederim.

Balıklarım 5 lepistes, 3 aymoli, 2 çöpçü, 8 neon ve 1 cüce vatoz. Dediğiniz gibi büyük ve genişçe bir kovada 2-3 gün idare ettirebilirim sanırım. Bu sürede akvaryumun bakteri kültürü tam oturmasa da balıklar ve bitkiler için uygun bir ortam oluşur diye düşünüyorum. Zamanla daha da düzelecektir.

Taban bitkisi için ışık yetersiz gelirmi inanın bende bilmiyorum. Daha önce yıllarca bu hobiyi gerçekleştirmiş olsam da ilk defa bitkili kuruyorum. Bu nedenle tecrübesizce hatalar yapmaktan kaçınıyorum. Forumdaki konu ve makalelerin çok büyük kısmını okudum. İnşallah güzel bir kurulum ortaya çıkaracağım. Işığın watt değerine tam bakmadım ama hagen kum ekleyince tabanın ışık kaynağına uzaklığı 32 cm filan olacak. Oldukça yakın yani. Yine yetersiz gelirse bir tane daha ışık kaynağı ekleyebilirim.

Yosun sorunu birkaç ay önce olmuştu. Ancak dış filtreye geçip, su değişimini daha sıklaştırıp, ışıklandırmayı da arttırınca geriledi ve tamamen yok oldu. Şuan sadece düzenli olarak %30 su değişimi yapıyorum.

Tohum konusunda forumdaki tüm yazıları okudum. Bana göre birkaç büyük hata yapmış büyük çoğunluğu. Birinci olarak çinden sipariş vermek büyük bir risk. İkinci olarak büyük bir kısmı çimlendirmek için bahçe torfu ve musluk suyu kullanmış. Ben bunun yerine hagen kuma ekip akvaryumun suyu ile düzenli sulayarak çimlendirmeyi düşünüyorum. Orjinal tohum getirtebilirsem bu şekilde akvaryuma daha kolay adapte edebileceğimi düşünüyorum. Bitkiler de balıklar gibi canlı varlıklar olduğundan akvaryumdaki ortamı dışarıda sağlarsam daha pozitif sonuçlar alabileceğimi umuyorum.
[EDIT]clpxl10,2018-07-28 21:05:42[/EDIT]
Akvaryumumu Bitkiliye Çevirelim
Merhaba Ufuk bey,
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi başlangıç olarak low tech bir sistem düşünüyorum nitekim bunu ilk mesajda belirtmiştim.
Bitkiler konusunda fazla bilgi ve tecrübeye sahip değilim. Özellikle dediğiniz gübreleme konusu kafamı kurcalıyor. Bir tane hazır gübre siparişi verdim. Ancak yeterli gelir mi bilemiyorum.

Tohum konusunda okuduklarım çok iç açıcı değil. Ancak okuduklarımın tümü çinden gelen tohumlarla yapılan denemeleri içeriyor. Almanya veya bir başka avrupa ülkesinden getirtilen tohumu deneyen oldu mu acaba. Bunu merak ediyorum.[EDIT]clpxl10,2018-07-28 21:05:03[/EDIT]
Akvaryumumu Bitkiliye Çevirelim
Herkese merhaba,

Yaklaşık 9 sene önce bıraktığım akvaryum hobime 3 ay önce dayanamayarak tekrar döndüm. Başlangıç için 70x30x40 ölçülerinde yaklaşık 80 litrelik bir akvaryum kurdum. 3 aydır içerisinde 4 lepistes, 8 neon, 1 küçük vatoz, 2 çöpçü, 3 aymoli ve 2 plati var. Platileri vermeyi düşünüyorum. Öncesinde kılıç kuyruk da vardı ancak agresif olmalarından dolayı onları verdim.

Eşimin de cesaretlendirmesi ile akvaryumu artık bitkiliye çevirmek istiyorum. Başlangıçta low-tech olarak kuracağım bu akvaryum için 1 aydır arayışta olmama rağmen düzgün bitki bulamadım. İnanmayacaksınız ancak bulunduğum şehirde (çanakkale) düzgün hagen dahi bulamadım. 2 akvaryumcudan hagen diye aldığım kumlar tuzruhu ile köpürünce iade ettim. (onlar herşeye rağmen kumun hagen olduğunu iddia etmeye devam etse de.) Bunun üzerine bende internetten hagen kum siparişi ettim.

İkinci bir sorun da Çanakkale'de bitki bulamamış olmam. Yaz mevsimi olduğundan hiçbir akvaryumcuda balık dahi yok. (çok sıcak olduğu için öldüklerini, eylülde getirdiklerini söylüyorlar.) Sadece iki akvaryumcu da bitki buldum ancak onlar da hiç hoşuma gitmedi. Bu sorunu da muhtemelen istanbula gittiğimde ordan alarak halledeceğim. Bu konuda yardımcı olacak suserlerden (ücretli/ücretsiz) destek bekliyorum.

Akvaryum doğruca güneş almıyor.Balkon kapısının hemen yan tarafında. Güneş vurmasını engelleyen üst balkon mevcut. Ancak karanlık değil bilakis oldukça aydınlık bir konumda.

Ayrıca tür konusuna da tam karar veremedim. Taban bitkisi olsun istiyorum. Java moss hoşuma gidiyor ancak onu dikmesi oldukça zahmetli. Ayrıca monte carlo ve parvula da deneyebilirim. Veya bunlar dışında önerebileceğiniz bakımı ve yetiştirmesi kolay, ışık ihtiyacı fazla olmayan bitki varsa onları da değerlendirebilirim.

Akvaryumun arka kısmına da saz veya tilki kuyruğu gibi uzun bitkilerden, onun biraz önüne de ismini şuan tam bilemediğim kırmızı yapraklı bitkilerden dikme düşüncesindeyim. Farklı önerileriniz ve yönlendirmeleriniz varsa değerlendirmek isterim.

Bir diğer sorun ise çevirme işlemini akvaryuma nasıl uyarlayacağım konusu. Normalde hiçbir balık olmasa akvaryumu tertemiz yıkar, 1 hafta dış filtre çalıştırıp bakteri kültürünün oturmasını beklerdim. Ancak şuan zaten bakteri kültürü oturmuş, 10 gün su değişimi yapmasam dahi bulanıklaşmayan bir akvaryuma sahibim. Bütün balıkları dışarıya alsam, geçici olarak kullanabileceğim ikinci bir akvaryumum yok. Bu balıkları nereye alacağım? Birkaç saat için kovada bekletmem stres yaratır mı? Ayrıca akvaryum içinde 1-2 cm kalınlığında silis kum var. Bu kumu atmamı mı önerirsiniz yoksa üzerine 7 cm gelecek şekilde hagen mi eklemeliyim? Normalde atmayı düşünüyordum ancak silis kumda bile bitki yetiştiren kişileri görünce bu düşünceden uzaklaştım. Kalmasının faydası olur zararı olmaz sanırım.

Ve atlamak istemediğim bir nokta. Bayramda 8 gün kadar evde olamayacağım. Su değişimini yapıp gideceğim için bu yönden sorun yaşamam ama ışıklandırma konusu biraz sıkıntılı. Bitkilendirme işlemini bayramdan önce mi yapsam yoksa sonrasına mı bıraksam?

Ve hazır kum almışken sipariş ettiğim diğer malzemeler. Eksik ve tavsiyeniz varsa söylemenizden memnuniyet duyarım:
Sera Florena Sıvı Bitki Gübresi 50 ML
Sera Vipan Pul Balık Yemi 100 Gr.
Tetramin Pro Crisps Cips Balık Yemi 100 Gr.
Tetra Pro Vegetable Algae 100 Gr.
Mangrow Kökü Küçük Boy 25 cm

Son olarak akvaryum ölçülerimi de vereyim:
Boyut: 70x30x40 yaklaşık 84 litre. Dekorasyon ve %100 dolu olmadığını düşünürsek yaklaşık 75 litre su mevcut.
Filtre: sunsun hw-603b dış filtre. Debisi mükemmel. Oldukça memnunum.
Aydınlatma olarak Sylvania grolux var. watt değerini tam hatırlamıyorum ancak dikimden önce açıp bakabilirim. Sanıyorum 18 veya 25 watt.

Haydi bana hep beraber bir bitkili tank kuralım. Gelişmeleri buradan paylaşalım. Herkese şimdiden sonsuz teşekkürler.[EDIT]clpxl10,2018-07-28 21:04:38[/EDIT]
Lepistesler ile ilgili
[IMG]https://www.akvaryum.com/yanliskonuacanlar/24264_160620161941181.jpg[/IMG]

Merhaba,
Uzun süredir canlı doğuran akvaryumu kurmamistim. (10 yıl kadar oluyor)
Bu nedenle tecrübesiz sayıyorum kendimi. Aşağıdaki resimdeki lepisteslerim hamile midir acaba. Hamile ise ne zaman yavruluga almalıyım. Tecrubenize dayanarak bir zaman dilimi belirtebileceginizi umuyorum.

Iyi forumlar.


Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
Merhaba,
Sitenizde yeni uyeyim. Eskiden chickled türü balıklar beslemiş olmama rağmen üniversite nedeniyle ara vermiştim. Suan evlendim ve yeni evime akvaryum kurdum. ilk defa plati ve kilickuyruk gibi canlı doguranlar besliyorum. Resimdeki platinin hamile olduğunu düşünüyorum. Acaba ne kadar süresi vardır? Yavruluga koymalı mıyım?

Saygılar.

[IMG]http://i.hizliresim.com/r96Nba.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/l13NMp.jpg[/IMG][EDIT]clpxl10,2016-06-12 19:22:15[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.