ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eehbee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2016 17:14
Son Ziyaret:
17 Kasım 2022 17:39
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Emre
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Emre

SON 6 MESAJI

Neon Salyangoz Ve Karides 30 Lt De Yaşar Mı
Elma yerine nerite, karides yerine cüce vatoz 2 tane ve en fazla 6-9 neon senin akvaryumun hakkı. İlla karides diyorsan iki tane amano koyabilirsin. Ama bir köşede Java Moss lazım ihtiyaç anında saklanabilecekleri. Ve yavru almayı bekleme, alsan bile neonlara yem oluyor. Benim tankın 1 ay önceki hali senin bahsettiğin rakamların aynısıydı.
Beta+neon Tetra
Hakkatten, size onları satan kaç litre akvaryum var diye sormadı mı?
Akvaryumda Pamuksu Şeyler
Ben de aynı dertten muzdaribim. Benim de akvaryum zemininde buna benzer oluşumlar 2 haftadır var. Balıklarda beyaz beneğe de sebep olduğu için ısıyı yükseltip günlük su değişimine başladım. Balıklar beyaz beneği atlattı ama zemindeki beyaz küf/mantar/yosun herneyse her sifondan sonra tekrar türüyor.

Bir arkadaşın tavsiyesi ile oksijenli su kullandım enjektör ile doğrudan bu yosunumsu beyaz şeylerin üzerine. İki günlüğüne sorunumu çözdü ama 3 neon kardinal tetra 4 karides kaybettim.

Eğer metilen mavisi çözüm olduysa sana ben de deneyeceğim. Son durum nedir acaba sende?
Balıklar Ölcek Ne Yapmalıyım
[QUOTE=kutluturk]Yeni yönetmelik ile artık su idareleri klorun yanında kloroamin de kullanmaya başladılar. Son günler de İstanbul Sarıyer de sular direk çamaşır suyu gibi kokmaya başladı.

Kloroamin klor gibi uçucu değil o yüzden dinlenmiş su artık çözüm değil. Mutlaka su düzenleyici kullanın. Su düzenleyicinizin kloroamin'i yok ettiğini teyit edin.
[/QUOTE]

Ben de diyorum bu sular neden böyle kötü kokmaya başladı. İski ye mail attım cevap gelmeden sizin yazdığınızı gördüm. Teşekkürler bilgilendirme için.
Neon Tetra hastalığı ?
Hala tedavisi yok mu bu hastalığın? 2 yıl içinde belki tıp ilerlemiştir [:?][QUOTE=tuncas]Bu hastalığın henüz bilinen bir çaresi yok. Bozulmuş yemlerden kaynaklanan sindirim bozulması sonucunda neonların başına gelen ve neonlara has bir hastalık. Hemen hasta olan neonun sürüden ayrılıp özgürlüğe yüzmesi sağlanmalıdır. img src="smileys4/smiley1.gif" /[/QUOTE][QUOTE=ahmet1979]Diğer 14 neonumda bir sorun yok 3 tanesinin 1 tanesi kuyruk tarafında beyazlık var diğerinin vücudunun bir kısmında ve diğerindede leke felan yok fakat çok hızlı bir şekilde nefes alıp veriyor ağzını açıp kapatıyor sanırım içden parazit kapmış durumu diğerlerine göre daha durgun karantinada ölmelerini beklemekden başka çarem yok [/QUOTE][QUOTE=tlgtck]Maalesef Beyazlaşma tarzı bir Neon hastalıg var.. Çaresi yok galiba sebebi ni bilen de pek yok sanırım

[/QUOTE]
Bitkili Akvaryumda En İyi Sürü Balıkları
Ben kardinal sürüsü ile başladım, 6 kardinal çok iyi bir şekilde 60cm lik tankımda turluyorlardı. Hem de hiç ayrılmadan. Ta ki 6 tane de ember alana kadar. Uzun akvaryum yorumlarına katılıyorum. Şimdi iki gurup da dağınık ve düzensiz takılıyor. Sanırım kırmızılara yeni bir yuva bulmam gerekecek.

Bir de bitki olarak da her bitki ile anlaşamıyor tetralar sanırım, bazı bitkilerin arasında dolaşırken bazılarına yaklaşmıyorlar bile (akvaryumcunu çınar dediği bitkiye hiç yaklaşmıyorlar mesala) Bu konuda deneyimi olan varsa tavsiye almak isterim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.