ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AnilKa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2016 02:17
Son Ziyaret:
29 Mart 2022 20:38
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AnilKa

SON 4 MESAJI

Zebra Danio Ölümleri
[QUOTE=Nadirmbuna]


Cinsiyet ayrımını nasıl yapıyorsunuz bu balıklarda?[/QUOTE]

Dişilerin karnı erkeklere göre daha dolgun oluyor. Erkekler dümdüz çubuk gibi.

[QUOTE=DogukanCAN35]Pamuklasmada stresle alakali dedigim gibi orandan vede baliklarin davranislariyla alakali ben iyi bir gozlemci oldugumu dusunuyorum her gun saatlerce akvaryumumu izliyorum. ayrica seven arkadaslarin affina siginarak her canliyi seven ben bir akvaryumumda adi salyangoz besleyen bir birey olarak bu baliklarin davranislarindan ve tarzlarndan hoslanmadim daha once beslemeyen kimsenin beslemesini tavsiye etmiyorum canli doguran yavrularini ve kendi cinslerini 2 metre uzunlugundaki akvaryumda devamli nasil rahatsiz ettiklerini gorseniz inanamazsiniz ve bu baliklarin suru baligi oldugu soyleniyor en az 6 adet bakilmasi tavsiye ediliyor bu bilgide benim gozlemlerim dogrultusunda kesinlikle yanlistir benim sahsi fikrimdir.[/QUOTE]

Katılıyorum size. Her ne kadar görünüşleri güzel balıklar olsalar da, davranışları dengesiz, karakter yoksunu bir tür. Ben de kalan balıklarımı başka bir akvaryuma alıp tür değişikliğine gideceğim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Zebra Danio Ölümleri
[QUOTE=DogukanCAN35]Balik hirpalanmis gibi duruyor disi erkek oraniyla alakali bu baliklar bir tuhaf bende 4 tanesini arka arkaya kaybetmistim boyle kanlanma yoktu fakat kaynasamayan balik ölmustü[/QUOTE]

2 erkek 5 dişi balığım vardı ölen ilk 3 balığım dişi. Hırpalanma ihtimali hiç aklıma gelmedi çünkü bir saldırı ya da bir sertlik gözlemlemedim şimdiye kadar. Ama görmediğim anlarda gerçekleştiyse bilmiyorum. Yalnız kanlanma iç kanama gibi derisinde, pullarında, yüzgeçlerinde bir hasar yok. Önceki ölen balıkların yüzgeçlerinde pamuklaşma vardı, kan çok azdı. Bu balıkta kan çok fazla, pamuklaşma yok.

Zebra Danio Ölümleri
[QUOTE=Mydielife]Filtreleri ne kadar sıklıkla temizliyorsunuz nitrat zehirlenmesi yaşamış da olabilir. Sanki oksijensiz kalmışda damarları patlamış gibi [/QUOTE]

2 aylık filtrelerim. Pipoyu 2 kez akvaryum suyu ile temizledim. Dış filtreyi 1 kez temizlik ve bakım yaptım. Diğer balıklarımda böyle bir durum yok. Aynı anda kanlanan ya da pamuklaşan balığım da olmadı. Biri ölüyor, belirtiler diğerinde başlıyor. Nitrat değerleri sadece bir kez testte yüksek çıktı ve hemen %50 su değişimi ve ertesinde daha sık değişim yaparak dengeledim. Aslında klor şüphem var dinlendirme yetersiz mi geliyor arıtma cihazı mı almalıyım acaba?
[EDIT]AnilKa,2017-02-15 02:22:41[/EDIT]
Zebra Danio Ölümleri
Merhaba,

2 aydır baktığım 7 zebra danio'dan 4 tanesini son 5 gün içerisinde kaybettim. Başka hiçbir belirti yokken fotoğrafta da görülen kanlanmalar bir anda ortaya çıkıyor, balıklar halsizleşip duyarsızlaşıyorlar ve 1 gün içinde ölüyorlar. Kaybettiğim 4 balıktan 3'ünde pamuklaşma vardı fakat az önce ölen balığımda (fotoğraftaki balık) pamuklaşma olmadı. Forumda araştırdığım kadarıyla tam anlamıyla bu belirtileri taşıyan bir hastalık göremedim. İlk hasta balığımı görür görmez karantina tankı oluşturup ilaç, metilen mavisi vs. yakın hastalıkların tedavi önerilerini denedim (özellikle mantar ve parazit) ama bir işe yaramadı.

Düzenli su değişimi ve dip çekimi yapıyorum. Akvaryumda dış, pipo ve şelale filtre kullanıyorum. Sıcaklık 23 derecede. 2 tane de albino çöpçüm var. Akvaryum yükü ağır değil, arıtma su kullanmıyorum ama çeşme suyunu 2 gün dinlendirdikten sonra değişim yapıyorum. Bitki olarak da sadece elodea mevcut.

Muhtemelen çok kısa süre içerisinde geri kalan balıklarımı da kaybedeceğim ama yine de önerisi olan varsa denerim. En azından ileride bu durumla karşılaşan olursa onlara bir yararımız dokunur. Bu kadar hareketli balıkların bir anda durgunlaşıp ölmesi insanı gerçekten üzüyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191964/150220170136121.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191964/150220170136311.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191964/150220170136501.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.