ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aquatropic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Temmuz 2017 09:34
Son Ziyaret:
21 Nisan 2018 19:17
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Merih Gül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Merih Gül

SON 4 MESAJI

Discusumu Yumurtlamaktan Nasıl Vazgeçirebilirim?
Arkadaşlar, dişi diğer balıkların tüm saldırılarına ve yumurtaları yemelerine rağmen tek başına yumurta dizmeye devam ediyor, yumurta dizerken diğer balıklar sağdan soldan saldırıp yumurtaları yiyorlar, onu savunacak bir eş de yok.Oyle ki caresizlikten kacip ayni seansta akvaryumun farklı yerlerine yumurta dizmeye başladı.Haftada bir tartaklanarak dayak yiyerek yumurta diziyor.Kalabalik besleme önerisi su durumda da ise yarar mi? [EDIT]Aquatropic,2017-09-17 18:38:50[/EDIT]
Discusumu Yumurtlamaktan Nasıl Vazgeçirebilirim?
Yanıtınız için çok teşekkür ederim Celal Bey.Disi bir süre yumurta dizmeye ara verince sevinmiştim ama şimdi tekrar başladık malesef.Daha önce pek ihtimal vermemiştim ama tahminim doğru çıktı.Disi tek başına yumurta diziyor.Ilgisini çekmeye çalıştığı bir erkek var ama başaramıyor. Tek başına da olsa bu kısır döngü devam eder mi ?

Cem bey yanıtınız için teşekkürler ancak başka akvaryumum yok ve dişi tek başına yumurta dizmeye devam ediyor.Bu gidişle iyice kondüsyon kaybedecek.
Kronik Solungaç Problemi Tedavi Edilebilir Mi?
Değerli arkadaşlar,
Uzun zaman discus besleyip uzun zaman ara vermis biri olarak danışmak istediğim bir konu var.Vaktiyle bitkili discus akvaryumumda iç ve dış parazitlerle başarıyla mücadele ettim.Ancak 1 ay önce aldığım 4 adet 10-12 cm discuslarimda gözlerde beyazlaşma ve birinde tek solungaç kapağının genişce açılması söz konusuydu.Hic kimyasal kullanmadan iyi bir bakımla gözler düzeldi balıklar keyiflendi hatta bir çifti yumurta dizmeye başladı.Ancak solungaç problemi olan discusumda hareketli ve iştahlı olmasına rağmen kronik bir hale gelmiş olabileceğini tahmin ettiğim tek geniş açık solungacla soluma devam ediyor.Sizce bu durum düzeltilebilir mı? Daha önce böyle bir balığımı tedavi etmek için genel sağlığını bozdugum günleri hatırladıkca kimyasal kullanimindan cekiniyorum.Onerilerinizi bekliyorum.
Saygi ve sevgilerimle..
Discusumu Yumurtlamaktan Nasıl Vazgeçirebilirim?
Degerli arkadaslar,
Uzun zaman discus besleyip 6 yıl ara verdikten sonra bu tutkuma yeniden yenilerek 120×40×60 boyutlarındaki biyolojik olarak oturmuş olan akvaryumuma 4 adet 10-12 cm boylarında discus aldım.Aldigim hafta içinde bir tanesi yumurta dizmeye başladı.Kendisiyle pek ilgilenmeyen erkeğe sürekli kur yapan, diger discuslara akvaryumu zehir eden ,yemeden içmeden kesilip haftada bir yumurta dizen dişiyi bundan nasil vazgeçebilirim? Üretim tankım yok ve üretim yapmak istemiyorum.Dort discusumun ilk günlerdeki gibi beraber yemlendigi ,huzur içinde akvaryumda salindiklari günlere nasıl dönebilirim? (Eskiden bitkili akvaryumda 10 adet discusum mutlu mesut yaşardı eş tutan yoktu)[:(]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.