ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
julidocromis sp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2007 15:49
Son Ziyaret:
04 Aralık 2009 19:51
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
k.Volkan Saner
Doğum Tarihi:
29 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
su urunleri muhendisi,sanayi dalgıçı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Volkan Saner

SON 10 MESAJI

Su mercimeği
Otomatik yemleme makinesi alın 50 ytl civarında sanırım. anahtarı da arkadaşınıza verin haftada 1 gelip makinenin içini doldursun ve pili kontrol etsin ama yaza girdiğimiz için suyun buharlaşmasını ve sıcaklığıda göz ardı etmemenizi öneririm .Ev komple kapalı olacağından aşırı sıcaklık ve O2 yetersizliğini de düşünün. Su mercimeği hiçbir işe yaramaz sizin akvaryumunuzda.
 
saygılar
Kaya tuzu ile su arıtma...

Kaya tuzununda iki çeşidi var iyotlu iyotsuz.Geçenlerde dikkat etmeden marketten kaya tuzu aldım fakat iyotlu olduğunu eve gelince fark ettim.Önemli olan iyotsuz kaya tuzunu kullanmak . İyot balıkların mukozasını bozarak dejenerasyona neden olur, solungaç kanamaları, ve kornea da zedelenmeye yok açar. Fakat bu bir anda olmaz  tabiki zamanla oluşan bi süreçtir. Kesinlikle akvaryumlarda iyotlu tuz kullanmayın . Ayrıca Bulaşık Makinesi tuzu vs gibi tuzlar neden akvaryumda kullanmayı düşünürsünüz bunu da anlayamadım.  Herkesin dediği gibi aktarlarda kolayca bulunabilecek bir maddedir.

sağlıklı akvaryumlar, saygılar
Frontosa çiftleşmesi

Dişiye kondisyon kazandırmak için karides haşlayıp verebilirsin, belki ozaman daha iyi olur ve üremeye daha çabuk gecer.

Sizce patlarmı..
Sunta değil de mdf koysanız daha iyi olur,o zaman birşey olmaz.Bende 1 mt 50*50 lik akvaryum setleri var,sadece köşelerinden demir sehpa üzerinde duruyor.Altında beyaz strafor var ve 1 senedir hiç bir problem yok,kesinlikle strafor kullanın derim benlafayette2007-12-29 18:40:37
yavruları nasıl toplamalıyım?

Ömer Bey, yavruları ayırmamın sebebi akvaryumdaki diğer balıklar, hem anne baba yavruları korumak için diğer balıklara vuruyorlar , hemde artemia ile besliyeceğimden yavrulukta beslemem şimdilik daha rahat olur diye düşünüyorum .

saygılar,

yavruları nasıl toplamalıyım?

Tesekkurler Cem bey, bende hortumla cekmeye başladım sımdı. Yavas yavas ugraşıyorum, yavrular kumun ustunden cok zor secılıyor ama sabırla toplamaya devam edeceğim .

yavruları nasıl toplamalıyım?
Kepceyle alamıyorum, ufaklar , sifon yapsam hortumla olurmu acaba.anne babayıda ayırdım yavrular sadece kaldı ama kumun üzerinde gezdikleri için nasıl yakalıyacağımı ve yavruluğa koyacağımı düşünüyorum yavrulara zarar vermeden. 
yavruları nasıl toplamalıyım?

Arkadaşlar, sonunda albino brikardilerim yavruları, Sanırım 20-30 kadar yavru var,serbest yuzmeye gecmişler, artemia acmak için işe koyulacam birazdan. Fakat akvaryumu cam ile ayırıp diğer balıklarımın yuvalarını bozmak zorunda kaldım inşallah birkaçgun birbirlerini oldurmeden idare ederler . akvaryumun dibinde ince 2mikronluk deniz kumundan var, sizce yavruları nasıl toplamalıyım ve yavruluğa aktarmalıyım ? hava hortumu ile sifonlama yapsam kum olduğu için cok zor olacak. Kepçeylede alamam . önerilerinizi bekliyorum .

SAYGILAR,

Volkan SANER.

 

Türkler’in ismini taşıyan balık türü?

Arkdaşlar Türkiye de bulunmuş ve yasayan bir tür tatlı su balığı olarak,Cobitis elazigensis i örnek verebiliriz. Elazıgda 1988 bulunmus ve dünya litaretürüne geçmiş bir türdür.

saygılar.

Lepisteslerde Tahmini Üretim

Lepistesleri üretmek kolay fakat çıkan yavruları stoklayabilecek yerin varsa bu hesapları tutturabilirsin bence. Okadar cok balık içinde bayaga fazla tanka ihtiyacın var. tabii buyuyen yavrularından tekrar yavru almak istiyorsan.

Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.