ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BlueSpark
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2018 22:58
Son Ziyaret:
17 Kasım 2018 19:57
Toplam Mesaj:
33 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rasim Kadir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rasim KADİR Antalya

SON 10 MESAJI

Japon Balığı Renk Değiştirme
[QUOTE=Müptela]Gayet normal bir durum baliginizin buyudugununde bir gostergesi ayrica[/QUOTE]
teşekkür ederim :)
Japon Balığı Renk Değiştirme
Hepinize merhaba.
4 adet japon balığım var 1 turuncu 1 siyah 1 sarı beyaz 1 de beyaz.
siyah olan balığımda ilk önce kuyruğu beyazlaşmaya başladı. bi arkadaşıma sordum normal birşey dedi. daha sonra turuncu oldu kuyruğu ve bu turunculuk her gün büyüdü. şu anda balığım tamamen turuncu oldu yan renk değiştirdi. beyaz olan ise siyahlaşmaya başladı. japonların renk değiştirmesi normal bir şey mi?
Vatoz Ve Lepistes
[QUOTE=Yusuf Tanrıverdi]Akvaryumda son durum nedir ?[/QUOTE]
Hasta olan lepistesleri ayırdım.
Kuyruk erimesi için olan ilaçları kullandım kopan kuyruk tekrar yavaştan iyileşiyor. ana tankada damlattım bir kaç damla. tamamen iyileştikten sonra ana tanka geri atacağım.
Neon Hastalığı Ve Lepistes

teşekkür ederim. 2 gün önce bir balığım öldü bu neonda bunun yanında dolanıp onu ısırıyordu. sanırım parazit kapmış ondan böyle oldu. 25 lt boş akvaryumum var içinde 2 adet vatoz var daha yavru o yüzden sordum başka türe bulaşırmı diye. bulaşmıyorsa vatozların yanına koyacağım [/QUOTE][EDIT]BlueSpark,2018-06-17 01:09:03[/EDIT]
Neon Hastalığı Ve Lepistes
Hepinize merhaba. sürekli sürü halinde gezen neonlarımdan 1 tanesi 2 gündür sürüyle gezmiyor tek başına dolaşıyor ve omurgasında eğilme var. araştırdım ve neon hastalığı olduğunu öğrendim. bu hastalık bulaşıcımıdır. eğer bulaşıcıysa lepisteslere bulaşırmı?
Vatoz Ve Lepistes
[QUOTE=cursed07]Merhaba öncelikle şu yanlışı söyliyeyim beslediğiniz türler uyumsuz yani japon ile lepistes aynı tankta olmaz sakın ben yaptım olduculara prim vermeyin japonlardan kurtulun.
ikincisi zebra lepistes aynı tankta oluyor fakat zebralar agresif kalıyor lepisteslere göre ve durmadan kovalıyolar lepisteslerde bi stres havası olup akvaryumda köşelerde yüzmeye başlıyolar.
Üçüncüsü leopar vatoz agresif ve bölgeci oluyor erişkinliğe ulaştıkca canlı doğuranlarda kesinlikle cüce vatoz kullanmanız balıklarınızın yararınadır.
Bulduğunuz ölü lepistesin kuyrugunun komple olmadığıını söylediniz bu yenme değil kuyruk erimesi hastalığıda olabilir o yüzden su şartlarınızı ve diğer balıklarınızıda bi kontrol etmelisiniz.

Nacizane tavsiyem sizin yerinizde olsam o hacimde tek tür bitkili bir lepistes tankı kurarım hem yavru alma şansınız çok fazla olur hemde uyumsuzluk yaşamazsınız bitkili olmasıda ayrı bi seyir keyfi katar iyi hobiler dilerim[/QUOTE]

Maalesef vatoz saldırmamış, dediğiniz gibi kuyruk erimesi başlamış :( hemen ayrı bi tanka aldım bol oksijen veriyorum elimde sadece metilen mavisi vardı ondan damlattım. yarın sabah ilk işim gidip kuyruk erimesi için gerekli ilaçları almak olucak.
Vatoz Ve Lepistes
Arkadaşlar hepinize merhaba. 90 lt tankım var. içerisinde 2 japon balığı. 7 lepistes 2 çöpçü 1 leopar vatoz 1 cüce vatoz 5 zebra danio var. hepsi küçüçük fakat leopar vatoz 6-7 cm büyüklüğünde. bugün 1 lepistesimin kuyruğunun yarısının ısırdığını gördüm. hemen lepisteslerimi saydım ve onun haricinde 1 lepistesin kaybolduğunu gördüm. batık gemi dekorum var. dekoru kaldırdım ve balığım ölü bir şekilde ordaydı. kuyruğu tamamen yenmiş ve parçalanmış bir haldeydi. japonlar yaptı desek daha yavrular saldıramazlar. acaba vatozmu yaptı diye düşündüm ve vatozu ayrı bir tanka aldım. şimdi ayırmam gereken balık vatoz mu yoksa başka bir tür mü?
Vatoz Tür
[QUOTE=ismet24]
Hangi petshopcu ya gitseniz bu vatoz vardır.
[/QUOTE]
türü nedir peki bunun? leopar vatozmu?
Vatoz Tür
[QUOTE=ismet24]Bu resimlerle tür ve cinsiyet ayrımı yapmak zor olduğu için herkes sessiz kalmış.
Leopar vatoza benziyor ama bu resime göre sadece yorum niteliğinde, cinsiyeti hakkında yorum yok.[/QUOTE]
ben cinsiyetini öğrenmek istemiyorumkii :) hangi tür olduğunu öğrenmek istiyorum sadece. çünkü internette heryere baktım. kolları olan bir vatozu ilk defa görüyorum gerçekten [EDIT]BlueSpark,2018-06-07 02:01:42[/EDIT]
Vatoz Tür
Yardımcı olabilecek biri var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.