ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
samettt36
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Aralık 2018 21:04
Son Ziyaret:
05 Ocak 2019 18:38
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali samet özen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ali samet özen

SON 4 MESAJI

Amonyak Patlaması
[QUOTE=Splendor]"amonyak eklemesi yapıp sistemi aktif hale getirdim" hangi sistemi?

Amonyak ekleyerek kötü yapmışsınız. Bakteri kültürü olan tanka azar azar amonyak ekleniyor, o da kültürü genişletmek için ama aslında buna da pek gerek yok. Haftalık 3er 5er balık ekleyerek onlardan çıkan amonyak kültürü geliştirmesi için yeterli.



Problem yemlemekte değil. Dipte kalan yem uzun vadede suyu bozar, ertesi güne ölüm yaratmaz. Amonyak yemden değil, balığın solungaçlarından çıkar.

Şuanki durum için;

%50 suyu boşaltın, dekorasyonunuzu yapın, bitkileri ekin, filtreyi ve ısıtıcıyı yerleştirin. Tankı doldurun ve ekipmanları fişe takın. Sera ya da Dennerle firmasının bakteri kültürünü tanka uygulayın. Suda amonyak olacağından dolayı normalde 24 saat ama siz 48 saat sonra tanka haftalık azar azar balık eklemeye başlayabilirsiniz.[/QUOTE]

Sistem derken ısıtıcı ve filtrasyonu kast etmiştim.Akvaryumu komple boşaltıp tekrar kurmak istiyorum. 0’dan başlayacağım.3-4 gün dinlenmiş su koyup sera nitrivec ekleyeceğim.Bitkileri dikeceğim sonrada.Şuan için bitkilerle idare edeceğim 3-4 hafta balık eklemeyi düşünmüyorum.Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum😊
Amonyak Patlaması
Herkese iyi hobiler diliyorum.Akvaryumum 60.40.35 boyutlarında net 50 litre su alıyor.Filtre olarak şelale filtr kullanıyorum.İçinde biyolojik sünger ve elyaf var.Akvaryumumu 1 hafta önce kurdum.Suyu hazır su kullandım.Akvaryumcumun tavsiye ettiği şekilde amonyak eklemesi yapıp sistemi aktif hale getirdim.1 gün sonra çok az yem attım.2 gün önce 6 adet balık ekledim.Lakin balıkların 3 tanesi öldü.Ben amonyak patlamasından şüpheleniyorum.Çünk yemlemenin ayarını kaçırdım ve tabanda kaldı biraz.Size sormak istediğim nasıl bi yol izlemeliyim?Kalan 3 balığı geri verdim.Bitkili akvaryum olarak kurmak istemiştim.Bitkiler bugün elime ulaştı.Ne yapmam gerekir?Ne kadar ve ne sıklık ile su değişimi yapmalıyım? Amonyağın düşmesi için.Yardımlarınızı bekliyorum..
Led Işık Tavsiyesi
[QUOTE=cafermutlu]Mayalı sistem kuruyorsanız ışığı güçlendirmenin bir anlamı yok. CO2 düşüklüğü fotosentezi sınırlayacaktır. Illahada güçlü birşey oluşturmak istiyorsan 5630 6500 k zayıf oldugu 660, 420,490,520 nm noktalarını desteklemelisin. [/QUOTE]
Öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum.Evet mayalı sistem kuracağım yada sitrik asit sistem.Kullanacağım bitkileri kolay türler seçeceğim.Anubias,subulata düşünüyorum ön ve orta plana.Arka plan için görselliği güzel bi bitki türü önerebilir misiniz?
Led Işık Tavsiyesi
Herkese iyi hobiler.60.40.35h boyutunda bir akvaryum kurdum.Tabanda siyah hagen kum ve misket gübre var.Mayalı sistem co2 vermeyi düşünüyorum.Işıklandırma olarak 1 metre smd5630 6500kelvin beyaz renkli ledim var.Bunları 50 cm'e bölerek 2 sıra şeklinde yapmayı düşünüyorum. Sizce orta sıraya kırmızı led eklemelimiyim?Yada 3 sıra beyaz daha yoğun olacak şekilde kırmızı ve beyazı kombinlesem daha mı verimli olur?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.