ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Zopanda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Nisan 2020 22:11
Son Ziyaret:
20 Eylül 2020 14:27
Toplam Mesaj:
33 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Evren Api
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Evren Api 85x45x45, 15 cm iç sump, 5 adet komanda çöpçü, 1 adet panda çöpçü, 2 adet elma salyangoz, 2 adet elma zebra salyangoz, 1 adet nerite salyangoz, 30-35 civarı yavrularla birlikte endler. Bir adet anubias, 3 adet moss topu, 10 dal elodea

SON 10 MESAJI

130*50*50 Akvaryum Maliyeti Ne Olur
Hocam ben Ramazan Bayramı akabinde 85*45*45' normal cam, 6 mm, ic sump, kayıt kuşaklı, siyah arka fonlu, sürgülü buhar camlı akvaryumu 220 tl ye yaptırdım. Beyaz demir profili de 125 tl tuttu.

Bir sorun yaşamadım iscilik de iyiydi. Ancak uretim merdiven altı, bir sorun çıksaydı fatura vb. olmadığından yapabilecegim de pek bir sey yoktu. Ustaları faceboktaki hobici grubundan tavsiye etmişlerdi.

Bu şekilde bir usta bulsanız sizin verdiginiz ölçülerle en az 800 diye sallıyorum. O büyüklükteki akvaryuma büyük ihtimalle nakliye masrafı da olacak.
İlk Akvaryum Hangi Balıkları Önerirsiniz ?
Endler olur, sadece erkek koyarsınız. Diğer lepistesler içinde sadece erkek besleyebilirsiniz.

Bu akvaryuma moss sarılı iki tane karides yuvası koyarsınız. Üstüne de pistia bitkisi neocardinia karides besleyebilirsiniz. Karides besleme olayı çok yaygınlaştı. Meraklısı çok.

Akvaryumunuz güzel olmuş. Ben de hobiye yeni başlamış sayılırım, sizin gibi oğlum için başladım. İlk 35 lt akvaryumda da yanlış canlı secimi yaptım. Sonuç hüsran.

Canlıları temiz güvenilir bir yerden temin edin. Bazı akvaryumcular hasta balıkları satmaya çalışıyor.
Akvaryumdaki Bu Canlı Zararlı Mıdır?
Aynısından bende de var. İnternetten araştırdım bir netamod türü, detritus worm diye youtube dan aratınca aynısı çıkıyor.

Genelde toprağın altında takılan bir tür netamod. Görüntüsü hos değil ama bir zararı yok deniyor. Emre Beyin dediği gibi canlı yem bile sayılabilir. Sadece aşırı çoğalıp akvaryumu istila etmesi tank düzenindeki bir sorundan kaynaklanıyor olabilir ama sizde öyle bir durum yok.
Karides Türleri
Bakımı en kolay cüce karides neocardinia türleri. Bunların farklı renkte varyasyonları var. Eğer farklı renkler ciftlesirse ya bir tanesi baskın geliyor ya da özelliğini kaybediyor yani renksiz olabiliyor. O yüzden tek renk çeşit bakmak daha mantıklı. Örnek sadece 8-10 kiraz, sakura, turuncu sakura gibi. Tek tür olacak şekilde.

Moss karidesler icin tavsiye ediliyor ancak karidesler için en önemli şeylerden biri saklanacak alanlar oluşturulması.
Lepistes Hastamı Yoksa Hamilemi
Petshop size hasta balığı satmış gibi görünüyor. Umarım tedavi edebilirsiniz. Eğer endler kanı varsa dayanıklı olur. Balıklar iyileşirse hemen yavru beklemeyin bazen bir kaç ayı buluyor.
Hangi Filtre ?
Hocam 100 litreye iç sump çok alan daraltır, 10 cm de kullanışlı olmaz.

En iyisi dış filtre gibi ama şelale filtre de düşünülebilir. Su seviyesi ayarlandığı zaman kaliteli şelale filtre sessiz çalışır, ha şelalenin çıkardığı şırıltı sesini sevenler de var. Şelale filtre ayrıca ekonomik ve bakımı kolay bir filtreleme yoludur. Dezavantajı canlı doğuran tankında yavruları çekme ihtimali, onun icin de ucuna pipo filtrenin sungerine benzer bir sunger ya da tül bağlanabiliyor.
Lepistesleri Doğaya Salmak
Lepisteslerin istilacı bir tür olması üremesi ile mi alakalı? Bilmediğim için soruyorum.

Şundan yüzde yüz eminim ülkemizde geçtim lepistesi ne türler salınmıstır doğaya. Mesela burada Porsuk'tan Endler topladığını iddia eden kişiler var. Neyse elbette etik değil sorumsuzca vb. Ama en azından boyle bir platformda sorulması yapıcı cevapları hak ediyor diye düşünüyorum.
Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi
Peki hocam akvaryumdaki elodea gibi bitkilerin çürüyen kısımları humik bir katkı yapabiliyor mu? Sacma bir soru olmadı inşallah.
Yeni Balık Önerisi
Moli olabilir. Molilerin bence dişileri de güzel. Sadece iki dişi, iki erkek veya ileride çoğalsın istiyorsanız 2d1e. Eledoa, anibuas, moss gibi bakımı kolay bitkilerle güzel gider bence. Daha sonra isterseniz yanlarına panda çöpçü, cüce vatoz gibi türler de ekleyip karma akvaryum yapabilirsiniz. Akvaryumcular molilerin suyuna bir miktar tuz karıştırıyor, aktardığınız akvaryumdaki su çok yumuşaksa hastalanabiliyorlar. Onun dışında çok dayanıklı bir tür.
Bakteri Kültürü,filtre Ne Yapmalıyım ?
Hocam elma salyangozu cok obur ve hızlı büyüyen bir hayvan. Bence başlangıç aşamasında salyangozla uğraşmayın zaten akvaryum hacminiz küçük. Başlangıçta bakteri kültürü, beklemiş su ve tek türle devam edin derim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.