ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rain
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2007 14:02
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2019 08:37
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Burgan
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Veteriner Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rain

SON 5 MESAJI

Elektriğinizi bedavaya üretin
Bu saat takma konusunu bende duymuştum. Aslında sistemlerin maliyet bakımından dezavantaj oluşturması ülkemizdeki düzenlemelerden kaynaklanıyor. Teşvikler yetersiz. Gelişmiş ülkelerin çoğunda doğal enerji kullanımıyla ilgili olağanüstü teşvikler var. Hem şebeke hemde güneş enerjisis sisteminin birlikte kullanıldığı evlerde, güneş enerjisinden kullandığınız elektrik miktarı şebekeden kullandığınız elektrik miktarından düşülerek faturanıza bir artı olarak yansıtılıyor.
Sistemler maliyetli ve çokta kurulabilir gibi gözükmüyor. Ancak bizim gibi enerjide dışa bağımlı bir ülkede hem bir nebzede olsa kendini garantiye almak, hemde ülke ekonomisine katkıda bulunmak için bütçesi uygun kişiler için bence tercih edilmesi gerekiyor. Tabi birde işin çevre boyutu varki beni akvaryumla harcadığım enerji konusunda faturadan daha fazla rahatsız eden husus budur.
***DIY*** ISITICI YAPIMI
Amaç yalnızca birşeyleri ucuza getirmekse "uğraşma al bir tane" diyen arkadaşlar haklıdır. Ancak bu bölümün amacının bu olmadığını düşünüyorum.
Özellikle büyük hacimli tanklarda ısıtma elektrik faturanızı oldukça arttırıyor. Hele birde büyük boyutlu birkaç tankınız varsa. Bu açıdan düşündüğümde daha ekonomik bir ısıtma sistemi geliştirilirse oldukça faydalı olur gibime geliyor. Kalorifer borularından yararlanılarak ısıtma yapıldığını biliyorum. Ancak ısının nasıl sabit tutulduğu konusunda bir bilgim yok.
 
 
Rain2007-12-30 18:24:37
betta filtresi
Delikler bence yeterli. Pratik bir yöntem. Görüntü bakımından kötü ancak üretim tankları için iyi bir fikir.
Bitkili akvaryum
Ozan bey bitki akvaryumuna girmeden önce iyi bir araştırma yapmanız her açıdan size yardımcı olacaktır. Öncelikle taban malzemesi ve ışıklandırma gibi konuları araştırmanızı tavsiye ederim. Bunlar bitki akvaryumunun olmazsa olmazları. Forumda ve sitede bunlarla ilgili yüzlerce başlık ve makale bulunmakta. Gerekli donanımı sağladıktan sonra bitki seçimi için
http://www.akvaryum.com/Bitkiler/ linkinden faydalanabilirsiniz. Hangi bitkiden ve kaç tane alacağınız sizin kafanızda kurduğunuz akvaryuma göre değişiklik gösterir. Bölümdeki resimler sizin için doyurucu gelmezse merak ettiğiniz bitkinin ismini http://images.google.com/ girdiğinizde size binlerce resim sunacaktır. Akavaryum tanıtımı bölümündeki bitki akvaryumlarını takip etmeniz bu bakımdan yardımcı olacaktır.
CO2 YAPARKEN DIKKAT
Ben pet şişe yerine 1 litrelik serum şişesi kullanıyorum. Şişenin kapağındaki plastik mantarı tutan metal kısmı söküp çıkartıyorum. Serumla birlikte gelen serum setini direk plastik mantara takıp difüzöre bağlıyorum. Serum setlerinde plastik haznenin üzerinde genellikle ufak bir kapakçık olur. İhtiyacım olmadı ama bu kapak kullanarak şişe içerisindeki biriken gazı tahliye etmek yada başka bir şişeye aktarmak mümkün olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.