ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yyetkin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ekim 2007 16:26
Son Ziyaret:
03 Ekim 2014 00:48
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yigit Yetkin
Doğum Tarihi:
07 Haziran 1980
Yaş:
43
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yigit Yetkin

SON 9 MESAJI

Sadece Mbuna - 300 Lt Malawi Şov Tankı
Yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında kurulumu ilk yaparken aklımda tankın ortasını boş bırakıp, tüm kayaları tankın sol ve sağına yerleştirmekti. Fakat kurulum bittikten sonra, 50cm yükseklik sebebiyle, tankın geneli gözüme çok boş göründü. Biraz daha kaya toplayıp eklemek için gezerken bu 3 kayayı gördüm ve şekilleri çok hoşuma gitti, bu şekilde ekledim. Dekorasyonu 1-2 ay içinde değiştirmeyi ve mevcut kayaları iki katına çıkartmayı düşünüyorum.
 
Bu arada forumdaki arkadaşlarla da paylaşmak adına; kayaların ağırlığının alt camda belli noktalara aşırı basınç ve ağırlık yapmaması için, strafor dan farklı bir malzeme kullandım. Bu malzeme, kumun altına yerleştirilen plastik bir filtre malzemesi... Aşağıda resmini de paylaşıyorum. Bu malzemeyi kullanarak iki avantaj edinmiş oldum.
 
1) Kayaları direk bu malzemenin üstü yerleştirdim ve daha sonra üzerine kum ekledim. Malum Mbunalar çok kum kazan balıklar ve kayaların düşmesi sebebiyle balık ölümlerine sebep olabilecek durumlar olabiliyor. Bu malzeme sayesinde içim çok rahat...
 
2) Malzemenin altında ağırlığı güzel bir şekilde dağıtan plastik ayaklar var. Bu sayede kayaların ağırlığı camın belli noktaları yerine hemen hemen her noktasına dağılıyor. Bu hem güvenlik hem de daha fazla kaya eklememe olanak sağlıyor. 
 
Sadece Mbuna - 300 Lt Malawi Şov Tankı
Çok teşekkürler. Allah kısmet ederse 6-7 farklı tür daha eklemeyi düşünüyorum.

Keyifli hobiler
Sadece Mbuna - 300 Lt Malawi Şov Tankı
Yeni video eklenmistir..
http://youtu.be/GWx3Dhtlc3g
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=GWx3Dhtlc3g[/VID]

Olumlu veya olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

omardaing2014-09-10 22:50:50
Karma Malawi Akvaryumum 600 LT (Bol Resimli)
Doğrudur, beraber büyüyen balıklar da agresiflik az olur. Yöntem çok :)
 
Mesela dediğin gibi 15 balık düşünebilirsin ama agresif türleri koymayarak. Mavi Prenses ve Portakal agresif türler mesela. Etçil-otçul Mbuna ile Etçil İmparator karma da düşünebilirsin. İmparatorlar genelde sakin balıklardır.
 
Benim şahsi önerim; ekleyeceğin balıklar Mbuna ağırlıklı olacaksa, saklanma yerlerini ve balık sayısını arttır. İmparator veya Haplochromis ağırlıklı olacaksa şuan ki düzenin güzel, mavi prenses ile portakalı çıkarırsan sorun olmayacaktır (Ahli kalabilir ).
 
Yunus konusunda haklısın genelde sakin balıklar, ben daha önce bakmıştım sadece diğer yunuslara agresifliklerini görmüştüm.
 
Overstock yöntemini ben 3 sene uyguladım ve çok başarılı oldu. 450 Lt akvaryumum da 27 farklı türden 33 tane balığım vardı ve evin salon kısmında 3 sene gelen misafirlere televizyon kapattırdı
 
Her ne karar verirsen ver eminim çok güzel olacaktır. Şuan ki halide çok güzel
 
 
yyetkin2014-09-02 20:32:07
Karma Malawi Akvaryumum 600 LT (Bol Resimli)
Overstock yöntemi basitçe anlatmak gerekirse; tankınızın normal hesaplanan balık seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Normal koloni (Erkekli dişili) akvaryumlar da tavsiye edilmez. Daha çok erkeklerden oluşan Malawi karma akvaryumlarında uygulanan bir yöntem. Buradaki amaç kısaca hep aynı balıkların kovalanmaması/kovalamaması durumunu yaratmak ve daha agresif olacak balıkların ilgilerini devamlı olarak dağıtmak. Daha önce kovalanmış balıkların da stres den kurtulmalarını sağlayarak, akvaryum içinde hep aynı balıkların stres yaşayarak hasta olmasını önlemek... Doğal olarak akvaryum kapasitesinin üzerinde balık olacağı için su daha çabuk kirlenecek bu yüzden iyi filtreleme ve haftalık su değişimleri çok önemli. Ben bu yöntemi daha önce uygulamıştım ve şu anki kurulumumda da uyguluyorum. Ayrıca görsel olarak muhteşem görünüyor.
Koloni akvaryumlar da dediklerine katılıyorum. Hacime göre ne kadar az balık olursa ve dişi-erkek oranı ne kadar iyi tutturulabilirse o kadar iyi. Mesela senin hacminde 3 farklı tür 1e-5d şeklinde çok rahat bakılabilir. Konu sadece erkek akvaryumu olunca, kendi tecrübelerime göre, sayıyı çok tutmak daha başarılı oldu. Sayı az olunca hırpalanan balıklar hep aynı balıklar olduğundan kayıp yaşanabiliyor. Tabiki bunun tam tersini yaptım oldu diyenler mutlaka olacaktır, benim söylediklerim kendi tecrübelerim ve okuduğum kaynaklardan...
 
Mevcut filtrenizin kapasitesini bilmiyorum ama normal şartlarda akvaryum suyunuzu saatte 3 kere çevirecek güçte olması lazım yani saatte 1,800Lt. Eğer overstock yöntemi uygulanacaksa ikinci filtre eklenerek saatte 2300-2400 lt yakalamak uygun olacaktır.
 
Bahsettiğim türlerin birçoğu forumda satış yapan arkadaşlar da vardır diye düşünüyorum.
 
 
Sonunda mbuna(yeni resimler sf2)
Resimlere tekrar bakarken farkettim, ciddi sayida tas yan ve arka camlara temas ediyor. Taslarin agirligi eger fazlaysa cama ciddi agirlik veriyordur. Akvaryumlarda en yuksek basinc bildigim kadariyla yan camlara ve camlarin birlesme noktalarina gelir. Tavsiyem, taslari cama degmeyecek sekilde yeniden duzenlemen...
Sonunda mbuna(yeni resimler sf2)
Kafamdaki kuruluma cok benzer bir kurulum. 2 hafta icinde 300lt tank kurma planim var ve sizin yaptiginiz gibi karisik mbuna dusunuyorum... Bol saklanma yeri goruyorum tankinizda ve bu karisik mbuna icin cok dogru olmus. Takipteyim... Sizden gelecek guncellemeler olursa cok faydali olur benim icin ozellikle baliklarin agrasifligi konusunda fikrimi degistirebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.