ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Donetello
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2008 22:08
Son Ziyaret:
14 Kasım 2009 23:02
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin OĞUZ
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1985
Yaş:
39
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Balığımın türü ve cinsiyeti nedir ?
[QUOTE=reis]Engin Bey,balığın türü acei ngara,bazı listelerde acei white tail olarakta geçer. [/QUOTE]
 
 
Reis bide cinsiyeti konusunda yardımcı olursan sevinirim. Reis dedim ama yanlış anlamazsanız.
Balığımın türü ve cinsiyeti nedir ?
Yeni bi tür aldım 4 d 1 e. dişilerin hepsini ağzı dolu aldığımdan cinsiyetleri konusunda bi kararsızlıgım yok. Bunu erkek diye aldım bide türünü söylerseniz sevinirim.
 
Şimdiden herkese teşekkürler.
Yunuslarımın Cinsiyeti ?
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.
 
O ağzı dolu dediğiniz balığın çenesi yamuk. Bide sizlere onu sormak istiyorum çenesi yamuk bu balığa ne kadar engel teşkil eder. Aldığımdan beri öyle sanırım. Geldiğinde fark ettim. Hor görüp akvaryumdan çıkarmak istemedim. Seviyorumda keratayı :)
 
Yemi günde 2 öğün yapıyorum saban bitkisel akşam et. Ama dediğiniz gibi canlı yem pek kullanmışlığım yok bugün en güzeli balığa çıkmak biraz karides iyi olur sanırım.
JaCobSEn__2008-06-14 10:15:02
Yunuslarımın Cinsiyeti ?
Valla yaklaşık 10 cm civarı 6 tane yunusum var. 6 aydır bendeler onlar yavru vermedi diye gittim 300 lt akvaryum kurdum. Yemini suyunu eksik etmedim. Cinsiyetlerini bildiğimi sandım ama bide siz bakarsanız. Acaba ben mi bi yerde yanlış yapıyorum. Yunuslardan hiç yavru almamış biri olarak. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Genel 1
 
Genel 2
 
Dişi sandığım 1
 
dişi sandığım 2
 
 
dişi sandığım 3
 
dişi sandığım 4
 
dişi sandığım 5
 
i
 
Valla arkadaşlar fotoğref çekmek beni bayılttı. Elime geçeni koydum biraz ama siz bi kaç yorum yapın ben kaydedicem dediklerinizi.
Bi hata ettim dönüsü olmayan yola girdim
Şuan gene baktım. Yavrular rengini almadı daha midye kırığını üzerinde pek belli olmuyolar ama bi kaçını gördüm gibi. Sadece 2 yunusumun burun kısmında kızarma gibi bi belirti var oda nakil esnasında yere düşenler olsa gerek. Hiç rahat durmadılar kepçede :(
 
Büyükleri bu saatten sonra onun içinden çıkarıp yakalamam çok zor ama denerim genede. Bide artık akvaryumla o kadar haşır neşir oldum ki. Korkar oldum iyice. Gene alırken düşücekler edicekler vs vs. Hem küçük akvaryumumda suda yok. Hadi büyükten çekeyim dicem ama :(
 
Acemiliğime geldi ilk yavrularımdı en çok ona üzülüyorum. Sizce kurtulma şansları hiç yok mu ?
Bi hata ettim dönüsü olmayan yola girdim

Pazar gündüz saatleri kurduğum büyük akvaryumumu(300 Lt) bi iç filtreyle çalıştırmaya başladım. Dezenfekte ilacını attım. Bide su eskiltici diye bi ilaç almıştım. Nası bişidir bilmiyorum. Onunda kalan kısımı 5/1 gibisini döktüm. 3 su bardağı kaya tuzu döktüm.

 Balıkları küçük akvaryumda hava motoruyla birazda sularını azaltmak zorunda kalmıştım orda bıraktım 1 gün ama baktım küçücük suda hayvanlar pislikleriyle ölecek. Küçük akvaryumuda temizleyeyim hepsi çıksın aradan diye.  Bi tanede ağzına yavru almış sp vardı tam onun zamanına denk geldi. Hayvanı deli gibi strese soktum ben tank değişimi yaparken yere düşürdüm vs vs. Ağzında yumurta felan kalmadı. Yavrularıda büyük tankta Mikadan kestiğim delikli bi parçanın içine koyayım olmuşken diye onlarıda oraya koydum. Onlarda kenarlardan nasıl kaçtılarsa kaçtılar. Büyük tank oldu ana baba günü anlıcanız. Panikle hata üzerine hata yaptım farkındayım. Şimdi sakin kafayla ne yapmam gerektiğini düşünüyorum.
 
1. Suyu 40 saat kadar dinlendirdim. Yeterli mi sizce ? 300 lt. Yetmezse şuanda yapabileceğim bişey var mı ?
 
2. Yavrular yaklaşık 1.5 cm civarıydı 10 tane 7-8 cm lik Yunus - Sp karmasında kaçacak yerleri var şuan Büyüklerde nerde olduklarının farkında değiller. Onlarla pek ilgilenen yok. Ama ilginç bi olay anne nerdeyse ikinci yavrusunu alıcak belki ama ilk yavrularını ağzına aldı bi süre gezdiler sonra onları güvenli bi yerde bıraktığına şahit oldum. Bu durumda o yavruların yaşama şansı ne kadar sizce ?
Donetello2008-05-06 00:52:39
Sp'ler Hakkında Bilgi
[QUOTE=Ceren][QUOTE=Donetello][QUOTE=Donetello]Herkesintek bi dediği var aslında. Beslenir beslenmesine fakat hayvanlar için sıkıntı olur. Ama diyosan ben bu işten zevk alırım. İlerde büyütebilirimde belki. Bence denemelisin bende böyle başladım. Şimdi büyütüyorum işi :)
 
Sen bence 4 Tane 5-6 Cm lik Sp al. 1 erkek 3 dişi. Yanlız alırken hayvanların cinsiyetinden emin ol. Mazallah 2 3 erkek birden gelirse. Kavga çıkar akvaryumda. Allahtan ben alırken bu işi bilen birinden almıştım. Adamın dediği tüm cinsiyetler doğruydu. Bide dişilerin erkekden büyük olmamasına dikkat et.
[/QUOTE]
 
Arkadaşlar birşeyi atlıyorsunuz sanırım 4-5 cm lik S.P. in daha cinsiyeti falan belli olmaz diye düşünüyorum ben yoksa yanılıyor muyum?
 
Arkadaşım siz alın yavru S.P. çok heves etmişsiniz madem biraz zaman geçince zaten siz de daha büyük bir akvaryum hayali kuracaksınız hepimiz gibi.O zaman da istediğiniz sayıda alırsınız.Şimdi 2cm den 4-5 cm e kadar yavru S.P. lerden alın ama çok değil 5 taneden fazla almayın.Sonra bakın bakalım zaman ne gösterecek.
 
[/QUOTE]
 
Valla benim aldığım adam nasıl bir adamsa gözünden anladı balığın dişi yada erkek oldugunu 10 tane balıkta hiç yanılmadı.
JaCobSEn__2008-05-01 19:28:51
300 lt akvaryum a ne kadar kum ?
Midye kırığı filan düşünüyorum. Açıkçası İzmirdeyim adam akıllı kum bulabileceğim bi yer bulamadım. Bu yüzden 25 ytl civarı nette gördüm 20 kg kum onu almayı düşünüyorum.
Sp'ler Hakkında Bilgi
5 cm den alabilirsin yavruları
300 lt akvaryum a ne kadar kum ?
Sitede uzun bi araştırma yaptım fakat bulamadım. Fazla kum almadan. 300 lt (120*50*50) bir akvaryuma tahmini ne kadar kum gider ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.