ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yusyil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mayıs 2008 20:48
Son Ziyaret:
12 Haziran 2009 04:57
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yusuf yılmaz
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1983
Yaş:
41
İl:
Kocaeli
Meslek:
işçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

125x38x50 mi 55 mi
Volkan bey sehpanın üstüne mdf kestirirsiniz 45 cm lik önlü arkalı pay edersiniz boşlukları hem daha kullanışlı olur akvaryum 38 cm az yapmışken tam yapın derim sonra neden yapmadım diyeceksiniz :)

Saygılar.
160*60*60 Akvaryuma başlıyorum,bir kaç sorum var..
Yener bey teşekkür ederim şimdi anladım yardımlarınız için teşekkür ederim pazartesi nasib olursa veriyorum siparişi gelince paylaşıcam yapım aşamalarını yardımlarınızı o zamanda isticem tabi :) herşey için teşekkürler.

Saygılar.
160*60*60 Akvaryuma başlıyorum,bir kaç sorum var..
Yener bey çok iyi olur ilginiz için teşekkür ederim.

Emin bey çok pratik ve güzel olmuş bu fikrlerin hepsini değerlendireceğim teşekkürler.

Saygılar.
160*60*60 Akvaryuma başlıyorum,bir kaç sorum var..
[QUOTE=Y.YILMAZ]     Yusuf bey en az 5000 L/S bir motor kullanmalısınız buda 50 mm iki delik demektir. Akvaryum içindeki akıntı ne kadar çok olursa o kadar iyidir.
   Dursu dediğim ise P.V.C dirsek ve "T" yi yapıştırırken yapılan uygulamadır, yani 90 derece dirsek ucu akvaryumun tabanına bakacak şekilde "T" ile yapştırılmasıdır bu uygulama ses açısından bayağı iyi bir sonuç vermektedir. Tabi dirseğin önünede taşıma kutusu yapmanız gerekecek yoksa balıklar dirseklerden geçip sump'a inecektir
[/QUOTE]

Yener bey deliğin çapı 50 mm olucak burası tamam birde deliği arkacamın üstünden deldireceğim yan cam ve üst köşeyle arası kaç cm uygun olur delik için ve siz 2 delik dediniz ikiside sumpa inişmi olacak ben tek delik düşünmüştüm iniş için.

Emin bey tavsiyelerinizi dikkate alınacaktır çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

SAygılar.
160*60*60 Akvaryuma başlıyorum,bir kaç sorum var..
[QUOTE=Emin_Paşa]3.Kuleli sistem yapmanı öneririm çünki pislikler altta birikecektir...
 
4.En az 120 lt yaptırın ve sumpu yağmurlama sistemli olsun ve 8 mm camdan yaptırırsanız daha şık olur..
[/QUOTE]

Emin bey bende forumdaki konulardan yardım alarak kuleli sistem yapmayı düşünüyordum tavsiyeniz için teşekkürler.
Elimde 100*30*30 akvaryumum var şu an yavrularım içinde onu sump olarak yapmayı düşünüyorum.

Saygılar.
ufak çaplı tank için lamba koruma
[QUOTE=InTerTecH]Bendede kapakta aynı sorun var.Kapak aynı fakat ben ışıklandırma değil ısıtma amaçlı kullanıyorum.Kaplumbağaları ısıtıyorum lambayla ama kaplumbağalar değecek diye korkuyorum.Isıyı geçirirmiki bu pvs?[/QUOTE]

Aykut bey eğer sizde Birkan beyin kullandığı lambadan kullanıyorsanız o lamba fazla ısı yaymaz sizin sarı klasik lambaları tercih etmenizi öneririm.Ayrıca sarı ampuller o plastiği eritir kanımca.

Birkan bey yapmış olduğunuz sistem umarım işe yaramıştır çünkü bende ilk hobiye başladığımda o tip bir akvaryumla başlamıştım şu an yavru akvaryumum ve o kullandığınız ampullerden 3 kere takmak zorunda kaldım buhara dayanıksız ampullerdir onlar banyolara bile takılması tavsiye edilmez.Ve kapalı olmaması havadar olması istenir.
Bence akvaryumcularda satılan 10 YTL lik masa üstü lambaları gibi akvaryum aydınlatmaları var akvaryumun kenarını bağlıyorsun çokta sağlıklı ben kullanıyorum.

Saygılar.
160*60*60 Akvaryuma başlıyorum,bir kaç sorum var..
Yener bey 90 cm profil sehpanın yüksekliği akvaryumum 160*60*60 olacak sanırım yanlış anlama olmuşTebessüm.
Tankın alacağı su miktarı dekordan sonra 500+80(sump) litre yanılmıyorsam bu miktardaki akvaryuma 50 mm sump deliğimi deldirmeliyim?
50 mm den ufak olursa ses yapar demişsiniz peki normal şartlarda akvaryumun 1 saatte kaç kere devir daim yapması gerekiyor?
Şimdi siz 5000-L/S kullanacaksanız 50 mm deldirin dediniz yoksa ses yapabilir diyorsunuz peki 50 mm deldirip 3000-L/S dönüş motoru taktırsam ses yaparmı ( Bu akvaryuma kaç debilik motor gerektiğini bilmiyorum meraktan soruyorum Tebessüm)
Dursu ne anlama geliyor açarmısın biraz terimleri yeni yeni öğreniyor sayılırım

Camcım montajdaydı yoksa siparişi verecektim deliğide 40 mm deldirecektim pazartesiye kaldı sipariş işi şu delik olayınıda çözmüş olurum içim rahat eder en azından.
Saygılar.
yusyil2008-09-20 21:18:24
160*60*60 Akvaryuma başlıyorum,bir kaç sorum var..
Yener bey hiç aklımda yoktu böyle bir düşünce teşekkür ederim. Ben 40 mm çapında bir delik deldirecektim sizin anlattığınız gibi ayrıntıları bilmediğim için düşünemedim sizce yeterlimi 40 mm lik bir delik , deliğe göre ekipmanları hazırlarım olurmu?. Söylediğiniz deniz akvaryumlarındaki sistemi incelicem bir bilgim yok forumda bulurum sanırım tekrar beni aydınlattığınız için teşekkürler. 
160*60*60 Akvaryuma başlıyorum,bir kaç sorum var..
[QUOTE=Y.YILMAZ]   Yusuf bey merhabalar
 10 mm cam kayıtlı ve kuşaklı olarak kurtarır ölçüdür. Sump sisteminde çalışma prensibi bakımından deliğin tabanda veya arka camdan olması farketmez, sadece tabandan olursa kullanacağınız boru hiç estetik gözükmeyecektir bunu engellemek için ise yapacağınız taşırma kutusu tankın içinde fazlaca bi yer tutacaktır. Sump olarakta (W.D.T) üç aşamalı taşırma sistemi yaparsanız bayağı faydasını görürsünüz sump'ın ebetınıda ne kadar büyük tutarsanız okadar faydasını görürsünüz. Bir önemli konuda kullanacağınız malzeme alanı olacaktır zira akvaryum için gerekli olan bio temizliği kullanacağınız malzemelerde oluşan bakteriler yapacaktır...
[/QUOTE]

Yener bey teşekkür ederim.

Sump deliğini arkadan yapmayı düşünüyordum sizin yorumunuz düşüncemi kesinleştirdi. Öncelikle akvaryumun kabasını bitirip daha sonra sumpu yapıcam inşallah ama sipariş vermeden sump deliğini deldirmem gerekiyordu cevap için çok teşekkürler..
160*60*60 Akvaryuma başlıyorum,bir kaç sorum var..
Birol bey cevap için teşekkürler.

Camlar konusunda yaptığım en iyi fiyat araştırması şu an bu , sizin İstanbulda yaşamanızın avantajı olmuş cam fiyatı konusunda yinede araştırıyorum ama sanırım bu fiyattan siparişi vericem.
Sehpanın fiyatı konusunda bir boy 4*4 profilin fiyatı 28+kdv yaklaşık üç boy gidiyor  onun içinde bir şey yapamıcam Tebessüm
Giydirme konusunda ise kendim yapacağımdan işçilik vermicem ama bir tabaka mdf 95 YTL ben light mdf kullanıcam yeni çıkmış 75 YTL fiyatı cumbası , menteşesi , vidası derken 100 YTL ye mal olacak giydirme işi.
İlginiz için teşekkür ederim.

Birde sump sorumu cevaplarmısınız arkadaşlar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.