ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hade390
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2008 10:43
Son Ziyaret:
30 Aralık 2008 08:16
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan ay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kirklareli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gökhan ay

SON 10 MESAJI

Trakyalılar

Selamlar, bende Lüleburgazlıyım.

hade3902008-12-25 15:16:28
Lamine camdan akvaryum

Arkadaşlar bahsettiğiniz testler bizim şirkette yapılıyor ve ben sabahtan beridir işi gücü bıraktım onların peşindeyim. Ancak bir de şirket gizliliği diye bir olay var o konuya takıldım.Bulduğum bazı test sonuçları oldu ama burada yayınlamanın ne kadar doğru olacağını kestiremiyorum.Sabahtan beri bölüm şefine ulaşamıyorum ondan onay aldığım gibi size özellikle Lamine ile ilgili yapılmış birçok döküman yollayacağım.Ancak düzcam konusunda sınıfta kaldım galiba, henüz tek bir test yada herhangi bir döküman bulamadım :) ama ona da bakmaya devam ediyorum.  

Artık bende daha çok meraklanmaya başladım, umarım kesin bir sonuca ulaşmamıza yardımcı olacak bilgileri, işimden olmamak kaydıyla sizlerle paylaşabilirim.En azından bundan sonrası için hepimize yeni tanklarımız için bir ışık olsun.                              
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lamine camdan akvaryum
Onur Bey ; tabii ki üreticiler olarak elimizde cam ile ilgili her türlü bilgi mevcut. Sizinde tahmin edebileceğiniz gibi her türlü test ve tahliller sürekli yapılmaktadır. Çünkü biz sadece Türkiye için değil tüm Dünya ya cam üretiyoruz ve tahmin edebileceğiniz gibi gerekli standartlar ölçülüp biçilmeden hiçbir Avrupa ülkesi gelip camını bizden almaz.Ancak açık konuşmak gerekirse benim şuana dek yazdıklarım tahmin demiyelimde , 30 yıldır Mısır Kumunun cama dönüşmesine kadar geçirdiği evrelerde bizzat müdahil olmış kişilerin deneyimlerine dayanarak söyledikleriydi.Ama size söz veriyorum her iki cam ile ilgili test sonuçlarını hemen şirket içinde bulup sizinle paylaşıcağım.Çünkü eğer aksi bir sonuç varsa bizm emktarlar Akvaryum yapımında sürekli Lamine Cam kullandıkları için hepsi utanacaklardır. :)
Lamine camdan akvaryum
Ya arkadaşlar şimdi konuyu Teknisyen arkadaşlarla birlikte okuduk yeniden ve başka yorum yapacak bişey bulamadık.
yani 5+5+ PVB = 10 mm + PVB
diğeride 10 mm düz cam.
 
Ve 10 mm düz cam nasıl daha dayanıklı oluyor biz üreticiler hatta Türkiyedeki En büyük, Dünyanın sayılı cam şirketlerinden birisinin üreticileri olarak anlayamadık.Demekki bizim bilmediğimiz mantıklı bir açıklaması varmış.
Bu arada düz camın durup dururken patalamasına sebep olabilecek tansiyon problemi gibi bazı detaylara hiç girmiyorum,çünkü bu sorunların hiçbiri Lamine de söz konusu bile değil.
Lamine camdan akvaryum
[QUOTE=mercan38]Sizce kaç mm lamine camdan yapmalıyım. Üreticinin yazdığı mail den  anladığım. 12 mm düz cam ile 6+6 lamine dayanıklılıkta karşılaştırılamayacağı belki 8+8 aynı olabilir belkide 10+10 12 mm düz camla  aynı olabilir. Kurban bayramı sebebiyle bu ay akvaryumu yapamadım İNŞAALLAH önümüzdeki ay akvaryumu yapacağım. [/QUOTE]Bakın ben bu konuyu anlamakta hala güçlük çekiyorum.Yani neden 12 mm Düzcamla 10+10 Lamineyi karşılaştırıyoruz.İnsanlar ne güzel başlarından gecen olaylarla örneklemişler size durumu.Bende daha yeni bir hobiciyim Akvaryumar konusunda pek bilgi sahibi değilim ancak Şişecam da Ayna-Lamine de çalışıyorum ayrıca düz cam üretimi yapan bölümüde İşletme Memuruyum, her iki camıda gayet iyi bilirim ve 6 + 6 Lamine sizin işinizi rahat rahat görür derim.Bizim İşletmede bu ebatlarda 5 + 5 hatta 4 + 4 camdan yapılmış dünya kadar akvaryum var ve hiç bombe sorunu olmadı.
Lamine camdan akvaryum
[QUOTE=DoGaN]

Maliyet açısından bakarsak;lamine camla normal cam fiyatları arasında ne kadar fark vardır acaba?Eğer fiyatları arasında uçurum yoksa ,lamine cam daha emniyetli o halde.

[/QUOTE] Muhtemelen iki katından fazladır.Çünkü PVB oldukça pahalı bir malzeme diye biliyorum.
Lamine camdan akvaryum
[QUOTE=mercan38]

12 mm cam 6+6 lamine cama göre daha dayanıklıdır.fakat birbirlerinden ayrılan en önemli şey birinin düz cam olması diğerinin lamine olması.

Lamine cam olası hasarlarda hasarı en aza indirmektir.yani şöyle düşün ! birisi kırıldığında akvaryumun içindeki o kadar su dışarıya boşalacaktır, fakat lamine cam yerinde kalacak ve esas işi olan güvenliği sağlamış yani istenmeyen olayı suyun içeriye boşalmasını engellemiş olacaktır.

Akvaryumun büyüklüğüne göre lamine camı kalınlaştırman ve 12 mm düz cam dan daha güvenli bir akvaryum yapman söz konusu. Bunu da unutma istersen.

 

Önemli olan camın ebadı ve içerisindeki suyun ağırlığı.

 LAMİNE CAMI ÜRETİCİLERİNE SORDUM VE YUKARIDAKİ CEVABI ALDIM. DÜZ CAM DAHA DAYANIKLIYMIŞ. AYNI SEVİYEDE OLABİLMESİ İÇİN 10 MM CAM KULLANACAKSAK 10+10 LAMİNE CAM KULLANMAK GEREKTİĞİ ANLAMI ÇIKIYOR.  

[/QUOTE]
 
Benim bildiğim kadarıyla 10+10 Lamine camlar nereyse güvenlik camları denilen camlar kadar kuvvetli camlardır. Yani 10 mm camla ilr 10+10 Lamine camı kıyaslamak kesinlikle mümkün değil. 10 mm cam kullanıcağınıza 5+5+1,52 Lamine cam kullanın daha iyi, neden Lamine cam daha kalitesismiş anlamadım.Neticede aradaki PVB boşluğundan bahsediliyorsa, öyle bir boşluk zaten yok.Lamine camlar çok yüksek basınçalarda Otoklavlanarak yapıştırılır arada boşluk kalması söz konusu değil bildiğim kadarıyla.Bence her açıda daha güvenli.
 
 
Saygılar.
100*50*60 tankımız ve kendi yaptığımız sehpamız
Üstten kayıt kuşak yapıcaz, çerçeveyi'de mobilyadan yapıcaz.Benim camdan korkum yok çünkü Lamine cam ,ama ben silikondan korkuyorum umaarım silikon sorun çıkarmaz :)
100*50*60 tankımız ve kendi yaptığımız sehpamız
Hayır daha önce hiç yapmadık.Umarım ilk deneyimde üzücü bir olay yaşamam. Camlar 5+5+1.52 PVB yani 11.52 Lamine cam.
100*50*60 tankımız ve kendi yaptığımız sehpamız
Aslında Sehpanında yapılış resimlerinide yolluycaktım ama resim koymayı beceremediğim için ve bu resimleride, burada tanıdığım kardeşim Armağan eklediği için utandım açıkçası onlarıda ekletmeyi :) Armağana çok teşekkür ederim.
Forumda gördüğümüz tank yapımlarından farklı yaptık tankı.Tabanın üzerine oturttuk direkt olarak camları.Mutlaka bir sakıncası vardır bunun, buradaki ustalar bu yöntemi kullanmadığına göre ama şimdilik sorun yok gibi geldi bana.
Neyse artık geriye kapak ve aydınlatma kaldı yarında onları yapıcaz umarım hoşunuza gitmiştir.

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.