ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozgegunes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2009 19:45
Son Ziyaret:
12 Aralık 2011 22:01
Toplam Mesaj:
67 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özge güneş erpek
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

1 hafta içinde yavru alıyorum ?
[QUOTE=sahilguvenlikci]Özge hanım madem Ankaradasınız size tavsiyem yavru yemi kullanmamanız balıklarınız için daha iyi bir besin varken neden kullanmayalım Kızılayda İzmir 2. Cad.Turtes pasajı içinde İrem Akvaryum var Hasan abi bu işin piridir ayrıca açık çıkartılmış artemiada satmaktadır.
Bir ölçegi bir liradan yok ben hergün gelemem diyosan sana yumurtasını verir ve nasıl çıkarılacağını gösterir ve sende onu halledersin bu kadar basit Maraştaki kardeşimin imkanı yok ama bizim olduğuna göre en iyisini yapmalıyız.
[/QUOTE]
Sizin demek istediğinizi anlamadım açıksası. Yavrularla normal büyük balıkların beslenmeleri aynı mı olmalı sizce? Bir bebekle erişkin bi insanın yemekleri nasıl aynı olamazsa bence hayvanlarda bu böyledir. kedi, köpek dahil olmak üzere bir çok hayvan besledim ve onlarda da yavruların yemleri hep farklıdır. O yüzden ben yavru yemi kullanmak daha sağlıklı olacak düşüncesindeyim.
Bahsettiğiniz yere gitmedim ama en yakın zamanda gidip söylediğiniz kişi ile tanışacağım. Teşekkür ederim size.
Tarçının Afrodizyak Etkisi

Az önce demasoni akvaryumuma bu solisyondan kattım. Katalı 5 dakika olmadı bile. Şu an erkek demasonim çıldırmış vaziyette. Dişiler iç filtrenin aralıklarına saklanıyorlar. Üstelik dendiği gibi 1 çay kaşığı da kullanmadım. Açıkçası ilk denemem olduğu için, yan etkisi olursa düşüncesiyle 1/4 çay kaşığı tarçınla denedim. Ve tülbentle süzdüm tabii ki. Hemen etki etti gibi görünüyor. Deneyimimi paylaşmak istedim. Sağlıklı balıklar...



[QUOTE=poyraz_o] Benimde aklıma birşey geldi.
Bugün aktarın önünden geçerken tarçının toz değilde tahta halini gördüm.
Sanki böyle ağaç kabuğunu rendelemişler gidi.10cm büyüklüğünde kalın talaşlar gibi.
Tarçını kaynatmak süzmek falan yerine bunu direk akvaryumun içine atsak nasıl olur ki???

[/QUOTE]
Bahsettiğiniz tarçın aktarlarda kabuk tarçın adı altında satılan tarçındır. Ve çok yoğundur. Genelde tatlı yapımında kullanılır ve belli bir durma süresi vardır. Fazla durduğu zaman çok fazla salınım yapar ve tadı değiştirir. O yüzden çıkartılması gerekir. Kesinlikle kabuk tarçını akvaryuma atmamanızı öneririrm. Yan etkisi olması kesindir bence.
1 hafta içinde yavru alıyorum ?
Artemia çıkartmayı hiç görmemiş birisinin yapması bence hüsranla sonuçlanacaktır. Akvaryumcularda yavru yemleri vardır. Onlardan kullanınız. Artemianın değerlerine yakın güzel yemler mevcuttur. Ben larviva kullanmaktayım tavsiye ederim.
Bayanlar neden azınlıkta?
Bence zevk konusu kadın-erkek olarak tartışılabilinecek bir konu değildir. Hobi zevk işidir. Severek yaparsın. Ve sevdiğin şeye vakit ayırmak insanı hiçbir zaman zorlamaz. Hiç bir anne-baba çocuğuyla ilgilenmek için vakit bulamamazlık çekiyor mu? Çekiyorsa da, yaratmak için uğraşıyor ve yaratıyor. Bayanların iş,yemek,temizlik...vs yüzünden bu hobiyle ilgilenmedikleri konusuna kesinlikle katılmıyorum bu sebeple. 
Bir çok erkek tanıyorum ki köpek görünce havaya zıplasın, yanından geçmesin. Bir çok kadın tanıyorum pitbul,kangal...vs sevsin. Bunlar göreceli şeyler. Aklıma gelmişken temizliği hiç sevmeyen teyzemi ütü yapmaya bayılan ve herşeyi jilet gibi ütülemeyi becerebilen eniştemi de söylemeden geçemeyeceğim... Dil%20Çikarma 
Kendi dip çekimimi kendim yapıyorum, balıklarımı kendim kusturuyorum,dış filtre-iç filtre temizliğimi kendim yapıyorum... Hobiye başlarda- ki hala çok tecrübeli bir hobici sayılmam - bir çok konuda ben ehli kişilerden yardım istedim. Fakat şimdi çevremde bir çok kişi beni ehli kişi görüp fikir alıyorlar.
Yeter ki erkekler olarak toplum gereği olan bazı kısıtlamaları yapmayalım. Kadınlar da futbolu sever, kadınlar da gayet sıkı araç kullanır, kadınlar da akvarist olur Tebessüm 
Kaplumbağanın Canlı Yemi
Stick yemlerden daha çok sevilir karidesler genelde.
Dış Filtre Malzemesi

Peki filtre alırken karbon bir kesenin içinde geliyor. Ben şimdiye kadar yırtmamıştım o keseyi. Gördüm ki yırtmış arkadaş. Etkisinde bir değişiklik olur mu ki acaba?

Demasonilerim ölüyor..
Filtreleme olarak ne kullanıyorsunuz?
Kaplumbağa için ada yapacğım bir bakar mısınız?
Köpük yerine strafor kullanın. Fiyatını gayet makul şekilde bulabillirsiniz. Strafor kesilirken kolay dağılmayacaktır. Ama zor geliyorsa veya daha basit şeyler düşünüyorsanız, benim yaptığım gibi bir kavanozun üzerine silikon sıkıp kuma veya kullanmak istediğiniz taşa bastırabilirsiniz. Gayet güzel oluyor emin olun ki...
Elma Salyangozlarda Küçükken Cinsiyet Ayrımı
Maalesef ki ben de şimdiye kadar erkek elma salyangozuna rastlayamadım. bendekilerin 3ü de dişi gibi. Fındık- ceviz arası boyuttalar ama acaba ben mi anlayamıyorum bu dişi-erkek olayını...
Kaplumbağa için ada yapacğım bir bakar mısınız?
Aynı olayı ben de denemiş biri olarak balıklarımın önce kuyruklarının ertesi gün de her tarafının yendiğini tecrübe etmiş bulunmaktayım. Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.  Tabii tercih sizin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.