ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eranin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2009 15:22
Son Ziyaret:
24 Ocak 2009 20:40
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet erol
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Balıklar güzeldir.

SON 7 MESAJI

30lt Akvaryumda Sağlıklı Yaşam Döngüsü
Burak bey, akvaryumunuza baktım. Gerçekten çok canlı gözüküyor. İşin ilginç yanı bir iç  filtre ve ısıtıcı kullanmadan bu kadar güzel bir akvaryumu tasarlamanız ve yaşatmanız, tebrik ederim.
30lt Akvaryumda Sağlıklı Yaşam Döngüsü
Ümit Bey, şüphesiz ki anlattıklarınızın bir faydası olmaktadır.
Konuyla ilgili olmasa da, sizin de çengelköy de yaşadadığınızı gördüm. Ne güzel bir rastlantı oldu bu.Tebessüm
30lt Akvaryumda Sağlıklı Yaşam Döngüsü
Hemen duru bir şekilde anlatıyorum.
Bir ay önce akvaryum aldım, eheim firmasının kitapçığını okudum ve bir süre yararlı bakterilerin gelişmesi için suyu dinlendirmem gerektiğini okudum. Akvaryumumun kumlarını güzelce yıkadım, akvaryumu sildim. Filtre plastik kokuyor diye açık havada bekletip, iyice yıkadım. Sonra akvaryum içini içme suyu ile doldurdum. Arkadaşımdam egeria densa denilen bitkilerden hediye aldım, ektim. Bu zaman dilimine kadar(1 aydır) akvaryumum içindeki bitkiler ve su ile; filtre açık vaziyette çalışmaktadır. Buraya kadar mevcut olan sorun, suyun üzerinde ince bir yağ tabakasına benzer bir tabaka oluşması ve suyun berrak olmamasıdır. Henüz tankımda balık yoktur, çünkü acemi yada acele davranarak bir balık ölümü yaşamak istemiyorum. Yavaş yavaş, sorarak bilgiler edinip, doğru balığı almak istiyorum. Dışkı ile beslenen "canlı" dediğimde, bu şüphesiz bir bakteri veya parazit türünde bir şey olabiliceğini düşünmüştüm. En azından böyle şeyler varsa, kuru olarak satılıyorsa(bazı bakteriler böyle edinilebiliyor -maya gibi); akvaryumuma bakteri koyarak sorunu en aza indirgemeyi aklımdan geçiriyordum. Çünkü balık aldığımda dışkıların sorun olabileceğini zannediyorum. Filtrem çok kötü bir Çin malı filtre, suyu bir tülbentten daha kötü süzdüğünü düşünüyorum, en azından suyu kademeli ve daha ince parçacıklarına kadar süzmesini istiyorum. Size şöyle diyebilirim, bitkilerin çok küçük saydam parçaları oluyor; minik ölü yaprakların çeyreği boyutunda, filtrem onları bile kendine çekip süzemiyor.
-Şüphesiz en güzeli akvaryumun benim kontrolüm altında olmasıdır. Zaten bu hobinin en büyük amacı boş zamanlarımı bunlar ile uğraşarak geçirmektir. Bir akvaryuma hiç elimi kıpırdatmadan bakmak istesem, bunu çeşitli akvaryumları gezip görerek daha ucuza da yapabilirim.
İlginiz için teşekkür ederim.
30lt Akvaryumda Sağlıklı Yaşam Döngüsü
ektiğim egeria densa bitkileri yüzünden mi bilmiyorum fakat akvaryumun üzerinde saydam kalıntılar ve yağ gibi birşey var. üzerinde bir tabaka halinde. nasıl çözebilirim bilemiyorum. nedenini de anlamadım.Sikkin
30lt Akvaryumda Sağlıklı Yaşam Döngüsü
Yardım ve ilgin için çok teşekkür ederim. Gerçekten içeriği çok güzel bir yazı yazmışsın. Umarım balıklarımız uzun ve mutlu bir yaşam sürebilir.
30lt Akvaryumda Sağlıklı Yaşam Döngüsü
Merhaba,
30lt lik bir akvaryum aldım. Bir ay önce içine 27 lt içme suyu koydum ve 3 adet Egeria Densa isimli bitkiyi ektim. Çin malı, piyasa değeri 15 TL olan bir iç filtrem, atman firmasının ürettiği bir ısıtıcı, dipte göl kumuna benzer kumum var. Ayrıca sera marka pul balık yemi aldım. Balıklarımı almadan önce akvaryum içinde doğal bir denge kurulması için neler yapmam gerektiğini sizden öğrenmek istiyorum.

Akvaryumum hakkında sorularım;
-Balık dışkıları ile beslenebilecek bir canlı?
-Çürümüş bitki yaprakları ile beslenebilecek bir canlı?
-Suyu "gerçekten" süzebilen bir filtre markası ve yaklaşık fiyatı?
-Hangi balıktan kaç adet koymam gerektiği?
(ayrıca akvaryuma elimi sokmamın ne gibi sakıncası olabilir)

Son olarak; herkesin akvaryumu cam gibi berrak fakat benimki balık olmamasına rağmen bitkiler tarafından çok hafif bulandı bile. O cam berraklığını nasıl sağlayabilirim bilmiorum.

Ayırdığınız zaman için teşekürler!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.