ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
PCcolog
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2009 15:03
Son Ziyaret:
09 Haziran 2011 22:39
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Timur Balkan
Doğum Tarihi:
25 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Timur Balkan

SON 4 MESAJI

Ucu çatal şeklinde 2-3mm.'lik parazitler.
     Tüm balıklardaki parazitleri cımbız ile tek tek söktükten sonra; balıklar 15 litre suya 1 tablet permasol (potasyum permanganat) ve yarım su bardağı kaya tuzu eklenerek bol havalandırma ile 1/2 (yarım) saat banyo ettirildi ve karantinaya akvaryumuna alındı. Ana tanktaki su 1/3 oranında yenilerek yarım tablet permasol eklendi ve dışfiltredeki karbon yerine elyaf malzeme konuldu. Balıklar 1 gün karantina akvaryumunda kaldıktan sonra ana tanka yeniden alındı ve geçen 1,5 (birbuçuk) haftanın ardından sevinerek belirtiyorum ki hastalıkta bir hortlama yok.
 
     (Not: Permasol banyosuna japon balığı ancak 10dk. dayanabildi, daha önce hiç parazit yapışmamış olduğu için japona başka bir banyo kürü uygulanmadı.)
 
     Şimdi tek isteğim düzenli su değişimleri ile (2 hafta sonra karbon eklemeyi düşünüyorum) ana tanktaki permasolun etkisinin kaybolması ve biyolojik dengenin yeniden oturması.
 
     Acaba bu dönemde haftada 1/3 su değişimi yeterli olurmu yoksa araları biraz daha sıklaştırmamda fayda varmı.
Ucu çatal şeklinde 2-3mm.'lik parazitler.

Teşekkürler Selim Bey, doğrusu biraz moralim bozuldu, kolay kolay bu işi halledemeyeceğim galiba! İşin daha da canımı sıkan tarafı akvaryumu ilk kurup balıklarımı aldıktan 3-4 gün donra dişi lepistesimin sırt yüzgecinde paraziti fark etmem. Ancak o dönemde bunun patolojik bir olaydan ziyade balığın anatomik bir özelliği olduğunu düşünmüştüm zira bahsettiğim balığın kuyruğu da çok simetrik değildi yukarıya doğru daha uzundu. O zaman o lepistesi iade etsem belkide Lernaea'lar larvalarını henüz bırakmamış olacaktı. Bu lepistesin durumunu farketmemin hemen akabinde doğum yapıp gözümede sağlıklı görününce işin ciddiyeti anlayamadım. Bu tür bir sorunla karşılaşıp sağlam bir tedavi uygulayabilmiş birisi konuyu görüpte cevap yazarsa çok sevineceğim.

Ucu çatal şeklinde 2-3mm.'lik parazitler.
Merhaba azda olsa akvaryumda bitki olduğu için kaya tuzu uygulayamıyorum ancak balıkları başka bir kovada (su değişimi yaparken çektiğim suda) kaya tuzu koyarak banyo yaptıracağım. Bir tanıtım kitapçığının 38'inci sayfasında hastalık ve tedavisi ile ilgili bilgiye ulaştım ancak ilaç çok pahalı. 38'inci sayfanın çıktışını akvaryumcuma götürdüm, kendisi durumu kısaca balık biti olarak tanımladı ve Biyo Ichthyo tavsiye etti. Üç gündür Biyo Ichthyo uyguluyorum ve şu ana kadar bir değişiklik yok. 38'inci sayfanın resmini ekliyorum (umarım başarırım).
 
Teşekkürler.
 
Not: Bu balıkların durumu yine iyi benim balıkların bazılarında 4-5 tane var.
 
PCcolog2009-05-28 00:47:33
Ucu çatal şeklinde 2-3mm.'lik parazitler.
Merhaba
 
Problemim 2-3 gün içerisinde nedense japonum hariç tüm balıklarımı saran uçları çatal şeklinde 2-3mm.'lik, beyaz ve özellikle gövdeleri hafif yeşile çalan parazitler. Ne tür bir tedavi uygulamalıyım? Bu tedavi ayrıca akvaryum suyunu da temizler mi? Teşekkürler.
 
Not: Akvaryumum hakkında bilgiye, Akvaryumum linkinden ulaşabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 30 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.