ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bulentsepir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2009 22:16
Son Ziyaret:
24 Mayıs 2015 10:32
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bülent Şepir
Doğum Tarihi:
23 Ocak 1969
Yaş:
55
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


japoncu

SON 5 MESAJI

2 Oranda Japonda görülen rahatsızlıklar

 Arkadaşım balığın kabız değil. Arkadaki beyaz uzantı balıklardaki dışkılama kapsülüdür.Evet  yanlış duymadın balıklar dışkılarını bir kapsül içinde  (en azından japonlar) bırakırlar .Bazılarının suda gördüğü beyaz iplikçikler bu kapsüllerin boş halleridir. Balıklarınızı iyi izleyin , yemlerin yapısına göre bile dışkılama renkleri değişir. Senin balık yan yatmış halde ,yani bu basit bir hastalık değil. Denge yapısında veya beyinde de bir rahatsızlık olabilirki bunların pek çaresi yok. Ama çıkmayan candan ümit kesilmez misali sen yinede tavsiye edilen iç parazit tedavilerini uygula ama bu iç parazzit gibi gelmedi bana bunu da söyliyeyim.

Allah şifa versin.
2 Oranda Japonda görülen rahatsızlıklar

Aslında resimlere bakarsak görüntüde tabanda yatmaları dışında bir terslik yok. Son durumlarının fotoğraflarını yollayabilirsen iyi olur. Özellikle kalkan pulların, balığın anormal duruyoorsa duruş şeklini vb...Tabana inmeye çalışıyorda inemiyor ve sanki kennki kendine yüzeye balon gibi çıkıyorsa hava kesesi sorunuda başlamış olabilirr ama hava kesesi sorunu olanlar tabanda duramazlar bunuda bil iç parazitler için sen tedavide bulun yinede.İç parazitlerde sindirm sisteminde sorunlara neden olur ve karın şişmesi yapabilir..Benim japon yavrularım iç parazit yüzünden balon gibi şişiyorlardı ve hava kesleri balon gibi oluyordu iç parazit için ilaç kullanmıştım o zaman ve bir müddet sonra geçti.Kullandığım ileçta eczanelerde satılıyordu adı FLAGYL 500 MG tablet her 50 lt ye 1 tablet hesabı ile .Ayrıca yemlere iç parazit ilacını sulandırıp emdir ve öyle ver.Tabi iç parazit varsa .

 Başarılar.
lepistes (kırmamı)
Arkadaşım lepisteslerin çoğu melezleme ile elde eilen türlerdir.Safkan lepisteslerin çifti 35-45 tl arasıdır.Yavru aldığında yavrulara iyi bak. Anne ve babadan farklı renk ve şekillerde yavrular varsa bu lepistesler kırmadır. yavruları birbirleri ile çiftleşmesine izin verirsen cinsleri dahada yozlaşır.Kardeşlerin kendi aralarında çiftleşmesi sürerse nesil aslına dönmeye başlar renkler azalır boy ufalır vb...
japon balığım hasta
 Arkadaşlardan biri demiş zaten.Bu balık baya yaşlı.Götüntüde bir hastalık yok .Cama 1-2 vur bakalım tepki veriyormu.Sırt yüzgecini dik duruma getiriyormu.Bunlar önemli çünkü tepki vermesi ve sırt yüzgecini dik duruma getirmesi sağlık habercisidir. Sağlıklı balık cama vurunca kaçarak veya ani yön değiştirerek tepki verir .Laki yaşlılıktan dolayı büyük ihtimal böyle gibi geldi bana.Bunada yapacak birşey yok sanırım.Zaten balığın yaşına göre, hiç gelişmemiş sanki bu balık. Sağlığına kavuşması dileği ile.(NOT:ilaçlardan fazla bir ümit bekleme bence)
2 Oranda Japonda görülen rahatsızlıklar

 Arkadaşım pullarda kabarmalar varsa kabızda olmuş olabilir ve ileri seviyede öldürücüdür.İlerledikçe kabaran pullar artar.Yeni akvaryum diyorsun, balıkların strese girebileceğinide hesap etmelisin.Kabızlık için ıspanak haşlayıp ver veya spurilinalı yem kullan.Spurulina kabızlığa iyi gelir.Ayrıca yemleri ıslatıp ver.Balıkların sırt yüzgeçleri dikse ve cama vurduğunda balık tepki veriyorsa o balıkta hala iş vardır.Balıklara yem verdikten sonra izle ve dışkı yapıyorlarmı bak.akvaryumun tabanına dışkılamışlarmı diyede bak.Ve taban çok beyaz gibi geldi bana.Işığın tabandaki beyaz kuma çarpması ışığı yansıtır ve balıkları rahatsız edebilirve buda stresi arttırabilir araya koyu renk ufak taşlar at.Ayrıca aldığın balıklar oranda cinsi ve orandanın bakımı diğer japonlara göre daha zordur haberin olsun (bunu bir uzak doğu sitesinden öğrenmiştim.)

Umarım sağlıklarına kavuşurlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.