ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NELnel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Haziran 2009 12:05
Son Ziyaret:
12 Temmuz 2011 10:34
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zeynel Yıldırım
Doğum Tarihi:
10 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zeynel YILDIRIM

SON 10 MESAJI

Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
[QUOTE=ember_month_06]Bencede balıklar isimlere takılmamalı renklerine göre alınmalı.Zaten begendiğimiz rengi taşıyan balığı akvaryumlarımızda görmek istemiyormuyuz.Genelinde tropheus mu tropheus...Bu sorun yavrularda ilangileri nasıl ayıracaz.Bir çok arkadaş yanılıp değişik türleri büyüyene kadar ilangi diye besledi...Büyüyünce renginde sarı var turuncu var ordan alıyoruzda....[/QUOTE]
Kimsenin şikayeti yok işte isimlerine takılmayın ama bu balıkları ilangi diye almayın diyoruz :) Gerçek ilangiyi ögretiyoruz amaç burda yeni çıkan yada olan trophes türünü keşfediyoruz.
İnsanlarlar o balılıkların ana babalarına hayran kalıp aldılar yani balıgın ismi fark etmiyor. ? Tabi ticari düşünce yok ise rengindende tür ayrılmıyor :) İlanginin belli kırıterleri ile ayrılıyor bu konuda gerçek ilanginin ayrım yöntemlerinide ögreniyoruz. :)
Özkoçak2011-05-09 09:32:36
f0 calvus

Murat bey f0 siyah kalvus ithal edilmiyor bildigim kadarıyla bilginiz olsun erkek olduguna emin olun anus vent test yapın akvaryumda başka nednelerdne dolayı yappa bilir litre canlı yükü gibi bilgileri yazın çok ayak altındamı. ?

Tropheuslarım Ve Su Değişimi
[QUOTE=scop07] [QUOTE=NELnel]Barboras bey suda nitrat , amonyak durumuna göre su degişimi yapılır ama rütin su degiştirme işlemi
ise 3 gün dinlenmiş içine hava taşı koyup havalandırın su bekledigi gün içine 2 tutam yem atın bunun sebebi suda yararlı bakteriler hayatta kalması için 3 gün sonra akvaryumunuzdan % 30 -40 su dipçekimi şeklinde su çıkarın ve akvaryum ısısıyla aynı ısıda suyu vavaş bir şekilde ekleyin balıklara yeni su şok etkisi yapmamalı kaya tuzu ise rivayet hobici olarak kendimiziz rahat hissediyoruz şu bir gerçek balık hasta olmadıkça hiçbir kimyasal madde kullanılmaz kaya tuzu yerine ektazon alın hasta olunca balıklara kullanın.

[/QUOTE]


şimdi üstad içine yem atma olayını ilk kez duyuyorum, içine yem atarsam bir tutam 3 gün bekleyecek diyorsun o yem ile bekleyen su yine pislenmiş olmayacakmı ? bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın, çeşitli görüşler var 24 saat durması yeter diyorlar su için, birde suyu aktarırken akvaryum ısısı ile aynı derecelerde olması gerekiyor sanırım, bunu en kolay şekilde nasıl yaparız, kettle ile ısıtılan sudaki faydalı bakteriler ölüyor bunun bir zararı olmazmı, su ısıtma olayı kafama takılıyor gerçekten,nasıl yapılabilir ?
[/QUOTE]
 
200 -300 litre suya bir tutam çeyrek gram atılan yem ne gibi bir zarar yapabilir ? Büyük toptancılara bakın yemler mantarlaşmış şekilde duruyorlar 1 -2 hafta yem bekliyor. Gidip kontrol edin suyun 24 saat durması yeterli değil, su 3 gün durmalı. Su 3 günden sonra içinde bakteri üretiyor. 3 gün duran su muthiş bir fayda saglayacak. Su ısısını ayarlamak için ısıtıcı alıp atıcaksınız. Bu üçüncü gün su ısı ayarlanması işi için olacak. Zaten jager 300w kullanıyorum, canavar gibi ısıtıyor 240 litreyi 6-7 saatte hazır.
Özkoçak2011-05-09 09:27:28
Petburada.com müşreti memnuniyetine ilgis
Akvaryem.com den alıyorum ben msn üstünden sitedeki fiyatların altına alıyorum bütün ürünler var 
sanada tavsiye ederim otuz.com da güzel bir site ama indirim yok fiyatlardan birde sıkıntı yaşayanlar fazla. 
Tropheuslarım Ve Su Değişimi
Barboras bey suda nitrat , amonyak durumuna göre su degişimi yapılır ama rütin su degiştirme işlemi
ise 3 gün dinlenmiş içine hava taşı koyup havalandırın su bekledigi gün içine 2 tutam yem atın bunun sebebi suda yararlı bakteriler hayatta kalması için 3 gün sonra akvaryumunuzdan % 30 -40 su dipçekimi şeklinde su çıkarın ve akvaryum ısısıyla aynı ısıda suyu vavaş bir şekilde ekleyin balıklara yeni su şok etkisi yapmamalı kaya tuzu ise rivayet hobici olarak kendimiziz rahat hissediyoruz şu bir gerçek balık hasta olmadıkça hiçbir kimyasal madde kullanılmaz kaya tuzu yerine ektazon alın hasta olunca balıklara kullanın.

4-5cm Tropheus yemleme
THERA + A haftada birkez 1 ögün ver hergün verme çok fazla protein yüklenmez tropheuslara NELnel2011-05-07 11:11:37
Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
[QUOTE=RESPECT] [QUOTE=bjk06]Şimdi konuya ayrı bir bakış açısı ile bakmak istiyorum
Kazumbalarda da baya renk farklılığı olabiliyor ;
  ( Kerem beyin güzel balığı )
( Benim elimdeki dişi)
Hatta kırmızı tonlarda da kazumba gördüm ben ( Kesto ustatta vardı )
 
İki balık da kazumba , acaba ilangiler de bu durum mu var balıklar ilangi ama renk tonu farklı.. Fikir cimnastiği açısından söylemek istedim. Saygılar.
 
 


[/QUOTE]

Eğer 2sinden birisi kazumbaysa üstteki, bu örnek ne amaçlıydı? Yanlış anlamayın sadece meraktan sordum.
[/QUOTE]

Bu tür balıkalrı zamanla kardeş kanı ile bozuyolar bizim konumuzla alakası yok ö.m ile yada farklı konu açın lütfen.


[QUOTE=yakupozdemirci] Arkadaşlar konuyu açmışsınız bende epeyce bir süredir takip ediyorum.Sonuç olarak ülkemize gelen ilangilerde turunculuk mevcut.Bunda herkes hemfikir.Tartışılan noktayı hala çözemedim.Gelen balık bu ister alın ister almayın.Herkes burda bir fotografa aşık olup o balığı beslemek istiyor.Aynı şekilde bende oyleyim.Ama o doğal ortamını sağlayamadığımız sürece bu rengi almamız mümkün değil diye düşünüyorum.O kadar video yayınladı hepsinede baktım.Turuncu olan ilangilerde mevcut o videolarda, sarı olanlarda.Rengi hoşunuza gitmiyorsa beslemeyin,Konuyu uzatarak nereye gelinmek istediğini anlamış değilim.Ülkemize gelen balıklar afrikadan geliyor ve orjinal ilangi olarak geliyor ama gelen balık bu turuncusuda var, sarısıda var.

Bu arada bu renk farkı sadece ilangilerdemi mevcut.Cobra nickli arkadaş bildiğim kadarıyla katato besliyor hepside aynı renkmidir.Fabirakadan çıkan oyuncaklar gibi hepsi aynı renk tonuna sahipmidir sadece merak ettiğimden soruyorum.Bu balığı sordum ama Buradaki arkadaşların hepsinin evinde aynı cins balıklardan var sanırım.Hepside aynı renk ve güzelliktemi.

Tamam sizlerde haklısınız diyorsunuzki biz F0 balık alıyoruz türünün tüm özelliklerini taşımalı ama olmuyor işte aynı güzellikte diyenler varsa kendi balıklarına buraya koysunlar bütün balıklarının fotoğraflarını hepsi aynımı diye bakalım.Bence kesinlikle aynı değil hangi tür olursa olsun.Yokmudur vardır elbette ama oda bir şanstır bana göre.

[/QUOTE]

Usta konuyu açma amacımız ilangi adındaki balıkların ne tür olması ülkemize gelen balıklar 10 saniye sarı oluyor kur esnasında sonra hep turuncu kalıyor tartışılan nokta ise bu balıkların nerden çıktıgı
silinen konulardada vardı fotoraf aşkı diyil bizimki dogal ortamındada çekilmiş bir fotoda diyil ilangi limon gibi oluyor ve üstü puslu bir siyahlık olmuyor  afrikadan gelen balıkları incele :) ilangi konusunda ustalaşmış insanlar çok rahat ayırıyor bunları birde saf türler var renkler ilangide siyahlık turunculuk olmucak ise olmucak şimdi albino kitumba alıyoruz bu mavi olmucak :) 
birde baskınlık olaylarından sadece görkem artar renk atar sarıbalık turuncu olmaz :)
Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
[QUOTE=ersin07]Yine anlamsız bir tartışma. Konu hakkında çok bilgili olan arkadaşlar var ithalatı onları yapmasını istiyorum :)  Yok sarıymış yok turuncuymuş. Hayvanlar yaşadıkları bölgenin bütünlüğünü alırlar renkte değiştirebilirler farklılık ta gösterebilirler. Tropheus türlerininin bölgeye göre rengi değişiyor zaten, artı bu balıklar gölde çaprazlama da olabilir. İnsanların emeklerine saygı gösterin bu iş için ciddi para harcayanlar da var. Birbirimize destek olamıyoruz herkes kendine göre haklı ve bir suçlu arar gibi davranışlar çok kötü gerçekten çookk :( 
Ben Balıklarımı (Red Rainbow) şubat ayında LD Akvaryumdan aldım çokta memnun kaldım ve inanıyorum balıklarımın ithal olduğuna çünkü renkleri duruşları bambaşka. Bence konuyu daha fazla uzatmayın kimseyi de kırıp üzmeyin bu işin ticaretini yapan insanlara da saygı duyun ama dürüst satıcılar hariç çakallar da var diyorsanız eh onuda Allah bildiği gibi yapsın diyip geçin. Ölümlü dünya ya bugün varız yarın yokuz tadını çıkarın akvaryumunuzun.
Sevgi ve Saygılarımla.
[/QUOTE]

Tartışma çok anlamlı aslında ithalatçı ayrıdır toptancı hobici bölgesine göre renkdegiştiren bir tür diyildir ilangi saftır biraz araştırmada kesin bilgiler bulunur. 

Saygılar..

Arkadaşlar şunuda yazmak istiyorum gerçek hobici balıgın ismi için almaz rengi için alır yavrusunu kaça satarım diye almaz onun için  bu konu yüzünden ilangi olarak bildigimiz balıkları almaktan vaz geçmeyin ticari firmaların suçları yok bu balık isteniyor onlarda getiriyor balık bilimcisi diyiller sonuçta.

Silinen konular içinde almanyadan haber gelmiş arkadaş vardı o konuyu tekrar yazarsa süper olucak
herkez okumalı türkiyedeki balıkların ne olduguna ışık tutucak. ?

Edit : Ferit şenel kardeşmiş ekliyen ynalış hatırlamıyosam.
NELnel2011-05-06 19:17:26
Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
Merhaba herkeze ZeUss ( Mehmet Yıldırım ) ben üyeligim askıya alındıgı için forumda bir yöneticiye bilgilendirerek ve abimden izin alarak konuya bir yazı ekliyecegim ( üyelik abimindir. )

Arkadaşlar konuyu açan ve bu işi araştıran biri olarak buraya acil yazma ihtiyacı duydum
burak kardeşim kılıç kardeşim bizler bilgileri paylaşmayı seven insanlarız buna devam etmeliyiz ama dogru ama yanlış bu zamanla doruyu bulmaya adım olur.

İlanginin kesinlikle ama kesinlikle başka türüyoktur arfikalı uyanıklar ( yellow ) çıkarmıştırki elindeki balıkları ilangi diye sata bilsinler balık akvaryum ortamı ile göl ortamı bir olmaz denilmiş buna katılmıyorum   Ad konings makalesinde 4000x4000x4000 bir akvaryumda su şartları göldüzeyinde ayarlandıgı zaman kesinlikle göldeki renkler verilcektir standart akvaryumlarda ise göldeki gibi vermicek renkleri ama şunu pas geçiyoruz limon sarısı ilangi resimleri akvaryum ortamından alıp koyduk gölden diyil akvaryumda limon sarısı olan balık nekadar bahane olursa olsun turuncu olmaz ve red rainbow gibi siyahlıkları olmaz kafası ilangiden farklı olmaz kuyruk ilangi gibi açık olmaz.

Şimdi ticari bir firma reklamı yapmak dogru diyil 9 sayfada birde türkiye pazar payının ½70 ld 
tanıtım forumlarında ld den alınma balıklar ticari ilanlarda ld den alınma balıklar geziyor ama bunların hiçbirisi 9 sayfadaki balık diyil 9 sayfadaki resimdeki balık yoldan gelmiş kovada sitresli olmasına ragmen renkleri bariz ortada.

Selim kardeş ayrıntı ayrıdır her hayvanda canlıda forumlar farklıdır bu daha derin bir konu benim bacagımla seninki bir diyil kolumla gözümle. ? ama renklerimiz bir. hayvanlarda öyle vucutlar farklı ama renkler aynı  hatta sana şöyle söyleyim aynaya geç yüzünün ortasına ellini düz şekilde koy aynadan bak sag taraf ile sol taraf bir diyildir. ?

Mehmet Yıldırım.
8-9 gün sonra cezam bitmekte ozamana kadar yazı yazamıcagım etik olmadıgı için
Yazma amacım arkadaşlarımız konudan ayrılmak istemesidir ilangi sever olarak 
kabullenmek zor geliyor herkeze ama ülkemizin gelişmesi için atgözlügüyle bakmamak gereklidir.

Saygılar..
erkekbalıgın dişileri kovalaması
[QUOTE=Burak Bulut]Balık türünüz nedir acaba ?[/QUOTE]
 
Konuyu detaylı gözden geçirirseniz daha iyi yardımcı olcagınıza eminim.

Teşekürler.
Özkoçak2011-04-07 20:49:35

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.