ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
beyaz_kartal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2010 01:14
Son Ziyaret:
04 Ocak 2024 14:21
Toplam Mesaj:
144 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emrah aydemir
Doğum Tarihi:
20 Aralık 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
hava kargo taşımacılığı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah Aydemir



Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez

SON 10 MESAJI

Ramirezi
Maşallah çok güzeller. çoğu cüce Amerikan hobicilerinin ramirezi türü için tecrübeleri olmuştur. Sonuncu resimdeki balıkta hafif bir karın içe çekilme gördüm. Hassas olan bu balıklarımıza önlem amaçlı sarımsak ağırlıklı bir diyet uygulamanızı öneririm.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=Neontetra]

Emrah bey size de Merhaba ayrıca bende teşekkür ederim. İnka yumurtaları için mükemmele yakın su değerleri olması gerektiği konusunda herhangi bir bilgim yok. Ama olabilir de. Bu hobiyle uğraştım uğraşalı kendimce bir anlayışla bakıyorum. Dip çekimi asla yapmıyorum. Bakım derken sadece akvaryumun ön camı yosunlanırsa onu silerim. Birde eksilen suyu tamamlarım. Dengeli akvaryum diye hitap ediliyor sanırım. Her türlü canlı mikro organizma fitoplankton, zooplankton bol miktarda bulunur akvaryumumda.

Bunların haricinde akvaryumun dib kumu silme mercan kırığı idi bu yüzden her daim yüksek ph değerleri olurdu, o zamanlar bile yavru aldım büyüttüm. Fakat şu anda bu taban kumunun neredeyse tamamını değiştirdim. Sadece ekosistemi bozulmasın diye ortada bir kaç avuçluk bir dip kumu bıraktım. Ama ph anca 7,5'a indi. Bende şehir dışından kendim topladığım bolca taze kızılağaç koza ve yaprağından birazını akvaryuma attım. Tahmin ettiğimden daha etkili çıktı. Sanırım bu son yavrularda bu kozalaklar etkili oldu gibi. Çünkü doğaları gereği apistolar asidik ortam balıklarıdır.[/QUOTE]

Ph düşürücü kimyaların yanı sıra doğadan alınan kuru yaprak ve kozalakların apistolar için uygun olduğunu bende duymuştum.Bir aralar catappa yaprağının kakadularım üzerinde pozitif etkisi olduğuna tecrübe ettim.Bu bilgiler için tekrar teşekkürler.Herkese keyifli hobiler dilerim.
Cüce Amerikan Dünyası
Toprak Bey Merhaba , öncelikle tebrik ederim.Inka yumurtalarını için mükemmele yakın su değerlerinin olmasın gerektiğini söylerler.Bu konuda özel bir çabanız oldu mu ? Yoksa rutin su değişimleriniz ve normal bakımlarla mı bu güzel yavrulara sahip oldunuz ?
Cacadu Cinsiyet Ayrımı
Atakan Bey , en son attığınız çeteli fotoların birincisinden yola çıkmak istedim.Bana göre bitkiye yakın soldan üçüncü dişi diğerleri erkek gibi geldi.Linkteki video ile karşılaştırdım.https://www.youtube.com/watch?v=vwyOksbq_D8
Bende başka varyete kakadu çiftimden yavru aldım.İlk başta erkek dediğim daha sonra dişiye döndü.Baskın erkeği ayırınca dişi dediğim erkek oldu[:)].Biraz daha büyümelerini bekleyin derim.Şimdiki halleriyle sizi yanıltabilirler.
Cüce Amerikan Dünyası
Murat Bey ,her balığın bir karekteri olduğuna inanıyorum.Karma tanklarda yavru almak biraz şansa dayalıdır.Karma tankta cüce ve melek bakmış biri olarak,melekleri yavrudan alıp cücelerle aynı tanka koyduğumda ,cücelerin harhangi bir stresli durumunu gözlemlemedim.Zamanla meleklerin boylanmasına rağmen birlikte büyüğen kedi köpek misali birbirlerine uyum sağlamışlardı[:)].Ancak tankı domine eden bir cücenin yanına kendinden üç kat bir melek attığında strese girdiklerini, saklanmaya başladıklarını gözlemledim.Bunlar tabi değişkenlik gösteren durumlar.Başta söyediğim gibi her balığın reaksiyonu farklı oluyor.
Cüce Amerikan Dünyası
Gürcan Bey'in videosunda , Türkiye'de gözümüz gibi baktığımız ,binbir türlü uğraşlar sonucunda elde ettiğimiz cüce Amerikan türlerine,yurtdışında karma malawi tankı muamalesi yapıyorlarmış bunu anladım.[:lol:]
Cüce Amerikan Dünyası
Bana macmaster dişisi gibi geldi.Ama emin değilim.
Cüce Amerikan Dünyası
Ramirezlerden edindiğim tecrübelere dayanarak, dişi erkek ayrımında en belirliğici özelliğin, dişilerin karınlarındaki pembelik olduğunu düşünüyorum.Sırt yüzgeçlerindeki ilk ışın uzunluğu özellikle genç ramirezler için aldatıcı olabiliyor.
Uzakdoğudan gelen Ramirezler için yanılma payı daha fazla oluyor.Heleki tül , balon gibi varyasyonlarda bu yanılma payı oldukça artıyor.Furkan Bey'in paylaştığı güzel resimlerdeki balıklar German Blue Ramirez türü olduğu için cinse has özellikleri yakalamamız daha kolay oluyor.
Yumurta Yeme Problemi
Aynı durum meleklerimde de olmuştu.Böyle durumlarda stresi azaltmak için ışık kısmayı ve onları rahatsız edici unsurları(yakınlarından fazla geçmemek gibi) azaltmayı denyebilirsiniz.
Oscar akvaryum dizaynı
Hüseyin Bey, yakın arkadaşım ince silis kum kullanarak bir çift astronot beslemişti.Balıklar gayet mutlulardı.Genel Güney Amerikan türleri silis kuma kolay uyum sağlarlar.Kum kalınlığı sizin görsel tercihiniz olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.