ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
furkanguner38
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2010 22:20
Son Ziyaret:
29 Nisan 2016 18:16
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
furkan enes güner
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
akvarist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

furkan enes güner

SON 10 MESAJI

Low Tech Akvaryum İçin Bitki Ve Tür Tavsiyesi
Merhabalar forum sakinleri. Daha önce çeşitli malavi ve tanganyika türleri besledikten sonra birkaç sene hobiden uzak kalmak zorunda kaldım. Birkaç hafta önce yeni türler beslemek ve içimde ukte olarak kalan bitkili akvaryum hevesini sona erdirmek için 50x30x40 ölçülerinde(60 lt) bir akvaryum edindim.
Akvaryum dizaynı ile ilgili ön orta ve arka plan bitki önerileriniz nelerdir ? low tech olacağı için co2 ihtiyacı olmayan ve düşük-orta ışık ihtiyacı olan bitkileri önerirseniz sevinirim.
Tür tavsiyesi ile ilgili kafamda cüce gurami, ramirezi, betta türlerinden birisi ve bunların yanında yaşamaya uygun küçük hareketli balıklar var.
Meramımı anlatabildiysem ne mutlu. Yardımcı olacak tecrübeli abilerim ve arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim [:)]
Kadango(borleyi)
Peki bu balıklar kaç yaşında cinsel olgunluğa ulaşır ?
Kadango(borleyi)
Şaşırdım.Adaşım ve soyadaşımı ilk defa gördüm.Teşekkür ederim görüşleriniz için
Kadango(borleyi)
Arkadaşlar, herkese öncelikle selamlar.Geçenlerde arkadaşımın biri akvaryumunu satacağı için 1 çift kadango getirdi.Balıklar hoşuma gitti ve internette araştırmaya başladım.Sizden isteğim bu balıkla ilgili tecrübesi olanlar; nasıl bir balık olduğunu,nelere dikkat etmem gerektiğini yazarsa sevinirim.Ayrıca fiyatlarla ilgili bilgisi olanlar ipucu verebilse iyi olur.Elimdeki balıklar 1d 1e 3-4 dişi daha alıp koloni kurmayı düşünüyorum.Saygılar... furkanguner382011-12-11 18:27:57
brichardilerim 1 ay 11 gün sonra
1 ay 11 gün sonra brichardilerim.Akvaryuma yeni alıştılar
Ağzı dolu bembalarım :-D
Hayırlı olsun! Biraz sempati duysam şu trop.lara alacamda o balıklara o zahmet değmez arkadaş onun yerine discus falan besle daha iyi tabi bu benim fikrim :)
Brichardi aldım
Tamam beyler kavga etmeyin .Daha dikkatli olurum birdahakine fakat bir sorum olacak.Bu balıkları ayrı alsaydım yavrularda düzgün olsaydı ben o 2. nesilden yavru alsam yine sakat mı doğacaktı ?
Brichardi aldım
[QUOTE=kuduzruh] Brichardi güzel bir seçim olmuş şimdiye kadar beslediğim en asil tür diyebilirim.  Parasından ziyade o boyda brichardilerin cinsiyeti belli olmaz.Umarım hayal kırıklığı yaşamazsınız cinsiyet konusunda.Saygılar.[/QUOTE]
Balıklar aynı testiden aynı anda çıkma ''imiş'' erkek balığın dişiden daha büyük olduğunu okumuştum,akvaryumcu da bunlar eş tuttu deyince aldım.Umarım bir sorun olmaz bana kötü bir sürpriz yapmazlar.Teşekkürler.
Brichardi aldım
Daha önce de söylemiştim bricardi almak istediğimi,fikirlerinizi almıştım.bir çift bricardi aldım.Dişi ve erkek.Dişinin yanağındaki siyahlık çok solgun akvaryumcudaki diğer dişilerde de böyleydi.60 lt'lik akvaryumuma koydum.Balıklardan erkek olan 4cm civarı dişide 3 cm.20 tl verdim ama biraz çok verdim gibi hissadiyorum sizce fiyat nasıl ? 
furkanguner382011-08-04 17:43:22
brichardi
Farklı türler denemek istiyorum. Şu anda akvaryumda 18-20 cm arası 3 ve 10cm arası 3 japonum var ama pek haz etmiyorum. Brichardilere ilgim geçenlerde bir forumda gözüme çarptı ve gayet asil bir balık olduğunu düşünüyorum. Davranış biçimleride bana uygun (yavrularına kendileri baksınlar beni uğraştırmasınlar ). Eğer iyi bir eş tutturur ve yavrular almaya başlarsam 2-3 nesil beslemeyi düşünüyorum hatta daha fazla neden olmasın. .

Eğer akvaryum büyük gelecekse 60 lt lik bir akvaryum var belki balıkları yavru alıp eş tutma sürecini orda geçirmelerini düşünebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.