ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emregundogar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Nisan 2010 21:56
Son Ziyaret:
16 Haziran 2012 21:09
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre GÜNDOĞAR
Doğum Tarihi:
13 Mart 1986
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Autocad Teknikeri ve Cnc Operatörü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

" Emre GÜNDOĞAR "

80x30x40h 85-90 lt.
7 SP - 7 BP - 2 Cüce Vatoz
6 Yunus - 5 Iceman

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Samimi Önerileriniz
Yorumlarınız için teşekkürler. Murat senin tetratec kafama yattı 45 tl önemli değil fazla yada az. Yalnız tetratec le ilgili daha geniş bir bilgin varmı. Sızdırmazlık hatta taşma sorunu çok önemli. Yanlış hatırlamıyorsam eject diye bir marka duydum sizce bu nasıldr.
Dış Filtre Samimi Önerileriniz

          Merhaba;

     Arkadaşlar 90 lt'lik akvaryumdan 250 - 300 lt'lik bir akvaryuma geçiş yapıcam. Haliyle bu miktarda ki bir akvaryuma dış filtre almam gerekiyor. Sizden istediğim bana tam bu alanda yardımcı olmanız. Arkadaşlar, maliyeti 100 TL'yi geçmeyecek şekilde, pek ses çıkarmayan, elektrik kesildiğinde su taşması yapmayacak ( ki bu çok önemli, çünkü eşim ve ben sabah evden çıkıyoruz taki akşama kadar. Eve geldiğimde kötü bir süprizle karşılaşmak severek yaptığım bu hobiden beni soğutur), ikinci elde alabilirim farketmez yeterki marka düşündüğüm kriterlere yakın olsun... Sizin görüşlerinize güvenim sonsuz. İlginizi ve görüşlerinizi merakla bekliyorum.
     İyi forumlar.
Sump ve Dış Filtre
[QUOTE=mutara]Bende yakın zamanda ali ustadan bir akvaryum alacağım inşallah.Aynı olayı bizde kendi içimizde babamla tartışıp ali ustaya danıştık.Cevabıda bura yazılanlarla aynıydı zaten.Taşırma kısmı var akvaryumun bir köşesinde.Akvaryumun en dış camından toplam 3-4 cm daha kısa bir cam düşün.Sump pompası su pompaladıkça bir taraftan su doluyor,su bu kısa olan camın üzerinden taştıkça su sump a iniyor.Elektrik kesildi,motor durdu,zaten en başta motor durur durmaz taşma da duracak,diyelim ki bir miktar fazla geldi,o fazla gelen kısımdan taşan su 10 lt bile olmaz ki ali ustada dedi sumpta zaten yukarıda kısa camın boşluğunun alacağı hacim kadar pay bırakılıyor.Neticede 4 cm iki cam arası fark olsa 150*4*50 den toplam 30 lt su yapar,bu da sumpta ayrılacak bir pay olur.Umarım açıklayıcı olmuştur.Sygılar. [/QUOTE]


Mutara çok teşekkürler. Ali Ustanın mutlaka bir çözümü olacağını biliyordum. Sanırım bu sisteme kule sump sistemi diyorlar. Mutara Ali Usta sadece bu sistemimi kullanıyo yoksa başka sump düzeneklerinden de bahsettimi. Birde akvaryumun sump dahil herşeyiyle samimi bir garanti veriyormu.?
Malawi Tankımın Son Hali

     http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nTycAxOGZ2Y


 Arkadaşlar kusura bakmayın videoyu yükledim ama göstermiyor. Bende youtube linkini veriyorum. Biraz zahmet vericem ama kusura bakmayın.


emregundogar2012-05-27 00:15:35
Sump ve Dış Filtre
Jonerook mesaj için teşekkürler ama dediğin akvaryum için geçerli. Elektrik kesildiği zaman akvaryumdan sump a inen su için bir motor sistemi yokki su olduğu gibi akıyor. Elektrik kesildiği zaman kafa motoru akvaryuma su pompalamayacağı için akvaryumdan sump a inen su haliyle taşacak.
Küçük Iceman'i Mahvetmişler
     
     Merhaba Arkadaşlar.
     Balıklarmı 35-40 gün önce aşağı yukarı 20 günlükken aldım. Yunus, Iceman, SP ve BP olarak 4 çeşit var. Geldiklerinde hepsi aynı boydaydı. Ama şimdi büyük farklılıklar var. Aynı cins balıklarda bile büyük farklılıklar var. En küçük Icemanimde gün geçtikçe farklılıklar görmeye başlamıştım. Sakat gibi olmaya başladı, vücudu değişti. Bir kaç kere yakaladım vuruyorlardı. Malesef bugün bir baktım, balık şişmiş ağz yüzü nerdeyse ters dönmüştü. Yüzemiyor yan yatıyordu. Geri geri çok mecbur kalınca yüzüyordu. Hava taşının kabarcıklarına denk gelince o kabarcıklarla beraber suyun yüzeyine çıkıyor ordan bir sağa bir sola savruluyordu. Hemen çıkardım ordan bir kaba koydum ama içim el vermedi. Geniş bir kasenin dibine kum koydum balığı kasenin içine koydum, kaseyide akvaryumun içine koydum ki alıştığı ortamından farklılıklar yaşamasın diye. Şu an dipte yan yatmış vaziyette ve her an ölecekmiş gibi nefes alıyor. Sanırım balıklar vura vura bu hale getirdi. Muhtemelen bu sabahta ölür. Böyle yaşayacaksa ölsün zaten yazık acı çekiyor. Bir iki küçük balık daha var onlarada arada bir dürtmeler oluyor. Akvaryumda epey saklanma yeride var ama yinede yer kavgası oluyor. Bir türlü anlamadım. Böyle bir olay başından geçen arkadaşlar var ise yardımlarınızı bekliyorum. Ne yapabilirim.?
Sump ve Dış Filtre
Teşekkürler oscarus. Diğer tecrübeli arkadaşlar da umarım farklı yöntemler verirler. Peki dış filtrede böyle bir sorun varmı. Sorun varsa onun çözümü nedir. Bununla ilgili bir bilgin varmı acaba.
Sump ve Dış Filtre
Oscarus Ali beye duyulan güvene saygım var. Bu saygıdan ötürüde Ali beye yaptırmaya karar verdim. Ama benim öğrenmek istediğim bu işin mantığı. Şuan ki mantığım olumsuz yönde yani mantığı çözemedim bir türlü.
Sump ve Dış Filtre
Merhaba Arkadaşlar.
Akvaryum yaptırmayı düşünüyorum. 500lt civarı. Ve forumda baya methetmişler ali kuştepesi'nden yaptırıcam. Ama filtreleme konusunda kararsız kaldım. Bir takım sorularım var. Sump sistemi hem görünüm hemde temizlik anlamında daha iyi olduğuna karar verdim forumdan araştırdığım kadarıyla. Ama aklıma takılan şey şu; elektrik kesildi diyelim, haliyle sump ın motoru akvaryuma su pompalamayacak ama  akvaryumdan sump a su gidecek böylelikle akvaryumdaki su elektrik gidince sump tan taşıp eve dolmazmı (Allah korusun :) )  bu mantığı bir türlü çözemedim ayrıca bu durum dış filtre içinde geçerli değilmi sonuçta aynı mantık. Elektrik gidince dış filtreden de su taşma ihtimali olurmu. Saçmaladıysam affınıza sığınıyorum, acemilik ve cahillik :) Ama yorumlarınızı merakla bekliyorum dostlar, lakin tek sorunum bu kaldı... Şimdiden teşekkürler...
Akvaryum Marka Önerisi
Merhabalar...
Arkadaşlar, Allah izin verirse bir ev almayı düşünüyorum. Eğer alırsam kiracılık derdinden kurtulucam ve istediğim şekilde bir akvaryum alabileceğim. En az 550-600lt'lik bir akvaryum almayı düşünüyorum. Sizlerden desteğim uzun yıllar güvenli bir şekilde kullanabileceğim bir akvaryum markası önermeniz. Parası önemli değil sadece gerçekten kaliteli ve güvenilir olsun. Birde butür hacimde bir akvaryuma sump sistemi yapmam mecburimi olur yoksa güzel bir dış filtre yeterli olurmu. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.