ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tech9nine
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2010 20:16
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2010 15:15
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
beytullah okumuş
Doğum Tarihi:
10 Temmuz 1987
Yaş:
36
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

beytullah okumuş

SON 10 MESAJI

Akvaryumum ve balıklarım
En kısa zamanda elimdeki mavi prensesi ve 2d-1e mücevherlerimi elden çıkartıcam, benim için akvaryumda huzur dolu görünen keyifli balıklar göz zevkimden çok daha önemli.. Akvarumumda 2e-4d sarıprenses ve 2e-4d yunus bırakıcam, bu akvaryuma aynı sayıda,yani 2e - 4d olarak hangi cins balıkları atabilirim? Örneklerseniz sevinirim.
Akvaryumum ve balıklarım
Erkek sayılarını 2de tutmak istiyorum uygun degil mi? Eavi prensesede eş alıcam tek bırakmıycam onuda... Mücevheri bir dişi bir erkek tutmak iştiyorum sıkıntı olur mu?
Akvaryumum ve balıklarım


Arkadaşlar yukarıdaki akvaryumumu yeni bitirdim sayılır. 140-55-65' ölçülerinde 500'litre bir akvaryum. İçinde, 2'erkek 3'dişi sarıprenses, 2'erkek 3'dişi yunus, 1'erkek 2'dişi mücevher, birertanede mavi prenses ve cichlid çöpçüsü var. Yani toplamda 15 orta boy balık besliyorum. Sayıyı 20'taneye kadar arttırmak istiyorum. Sizce bu akvaryumda balık sayısını kaç olmalı ve akvaryumuma hangi balıkları çıkarıp hangilerini eklemeliyim? Dişi erkek sayısını kaç adette tutmalıyım? Mücevher bu akvaryuma uygunmudur? Cevaplarınızı bekliyorum.
Batmayan kütük
Agacın iyi dezenfekte edildikten sonra sıkıntı doguracagını sanmıyorum,çünkü yine aynı bölgeden kuru kökleri daha önce akvaryumuma koymuştum, bir arkadaşımdan almıştım daha önce suda beklettigi için hemen batıyordu ve çok uzun süredirde önceki tankımda sorunsuz duruyordu, oyüzden şuanki agacında suda ve balıklarda bir sıkıntı doguracagını sanmıyorum. Agaçta biraz büyük suya koyacak yerde bulamıyorum, 1hafta küvettede bekletemem malum, büyük bir legen gibi birşey bulabilirim umarım. Fotografta şuan elimde yok, yakında yeni tankımın resimlerini akliycek ozaman akvaryumuda görrsünüz kütügüde inşallah:))
Batmayan kütük
Agacı yeterince iyi dezenfekte ettim arkadaşlar, 24saattirde küvette  batırılmış şekilde duruyordu, azönce üzerindeki argırlıgı aldım, hemen tekrar yüzeye çıktı. Herrhalde tek çözüm birkaçgün daha suda batırlımış şekilde bekletmek olacak dogru mu?
Silirub soudal silikon
Elbette akvaryum sililkonu kullandıgım. Vallahi içim rahatladı.:) Herkese çok teşekkürler. Yeni akvaryumumuda evime kurdum, yakında resim paylaşırız inşallah.
Batmayan kütük
Arkadaşlar bugün ormanlık bir alanda gezintideydik ve kurumuş agaç kökleri dallar görünce dayanamayıp akvaryumum için çok güzel bir kurumuş agaç parçası kırdım, yanlız suda batmıyor, arkadaşım bu agaç parçasını dezenfekte ettikten sonra bir suya batırıp bir ikigün bekletmemi, sonra akvaryumuma koymamı söyledi. Yani bu şekilde suyu emdikten sonra batarmış.. Bu dogrumu yoksa başka bir fikri olan varmı bu konuda. Elimdeki agaç arçasının balıklara yada suya bir zararı yada faydası olur mu?
Silirub soudal silikon
Sistayı bende biliyorum ilk başta bende sista alıcaktım ama sonra bu markayı önerdiler bende aldım fiyatıda daha pahalıydı..  Ürünü bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum...
Silirub soudal silikon
Arkadaşlar yeni yapımda olan 140*65*50 - 10mm. temperli cam ölçülerinde olan akvaryumuma silirub soudal marka silikon aldım. Belçika malı, adetini 8'liraya aldım. Bu markayı bilen varmı? İyi kalite bir silikon oldugu söylendi, sizce nasıl bir ürün?

Cevap yokmu arkadaşlar?

Amerikan tür uyumu
Şimdi arkadaşlar şuan elimde papan 2tane var, birde zabralarım var.. Bunların yanına 4'tanede astronot atmayı düşünüyorum şimdi bu balıklar uyumlu olmıycakmı? Papagan zaten almıycam birdaha sadece uzun zamandır elimde var ve elimdende pek çıkarmak istemiyorum.. Açıkçası eger uygunsa akvaryumumu bu şekilde düzenlemeyi çok istiyorum. Birde bu akvaryuma vatoz atmam şartmı olucak? Eger şartsa kaçtane atmalıyım? Bu arada sahte frontosalarıda elimen çıkardım.tech9nine2010-05-06 02:18:19

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.