ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Koncuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Şubat 2012 18:12
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
omer koncuk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Guppy,Bitkili 80lt.
SON 9 MESAJI
Lepistes ciftlesme
[QUOTE=jacksparrow]Yavru alabildiğinize göre erkeklerde bir sorun yok diyebiliriz. Lepistes akvaryumlarında erkek dişi oranı 1erkek3dişi olarak önerilmektedir bence erkek sayınız yeterli daha fazla erkek dişilerin aşırı yorulmasına sebep olacaktır. Bu durumda balıklarınızı kaybedebilirsiniz. Gelelim sizin sorununuza diğer 5 dişi balığınız belki yeterli erişkinliğe ulaşmamış olabilir ondan yavru alamıyorsunuzdur. Bence biraz sabırlı olursanız zamanla düzelecektir. Ben de lepistes yetiştiriyorum ilk başlarda bol bol yavru olsun istiyordum ama zamanla herşeyi doğal akışı içinde olsun istiyorum. Artık akvaryumda hamile dişileri ayırmıyorum bile çünkü akvaryumda yeterince bitki ve saklanacak yer olduğu için yavrulardan iyi olanlar büyüme şansı buluyor. [/QUOTE]
[QUOTE=jacksparrow]Yavru alabildiğinize göre erkeklerde bir sorun yok diyebiliriz. Lepistes akvaryumlarında erkek dişi oranı 1erkek3dişi olarak önerilmektedir bence erkek sayınız yeterli daha fazla erkek dişilerin aşırı yorulmasına sebep olacaktır. Bu durumda balıklarınızı kaybedebilirsiniz. Gelelim sizin sorununuza diğer 5 dişi balığınız belki yeterli erişkinliğe ulaşmamış olabilir ondan yavru alamıyorsunuzdur. Bence biraz sabırlı olursanız zamanla düzelecektir. Ben de lepistes yetiştiriyorum ilk başlarda bol bol yavru olsun istiyordum ama zamanla herşeyi doğal akışı içinde olsun istiyorum. Artık akvaryumda hamile dişileri ayırmıyorum bile çünkü akvaryumda yeterince bitki ve saklanacak yer olduğu için yavrulardan iyi olanlar büyüme şansı buluyor. [/QUOTE]
Size katiliyorum Ben daha onceden baska turler besliyordum lepistese baslayali cok bir zaman olmadi en cok istedigim sey yavru alip degisik renklerde onlari buyutmek ve izlemek o yuzden biraz sabirsiz ve acemiyim simdilik yavrulari ben aliyorum korumaya daha onceden aslinda hic aliskanligim degildir yavruluga almak ama lepistesim ilk dogurdugunda ellemedim normal dogal ortamda buyusun istedim bitkim ve saklanacak yerimde mevcuttu ama o yavrulari asla goremedim daha bu yuzden simdilik koruyorum cogalirsa normal ortama birakicam kim doguruyor kim hamile ustune dusmicem hersey gayet normal ortamda gelismesini istiyorum
Lepistes ciftlesme
Merhaba arkadaslar ben bundan 3 ay once lepistes almistim 6 tane disi ve 3 tane erkek simdi ben bu aldigim disilerin bir tanesinden 3 kere yavru aldim.Diger lepisteslerin daha karinlarinda bir degisiklik yok sizce neden olabilir
Merhaba arkadaslar ben bundan 3 ay once lepistes almistim 6 tane disi ve 3 tane erkek simdi ben bu aldigim disilerin bir tanesinden 3 kere yavru aldim.Diger lepisteslerin daha karinlarinda bir degisiklik yok sizce neden olabilir
Kisacasi Baliklarimdan sadece bir tananesi hamile kaliyor diger disilere erkekler ilgi gosteriyor ciftlesme hareketleri oluyor ama halen 5 disiden yavru alamadim hamilelik goremedim
Vatozum Dogum Yapmis lutfen bakiniz
Tesekkur ederiyorum hepinize yavrular keske olmeseydi cok tatli duruyorlardi
Tesekkur ederiyorum hepinize yavrular keske olmeseydi cok tatli duruyorlardi
Vatozum Dogum Yapmis lutfen bakiniz
Arkadaslar merhaba bende 3 tane vatoz var akvaryumumda canli doguran baliklarim var 3gun evde yoktum geldigim aksam isigi actigimda vatoz yavrusu cama yapismis oyle bekliyordu ben hayret ettim hic beklemedigim birseydi bu benim biraz baktim sadece iki tane yavru gordum. bir tanesini sadece aksamlari hep ayni yere gelip orda bekliyor baska yavru varmidir bunlar yumurtalarini nereye birakiyor acaba diger baliklar yemis olabilirmi
Soruyu sordum ama sorduktan sonra filtreyi temizlemek icin cikardim yavrularin hepsi oraya girmis ve hepside olu 6 tane yavruyu olu olrak buldum :(
Arkadaslar merhaba bende 3 tane vatoz var akvaryumumda canli doguran baliklarim var 3gun evde yoktum geldigim aksam isigi actigimda vatoz yavrusu cama yapismis oyle bekliyordu ben hayret ettim hic beklemedigim birseydi bu benim biraz baktim sadece iki tane yavru gordum. bir tanesini sadece aksamlari hep ayni yere gelip orda bekliyor baska yavru varmidir bunlar yumurtalarini nereye birakiyor acaba diger baliklar yemis olabilirmi
Soruyu sordum ama sorduktan sonra filtreyi temizlemek icin cikardim yavrularin hepsi oraya girmis ve hepside olu 6 tane yavruyu olu olrak buldum :(
Lepisteslerim hastami
Suanda 3 tane disi lepistesim dibe cokmus ve oyle beklemedeler korkmaya basladim oleceklermi yoksa
Bu saatler arasinda suanda yapiyorlar simdi erkeklerde birsey yok
Suanda 3 tane disi lepistesim dibe cokmus ve oyle beklemedeler korkmaya basladim oleceklermi yoksa
Bu saatler arasinda suanda yapiyorlar simdi erkeklerde birsey yok
Lepisteslerim hastami
Merhaba Arkadaslar Lepisteslerim den disi olanlarin 2 tanesi surekli dipte kuma yapisim oylece kaliyorlar olduklari yerde neden olabilir sizce hamilelik yok normaller ve daha genc baliklarim daha yavru alamadim
Merhaba Arkadaslar Lepisteslerim den disi olanlarin 2 tanesi surekli dipte kuma yapisim oylece kaliyorlar olduklari yerde neden olabilir sizce hamilelik yok normaller ve daha genc baliklarim daha yavru alamadim
Lepistes Besliyorum Artik Sorum hamilelik(Dogurdu)
Arkadaslar baligimi dun gozlemlerkene surekli kaciyor ve gizlenmeye calisiyordu. bu sefer dedim kesin doguma gecicek herhalde cunki kendini oyle bir kasiyorduki kuculuyordu iyice belki dedim kabizdir yapamiyor, neyse cuma vakti gelmisti cikmam lazimdi isigi kapadim ciktim 3 saat sonra eve geldim hemen baligima baktim karni biraz olsa inmisti akvaryuma bakiyorum yavru goremiyordum dedim herhalde kabizdi simdi karni indi dogumuna daha var,aksam biraz bakar oldum akvaryuma kucucuk bir yavru geziniyor yesilliklerin aralarini kontrol ettigimde sayisini tam bilemedigim asagi yukari 5 veya 6 tane yavru gordum simdi baktigimda ise akvaryumun her tarafinda yavrular geziyor yesillik oldugu icin almiyorum yavruluga ama buyuk baliklar bazen kovaliyor yicekler diye uzuluyom ne yapmaliyim sizce birakayim kalsinlarmi gorgumu yavruluga aliyimmi??
Arkadaslar baligimi dun gozlemlerkene surekli kaciyor ve gizlenmeye calisiyordu. bu sefer dedim kesin doguma gecicek herhalde cunki kendini oyle bir kasiyorduki kuculuyordu iyice belki dedim kabizdir yapamiyor, neyse cuma vakti gelmisti cikmam lazimdi isigi kapadim ciktim 3 saat sonra eve geldim hemen baligima baktim karni biraz olsa inmisti akvaryuma bakiyorum yavru goremiyordum dedim herhalde kabizdi simdi karni indi dogumuna daha var,aksam biraz bakar oldum akvaryuma kucucuk bir yavru geziniyor yesilliklerin aralarini kontrol ettigimde sayisini tam bilemedigim asagi yukari 5 veya 6 tane yavru gordum simdi baktigimda ise akvaryumun her tarafinda yavrular geziyor yesillik oldugu icin almiyorum yavruluga ama buyuk baliklar bazen kovaliyor yicekler diye uzuluyom ne yapmaliyim sizce birakayim kalsinlarmi gorgumu yavruluga aliyimmi??
Dedigim gibi Yavruluga sadece Resim icin aldim akvaryumumda yeteri kadar yesillik ve saklanacak bir kac esya oldugu icin normal dogum tercih edicem yavruluga almak istemiyorum zaten dediginiz gibi iki dakka resim icin aldim hemen deli gibi olmaya basladi balik hemen cikardim bundan onceki bir tane lepistesim vardi beraber aldigim onunda karni sisti bekliyordum dogurmasini gecen gün yuzuyordu 1 saat sonra baktim balik olmus hemen aldim karnini destim yavrulari cikardim ama yavrulardan umit yoktu onlarda ölmüslerdi bazilari tam olmus bazilarida daha olusum asamasindaydi 15 yakin yavruyu olu olarak aldim karnindan :(
Dedigim gibi Yavruluga sadece Resim icin aldim akvaryumumda yeteri kadar yesillik ve saklanacak bir kac esya oldugu icin normal dogum tercih edicem yavruluga almak istemiyorum zaten dediginiz gibi iki dakka resim icin aldim hemen deli gibi olmaya basladi balik hemen cikardim bundan onceki bir tane lepistesim vardi beraber aldigim onunda karni sisti bekliyordum dogurmasini gecen gün yuzuyordu 1 saat sonra baktim balik olmus hemen aldim karnini destim yavrulari cikardim ama yavrulardan umit yoktu onlarda ölmüslerdi bazilari tam olmus bazilarida daha olusum asamasindaydi 15 yakin yavruyu olu olarak aldim karnindan :(
Merhaba arkadaslar 2 hafta once lepistes beslemeye karar verdim daha onceden akvaryumumda beta baligi vardi besliyemiyordum,simdi ise sadece lepistes ve molly besliyorum resimde aldigim baligin hamile olup olmadigini bilmek istiyorum ve tahmini dogum ne kadar vardir su sicakligi 26 derece sabit bol bitkili bir akvaryumum var resim icin yavruluga almistim baligi bilginiz olsun ..
Koncuk 2011-12-12 11:16:58
Merhaba arkadaslar 2 hafta once lepistes beslemeye karar verdim daha onceden akvaryumumda beta baligi vardi besliyemiyordum,simdi ise sadece lepistes ve molly besliyorum resimde aldigim baligin hamile olup olmadigini bilmek istiyorum ve tahmini dogum ne kadar vardir su sicakligi 26 derece sabit bol bitkili bir akvaryumum var resim icin yavruluga almistim baligi bilginiz olsun ..
SON MESAJLAR
- 80x40x40 Nature Aquarium Tetra EthernalFlow, 16:41
Yeni Üye Forumu - Karideslerim Hangi Tür? alp3r, 16:23
Omurgasızlar - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum sakal34, 16:08
Akvaryum Tanıtımı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 15:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sunsun 603b Ve Sobo Sf-550f Karşılaştırma Aguamentist, 14:47
Yeni Üye Forumu - İlaç Satışı Neden Yok? NightWist, 14:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Aktif Toprak Ve Ters Osmos Sistemleri efesutcu44, 14:29
Taban ve Gübreleme - Tetra Akvaryumu Öneri aquaticathearmi, 11:18
Akvaryum Tanıtımı - 84l Lepistes Akvaryumunda Filtre Önerisi Mithrandirr, 10:47
Yeni Üye Forumu - Neon Tetrada Bı Hastalık Var Sufisu, 09:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Petshop'a Akvaryum Sistem Kurulumu Aguamentist, 08:09
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hava Sirkülasyonu İçin Sineklik İle Çerçeve yigitglu, 05:33
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Sunsun 603b Filtre Dizilimi IgorVladimir, 04:00
Filtreleme Seçenekleri - Dünden Bugüne.. MCY4, 23:39
Akvaryum Tanıtımı - Sessiz Motor Önerisi JujuSeri, 22:14
Yeni Üye Forumu - Parkede Eğim aupqua, 21:37
Yeni Üye Forumu - Yeni Bir Kurulum yhackup, 21:16
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 19:41
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurulum Anubias Üzerinde Oluşum umitlee, 17:15
Bitki Akvaryumları Genel - Shrimp Gh+ Cyber_Scout, 16:17
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Kurulumu Oozer3466, 16:11
Akvaryum Tanıtımı - Java Fern Çürümesi Akvaryumcu_Doru, 15:58
Bitkili Akvaryum Canlıları - Akvaryum Ölçülerim Channa İçin Yeterli Mi Mithrandirr, 15:42
Yeni Üye Forumu - Endler Koleksiyonum Köroglu.88, 15:14
Canlı Doğuranlar - Endlerium (hobihane) NightWist, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Aktif Soilli Lepistes Tankı Ph Yükseltme aquaticathearmi, 13:34
Yeni Üye Forumu - Yandan Sump Buharlaşma Sonucu Devirdaim Durması ahmetfiratozkaya, 11:49
Filtre ve Sump Yapımı - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 09:43
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryumda Yeni Başlayan Nokta Canlılar Orhan76, 09:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Üretimhanelerdeki Su Bakımı VaranusSalvator, 01:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığı Semaay, 00:25
Yeni Üye Forumu - Bitki Türü Bilgisi Cyber_Scout, 23:33
Bitki Türleri ve Bakımı - Piranamın Türü Nedir Acaba 1Balikci, 23:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Selamın Aleyküm Erencann, 23:10
Yeni Üye Forumu - Neolamprologus Multifasciatus caga71, 22:58
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Betta Karında Şişlik Ahmet özşen, 22:47
Hastalıklar ve İlaçlar - 🎧 Şu Anda Ne Dinliyorsunuz? | Bir Forum Klasiği ツ 1Balikci, 22:06
Forum ve Site Hakkında - Görseldeki Japonlar İçin 100 Litre Yeterli Midir EmiirKaan, 21:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Şeffaf Dışkı akvarist10UR, 18:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Dizayn Önerisi fishhyy, 18:15
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Buhar Kapağı Menteşe Bulamıyorum. Shortbuff, 15:22
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumlarda Buhar Cami ? Shortbuff, 15:07
Bitki Akvaryumları Genel - L144 Vatozum Astronot Akvaryumuna Yumurtlamış MelihSvS, 13:54
Canlı Doğuranlar - 70lt(70x35x35) Akvaryumum İçin Tür Tavsiyesi EmiirKaan, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Moli Balığı Cyber_Scout, 12:49
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Tavsiyesi Mirza Adar, 01:42
Akvaryum Bilimi - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus fishhyy, 01:39
Akvaryum Tanıtımı - 30 Küp Akvaryumda Hangi Balığı Besleyebilirim EmiirKaan, 23:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Betta Yenı Ekledıgım Lepisteslere Kabardı Cyber_Scout, 22:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Inci Gurami - Trichogaster Leerii Cyber_Scout, 22:03
Labirentliler Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Full Set Akvaryum (70x35x35 Full Ultra Clear 6mm) aquanil 16:23
- Su Piresi / Yeşil Su ALTEMUR 16:12
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 16:11
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 16:11
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 16:11
- Subulata, Java Fern, Cryptocoryne Wendtii Sp, zimdaldil 15:53
- Düz Kuyruk Cüce Vatoz (ancistrus Sp.) zimdaldil 15:53
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 15:29
- Rasbora Arıyorum Miller 15:29
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 14:05
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 14:05
- Uygun Fiyata Spagetti Kaya flanormimar 13:46
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:31
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 13:22
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 13:22
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 13:22
- Sıfır Fluval 107 - Fluval 206 Mil Pervane Ve Kapak erimgorgulu 13:22
- L144 Tül Yavrular erimgorgulu 13:22
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 12:28
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 12:28
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 12:28
- Anubias emregungor 12:13
- Christmass Moss emregungor 12:13
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 11:48
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:48
- Moss Teli CevdetSERBEST 11:48
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 11:38
- Geophagus Arıyorum MurathanM 11:38
- Otomatik Yemleme Makinesi kazbek1 11:11
- Sunsun Hbl 701 Askı Filtre Sıfır Ürün kazbek1 11:11
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 11:11
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:35
- Ramshorn Ve Minare Salyangoz Redrainbow 10:32
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 10:27
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 10:14
- Hagen Fluval Flex 123litre Ve Chihiros Wrgb-120cm Deathgrip 10:12
- Channa Aurantimaculata (32cm) Deathgrip 10:12
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 10:10
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 10:06
- Hb White Lepistes omererbas 10:01
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 10:01
- Rotala Blood Red -hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 09:44
- Moscow Dark Blue Lepistes emre12ozkan 09:44
- L144 Mavi Göz Pala Vatoz Kanlar FULL RED MEHMET 09:00
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 09:00
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 09:00
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:32
- Akvaryum Ve Malzeme AtlasPoyraz 08:16
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 08:16
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 07:43
KULLANICILAR
- 117 Online Kullanıcı, 64 Üye
Online Kullanıcılar
Makkaya,
İsmail YILDIRIM,
o.topdal,
TonyMcLegend,
akvarist10UR,
Sungurr,
serhan16,
sina cen,
fikret43,
ilkermat,
JujuSeri,
ulutasatilla,
OKIRATLI,
İnci Kefali,
efesutcu44,
ciways,
yeekim,
Sunborn,
EthernalFlow,
EKAR,
userhamit,
kadir158,
zen666,
Oquanus,
Orhan76,
Opala,
Flytheshrimp,
abstract07,
osmandbnl,
Tatar10,
emrepablo11,
Öğretmen Ali,
mlh06,
ferhattt,
tukabu,
Hasandeniz,
a.gumrah,
nikon_,
Formicasmind,
Ömer39,
Yusaucar,
SeaWorld,
Captain,
Onurgozoglu,
scorpion26,
Kınayu,
Aspendos,
aalperr,
Hkncan,
Mithrandirr,
3muratyucel8,
Ozzgurr,
Ozzgur,
888starz_likt,
Beren04,
MerterKorkmaz,
DigitalPen,
kasim12,
GhostKoi,
metalhead,
HusoMan,
riderfish,
888starz_zcer,
888starz_tvka,
Ehtiyar,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.