ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2015 20:02
Toplam Mesaj:
128 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ali TURAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Hayvanları sevmeyen, insanları sevemez...
Ali TURAN
Ali TURAN
SON 10 MESAJI
Fotosentez yok :(
Fotosentezi belirten baloncuklar sudaki co2-o2 yoğunluğuyla da alakalı. Mikro düzeyde o2 çıkışı mutlaka vardır ama bu büyük baloncuk düzeyine erişememiş olabilir.
Fotosentezi belirten baloncuklar sudaki co2-o2 yoğunluğuyla da alakalı. Mikro düzeyde o2 çıkışı mutlaka vardır ama bu büyük baloncuk düzeyine erişememiş olabilir.
Akvaryumlarda co2 tüpü kullanımı faydaları
Co2yi insanlara daha iyi tanıtmak adına güzel bir yazı olacak. Önyargıları kırabiliriz umarım.
Co2yi insanlara daha iyi tanıtmak adına güzel bir yazı olacak. Önyargıları kırabiliriz umarım.
Co2 tüpü paylaştırmak
[QUOTE=jacksparrow][QUOTE=m1nt]Tüpü istanın dağıtıcılarıyla 2 akvaryumda kullanmak istiyorum, acaba bu şekilde kullanan var mı ?
[QUOTE=jacksparrow][QUOTE=m1nt]Tüpü istanın dağıtıcılarıyla 2 akvaryumda kullanmak istiyorum, acaba bu şekilde kullanan var mı ?
2 vanadan biri kısık diğeri açık olsa hortum içindeki basınç fazla gelip kaçağa vs. sorun olur mu?
[/QUOTE]
Şu fotoğraftaki gibi bağlantı ile iki akvaryumda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ben 4-5 aydır kullanıyorum.
[/QUOTE]
Marka/model paylaşabilir misiniz sorun çıkarmadıysa ben de aynı sistemden edineyim.
Co2 tüpü paylaştırmak
Tüpü istanın dağıtıcılarıyla 2 akvaryumda kullanmak istiyorum, acaba bu şekilde kullanan var mı ?
Tüpü istanın dağıtıcılarıyla 2 akvaryumda kullanmak istiyorum, acaba bu şekilde kullanan var mı ?
2 vanadan biri kısık diğeri açık olsa hortum içindeki basınç fazla gelip kaçağa vs. sorun olur mu?
evde co2 tup
[QUOTE=Cem Budak][QUOTE=m1nt]Co2 tüplerinin sabıkalı olduğuna inanmıyorum. Gerekli tedbirleri aldığınız takdirde hobiyi sizin için bi üst seviyeye çıkarır. Güneş görmesini engelleyin mesela sobaya/kalerüfere veya ısı veren her türlü gereçe uzak tutun, devrilmesini engelleyecek bir aparat kullanın veya duvara sabitleyin. Risk var mı var ama bunları ortadan kaldırmak sizin elinizde. [/QUOTE]
Ne yazık ki bu inançtan ziyade bir istatistik sonucu. Geçmişte yaşanan kazalar Co2 tüplerinin sabıkasını oluşturur. Ha siz, "bence öyle şeyler de yaşanmamıştır, ben inanmam" derseniz, o ayrı konu. Bendeniz, bilebildiğim kadarıyla ve yaşadığım tecrübelerden ötürü uyarı vazifemi yapmak istedim.
[/QUOTE]
[QUOTE=Cem Budak][QUOTE=m1nt]Co2 tüplerinin sabıkalı olduğuna inanmıyorum. Gerekli tedbirleri aldığınız takdirde hobiyi sizin için bi üst seviyeye çıkarır. Güneş görmesini engelleyin mesela sobaya/kalerüfere veya ısı veren her türlü gereçe uzak tutun, devrilmesini engelleyecek bir aparat kullanın veya duvara sabitleyin. Risk var mı var ama bunları ortadan kaldırmak sizin elinizde. [/QUOTE]
Ne yazık ki bu inançtan ziyade bir istatistik sonucu. Geçmişte yaşanan kazalar Co2 tüplerinin sabıkasını oluşturur. Ha siz, "bence öyle şeyler de yaşanmamıştır, ben inanmam" derseniz, o ayrı konu. Bendeniz, bilebildiğim kadarıyla ve yaşadığım tecrübelerden ötürü uyarı vazifemi yapmak istedim.
[/QUOTE]
Riskin olduğuna bunun minimal bi düzeye indirilebileceğinden bahsettim. Siz gidip sobanın yanına tüp koyar sonrada tüp patladı derseniz bu komik olur. Her dolumda tüpü değiştirebilirsiniz yenisiyle bu sayede tüpünüz hep kontrol altında olur. Belli aralıklarla kaçak testi yaparsınız göstergeleri her akvaryuma bakışınızda kontrol edersiniz. Tüpü sabitlersiniz. Çelik çekme dikişsiz tüp kullanırsınız veya aleminyum tüp kullanırsınız. Tüpünüzü belli aralıklarla teste gönderirsiniz. Onlarca insan var evinde co2 tüpü bulunduran biri de benim. Ufak önlemler var bu hobiyi daha güvenli kılacak bunları atlamazsanız neden sorun yaşayasınız ki? Yeni tebliğe uygun tüpler belli basıncın üstünde patlamayı önlemek için içindeki gazı tahliye eder mesela.
Siz tüpü sobanın yanına koydunuz patladı,
Tüpü sabitlemediniz tüp devrildi patladı,
Tüpün kontrolü testleri gerçekleşmedi tüp patladı,
Daha birçok sebep sayabilirim size.
Ben insan hatalarını en aza indirerek güvenli bir seviyeye çıkarılabileceğini düşünüyorum. Sizin mantığınızla gidersek evlere doğalgaz döşenmemeli kaçaklar oluyor doğalgaz sabıkalı o zaman. Elektrikten yangınlar çıktığını görüyoruz haberlerde hop elektrik te elendi. İnsan hatası kaynaklı araba kazaları oluyor gitti mi sana araba da?
Biz üzerimize düşeni hakkıyla yapalım önce.
evde co2 tup
Co2 tüplerinin sabıkalı olduğuna inanmıyorum. Gerekli tedbirleri aldığınız takdirde hobiyi sizin için bi üst seviyeye çıkarır. Güneş görmesini engelleyin mesela sobaya/kalerüfere veya ısı veren her türlü gereçe uzak tutun, devrilmesini engelleyecek bir aparat kullanın veya duvara sabitleyin. Risk var mı var ama bunları ortadan kaldırmak sizin elinizde.
Co2 tüplerinin sabıkalı olduğuna inanmıyorum. Gerekli tedbirleri aldığınız takdirde hobiyi sizin için bi üst seviyeye çıkarır. Güneş görmesini engelleyin mesela sobaya/kalerüfere veya ısı veren her türlü gereçe uzak tutun, devrilmesini engelleyecek bir aparat kullanın veya duvara sabitleyin. Risk var mı var ama bunları ortadan kaldırmak sizin elinizde.
Sıvı gübre kullanımı
Her gübrenin yoğunluğu farklı dolayısıyla hepsinin kullanım oranı farklı. Co2 ile yapacağın gübreleme ile co2 olmadan yapacağın gübreleme de farklı. :) Gübrelerin Tunç Bey in gübreleri ise kendi sitesinde 50ltye nasıl uygulanması gerektiği yazıyor örnek olarak. Sende akvaryumuna aynı oranda uygulayabilirsin. Eğer Tunç Bey in değilse 50ltye kaç ppm gübre sağladığını öğren ona göre ölçüm yaparak ekleyebilirsin.
Her gübrenin yoğunluğu farklı dolayısıyla hepsinin kullanım oranı farklı. Co2 ile yapacağın gübreleme ile co2 olmadan yapacağın gübreleme de farklı. :) Gübrelerin Tunç Bey in gübreleri ise kendi sitesinde 50ltye nasıl uygulanması gerektiği yazıyor örnek olarak. Sende akvaryumuna aynı oranda uygulayabilirsin. Eğer Tunç Bey in değilse 50ltye kaç ppm gübre sağladığını öğren ona göre ölçüm yaparak ekleyebilirsin.
Bursa Discus Severler 2. Buluşması!
Bir discus sever olarak aranızda olmak ister gurur duyardım :) Saygılar.. Çok güzel kareler :)
Bir discus sever olarak aranızda olmak ister gurur duyardım :) Saygılar.. Çok güzel kareler :)
Bitkilerimin türünedir ?
Günde 1 saate herhangi bir bitki bakmak ve gelişim beklemek zaten yanlış.
Günde 1 saate herhangi bir bitki bakmak ve gelişim beklemek zaten yanlış.
Discuslarım.
[QUOTE=ervinpasa]Maşallah, Allah nazardan saklasın. Formları iyi görünüyor ve gayet canlılar Ali bey. Fakat bikaçtane 4-5 cm lik yavruda var aralarında, zamanla büyükler küçüklere yem yedirmeyip yanık kalma riskleri var. Discus alırken aynı boy ve tek yerden almaya özen göstermek gerekir. Hafta sonları yaptığınız su değişimlerini % 90 a çıkartın çünkü dana yüreği suyu çok çabuk kirletir. Sağlıkla büyütmenizi dilerim [/QUOTE] Ervin Bey çok teşekkür ederim. izlemeye koyulduğumda beni gördüklerinde akvaryumdan çıkıcak gibi oluyorlar bunu tam anlayamıyorum :) Bursa'da bi üretici abimizden almıştım büyüklerin dışında ufak formsuz olanları kendi hediye etti bende kıramadım maşallah onlarda alıştı lezzetli yem yiyorlar. hafta sonları dediğiniz gibi su değişimini %90 cıkartıcam tekrar teşekkür ederim saygılar..
[QUOTE=M.Tuna]Ali Bey hayırlı olsun diskleriniz,ne kadar da şirinler.
[QUOTE=ervinpasa]Maşallah, Allah nazardan saklasın. Formları iyi görünüyor ve gayet canlılar Ali bey. Fakat bikaçtane 4-5 cm lik yavruda var aralarında, zamanla büyükler küçüklere yem yedirmeyip yanık kalma riskleri var. Discus alırken aynı boy ve tek yerden almaya özen göstermek gerekir. Hafta sonları yaptığınız su değişimlerini % 90 a çıkartın çünkü dana yüreği suyu çok çabuk kirletir. Sağlıkla büyütmenizi dilerim [/QUOTE] Ervin Bey çok teşekkür ederim. izlemeye koyulduğumda beni gördüklerinde akvaryumdan çıkıcak gibi oluyorlar bunu tam anlayamıyorum :) Bursa'da bi üretici abimizden almıştım büyüklerin dışında ufak formsuz olanları kendi hediye etti bende kıramadım maşallah onlarda alıştı lezzetli yem yiyorlar. hafta sonları dediğiniz gibi su değişimini %90 cıkartıcam tekrar teşekkür ederim saygılar..
[QUOTE=M.Tuna]Ali Bey hayırlı olsun diskleriniz,ne kadar da şirinler.
Dana yüreği konusunda minik bir tavsiyem olacak;yem haline getirmeden önce 3 dakika tam kaynayan suya atın ve haşlayın(sadece 3 dakika).
Bu sayede suda dağılmanın önüne çok geçmiş olursunuz.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim Mahmut Bey. SON MESAJLAR
- İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı AtlasPoyraz, 12:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Suyum Berrak Olmuyor Hidro Dinamik, 12:22
Yeni Üye Forumu - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde AtlasPoyraz, 12:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Apisto. Agassizii “blue Flame” Ramboy, 12:14
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Amonyak Problemi Itokin, 12:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığım Yumurtladi Yiğittt, 11:45
Sazansıgiller - Tam 90 Gün / 3 Ay Bitki Gelişimi. KaanE, 10:15
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 TuranATAKAN, 10:10
Akvaryum Tanıtımı - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı İnci Kefali, 09:46
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 KaanE, 06:19
Filtreleme Seçenekleri - 40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz NightWist, 02:51
Yeni Üye Forumu - Mollilerim Çok Fazla Çoğalıyor Ne Yapmalıyım ozkoktr, 02:49
Canlı Doğuranlar - Geçmeyen Bulanıklık NightWist, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bı Hangi Vatoz NightWist, 01:34
Yeni Üye Forumu - Yeşil Bir Tür Yosundan Kurtulamıyorum Gokayb, 01:28
Yeni Üye Forumu - Beta Yüzgeç Yırtılması NightWist, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafa Motoru Önerisi Ahmetkngr, 00:17
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları SuperSport, 00:09
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Köşe Çatlağı Tamir Olur Mu cilbay06, 00:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Adi Mi Elma Mı benimadımebruli, 23:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Tedavi Olarak Başka Ne Yapabilirim? Monaxia, 23:46
Labirentliler - Akvaryum Tasarım Önerisi koraykbl, 23:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistws koraykbl, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Anselmo458, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alenc4tx1sh, 22:53
Yeni Üye Forumu - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Ahmetkngr, 22:24
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:09
Deniz Akvaryumları Genel - Yeni İthal Akvaryum Kurulumu Yaptım Tarık Buğra, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yaşar Mı? Tarık Buğra, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor ozkoktr, 21:20
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape joko29, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumlarda Sump Woland, 20:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Genel Öneri Ekremblkn37, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum NightWist, 19:21
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Ciklet Akvaryumu TacsızKral, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyunu Kaynatıp Dinlenmeye Bıraksam? ArjenB, 18:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var) NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapraklardaki Sıkıntı Nedeni Ne Olabilir? Anselmo458, 17:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum.com Ui Editor (chrome Eklentisi) Anselmo458, 17:44
Forum ve Site Hakkında - Kurumuş Yapraklar mrah, 17:28
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre mrah, 17:21
Malzemeler ve Yemler Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 17:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes Taha10, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerimde Parazit Var Karahanlı, 16:42
Canlı Doğuranlar - 60 L Akvaryuma Bu Kombinasyon Nasıl Olur Orhan76, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Tür scorpion26, 15:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! Hidro Dinamik, 14:59
Forum ve Site Hakkında - Katman Katman Zemin Sıralaması Ekremblkn37, 14:58
Yeni Üye Forumu - Renkli taşlar suya, balığa zarar verir mi? ahmetfiratozkaya, 14:20
Sazansıgiller - Rosy Barb'larım Niye Birbirini Kovalıyor? Carcharodon, 13:51
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 11:50
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Tuby 11:46
- 2 Adet Yetişkin Melek Tuby 11:46
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:44
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 11:31
- Malzeme propecia 11:07
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 11:07
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 11:06
- Fanus Akvaryum LEGEND59 11:06
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 10:56
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 10:56
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 10:56
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu sıtkı 10:56
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:44
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 10:28
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:28
- Oranda Japon - Rasbora Espei Hiko 10:28
- Anubias Stardust Mini Hiko 10:28
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 10:28
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Kırmızı Sakura Karides mowen_30 09:51
- L401 Yavru. 1e2d L15, 1e2d L66 Pleco voltran 09:46
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:03
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:03
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 09:01
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:09
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 08:09
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 08:09
- Nannacara Anomala Çifti tarikyksl 06:11
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 06:11
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 01:54
- Creaqua E-line 40 Armatür TugayÇınar 01:20
- Microfex Kültürü sefailgaz 01:05
- İthal Akvaryum, Co2 Cam İndikatör + Sıvısı dark blue 00:56
- Catappa Yaprağı Son 60 Adet dark blue 00:56
- Su Üstü Bitkisi Pistia Su Marulu L.repens 00:21
- Malawi Turleri Ve L144 Aciklqlamayi Okuyunuz onurbaseryusuf 00:19
- 2 Cift Yavrulu Yumurtali Muhabet Kusu Takas Olur onurbaseryusuf 00:19
- 2.67 Tüp Furcifer 23:56
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:56
- Çok Uygun Sarı Prenses Yavruları tetikk 23:30
- Damızlık Demasoni Kolonisi 5 Erkek 16 Dışı tetikk 23:30
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 23:21
- Pipo Filtre Ve Salyangoz Kabukları aquatales 23:03
- L46 Zebra Pleco Çiftleri Dost34. 22:29
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 22:02
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 22:02
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 21:56
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:56
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:56
KULLANICILAR
- 138 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
Hidro Dinamik,
Ramboy,
aprancoz,
Beratklnc,
brk1992,
Uriel,
saydemir,
Azizdurdenn,
esensml,
Hüseyin Piroğlu,
sıtkı,
Emirhangurbuz,
mmemati,
AhmettFurkann,
istanbullu61,
Fishmaster,
MiSoSiKiaN,
Rafayel,
mrah,
Leskova,
ozanguppy,
ALTEMUR,
swordfishhhh,
demg,
ardaagnaday,
vetlife,
Yasin034,
serdarasci,
YigitAlpCicek,
Furkan2020,
Kaya ankara,
kdrackgz,
EnesMahmud,
yavuzsezgin,
AlperenCan,
Itokin,
drderya,
ozelturlepistes,
yakaryus,
Ankaragucu,
Hoper,
Vdtsngl,
AmatorBetaci,
yorgunsair,
MertSoyumert,
dimbeleth,
Sunborn,
rido6464,
Tortuga4,
TugayÇınar,
GhostKoi,
Tranb,
CevdetSERBEST,
Gursoyhasan,
elgalad,
GOLDFISH,
Okannnnnn,
M_IKIZLER1,
BayramD,
aupqua,
MaveraR,
Tuby,
asliaral,
Alighanbari,
AtaDemirci,
serkan_tc,
hasan_tr_01,
Yiğittt,
Kibele,
Tatli,
ygzkrdg,
lovtek,
Lambuka,
Donaldunuck,
Padawan52,
cyilmaz10,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.