ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lithobates
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ekim 2006 15:13
Son Ziyaret:
31 Ocak 2009 22:28
Toplam Mesaj:
167 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Birkan Süzen
Doğum Tarihi:
19 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Yarışma Ödülleri
Ben de plaketimi bugün aldım. Yarışmada emeği geçen, katılan herkese ve akvaryum.com' a teşekkürler.
doğal denge mümkünmü?
Cihangir Bey'e katılıyorum, canlı yükü ağır olmadıkça mümkün ancak yinede sınırlı bir hacim olduğundan bu canlı yükü tahminimizden çok aşağı oluyor. Mesela badis badis'in familyası badidae 'lerden olan Doria Doria(2 cm) 'dan 2 adet bitkili tankımda yem yemeden akvaryumdaki mikro besinlerle besleniyorlardı. Muhtemelen bu gibi ancak çok küçük ve az sayıda balık beslemek koşulu ile kendi başına işleyen bir sistem kurulabilir. Ayrıca bu sistem mümkün olduğunca az bakım isteyen ve hızlı biçimde artık madde tüketen(saz gibi) bitkilerle desteklenirse hiç değilse mineral tazeleme adına su değişim süreleri uzatılabilir.
 
Son olarak sizin düşündüğünüz sistem üzerinde NASA 'da çalışıyordu. Piyasada da bu ürünü görebilirsiniz hatta NASA tarafından geliştirildiği yazılıyordu. Kısaca anlatmak gerekirse; küçük bir fanus içinde yaşayan mikro algler ve bunlarla yaşayan 1 cm'lik bir kaç tuzlu su karidesler bu sisitemi oluşturuyor. İsmi Ecosphere dı yanlış hatırlamıyorsam, google da belki bu şekilde yeterli bilgiyi bulabilirsiniz.
 
Saygılar.
lithobates2008-04-03 23:44:07
Yurtdışında Bir Akvaryumcu
[QUOTE=discus1453]Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Yalnız birkaç noktayı belirtmeden geçmek doğru olmaz diye düşünüyorum. Ülkemizde bu denli bir yatırım yapılsa ve bu çapta bir mekan açılsa neler olur? Biraz mizahi, biraz gerçekçi düşünelim şimdi.
 
1. "Ya abi allahın balığı bu fiyat olur mu beee."
2. "Abi peki bunlar birlikte hiç mi yaşamaz?"
3. "Şunlara bir son fiyat ver de ayağımız alışsın."
4. "Tamam abi bana anlatma ben de üretiyorum, geçen lepistesim doğurdu"
 
Bunlar ilk bir dakika içinde aklıma gelenler.
 
Peki bu mekanı açan dürüst iş yaparsa?
 
Birinci adım,
 
Elektrik, su, vergi, ısınma gideri, ssk, kira derken boğulur. Bu kadar yerleştikten sonra mal sahibinin gözü parlar ve istediği zammı yapmazsa "Almanya'dan oğlu gelir".
 
İkinci adım
 
Bir zaman sonra, ayakta kalma çabası ile dürüst esnafımız, kendisinden ucuz satan komşu dükkanın bavul ticaretini öğrenir ve ona yönelir. Giderler arttıkça bilinçsiz hobiciye "yeter artık benim de çoluğum çocuğum var" deyip çakmaya başlar çünkü çakmazsa sayın hobici yan dükkandan alış verişe başlar. Veeee bu kısır döngü böyle gider.
 
Üçüncü adım,
 
Hobici bağırır, etrafı hobiye küstürür, hobi geriler.
 
Dördüncü adım,
 
Biz burada resim yayınlarız.
 
 
 
 
Son söz
 
Bu kadar olumsuzluğa rağmen hala bu işi dürüstçe yapan arkadaşlara en içten saygılar. Siz heykeli dikilecek insanlarsınız. Yalnız hobici bilinçlenmediği sürece biz hep resim yayınlayacağız.
 
Saygılar.
 
 
             Ümit Bey e bende teşekkür etmek istiyorum ,malesefki bizim insanımızın içinde oldugu bir buhran var istiyorlarki biz elimizi suya sabuna dokunmadan gezip görecegimiz yerler ,yapılsın bizim akvaryumcularımız pis ( temizide var diyen var) ama temiz olan yerlere gidince fiyatlar kazık pis olan yerdeki adam zaten hayatından bezmiş pazarlık pazarlık pazarlık,
           " abi şurada şu fiyat sen neden o fiyata satmıyorsun ayıp oluyor ama biz hep senden alış veriş yapıyoruz " bunu diyen adamında oradan ilk alış verişidir mutlaka,abi sende pahalı (saglıklı balıga hemen çamur hazır) zaten bu balıklarda hastaya benziyor,senden aldıgım balıgın rengi eve gidince hoşum gitmedi getireyimde degiştireli be abi,zaten ben istemiyorum çocuklar bakıyor aman sende uzatma işte yarı fiyatına ver ne olacak sanki altı üstü bir balık kaça alıyorsunuz zaten 3 al 20 ye sat,senden aldıgım balık götürür götürmez öldü suya koydum ölü verdi hayvan parasını geri ver,bak ben şunu senden şu fiyata aldım ama şurada daha aşagı bir fiyat verdiler bana paramın üzerini ver,bunu dahada uzatmak mümkün.
             İnsanlar hiç kendilerine sormuyor lar acaba ben bu adama böyle yaparsam bu adam ileriye dönük bize yenilikler sunar mı yoksa aman be saglıgım mı önemli iki kuruş paramı diye dükkanımı kapatır.Smile müşteri istedigi fiyata malzemesini satmayan satıcıya küser ve bir daha gelmez.
              Peki hiç sordunuz mu kendinize biz neden böyle yapıyoruz tabi yapmayanları tenzi ederim.
              Böyle yerlerin ülkemizde olması imkansız arkadaşlar çünkü böyle bir yerin elektrik su vs. giderlerini aldıgınız malın üzerine yansıtılmasını ne siz istersiniz nede bu tesisi kuran gariban vatandaş 3 gün sonra girdigi bunalımdan çıkabilir.
             Burada yazdıklarımla kimseyi zan altında bırakmıyorum bırakmak ta istemiyorum çünkü bizim ülkemizi geliri düşük alıcının da yapacagı bir şey yok açıkçası satıcının da onun için elimizdekilerin kıymetini bilelim bu bize yeter.
         Herkese iyi günler.SAYGILAR
[/QUOTE]

Düşüncelerinize katılmıyorum, bilinçli bir akvarist zaten çoğu canlının aşağı yukarı fiyatını bilerek gider. Ancak balıklar da biz de olduğu gibi piyasada yok diye anormal fiyatlara da satılmaz.  Bu güne kadar  gerçekten bu işi gerçekten bilimsel olarak yapan amacı 3-5 kuruş fazla koparmak olmayan tek bir akvaryumcu gördüm zaten alışverişimi de artık oradan yapıyorum. Bizim karşı çıktığımız nokta aslında akvaryumculardaki balık,yem çeşitliliği azlığı değil.  Tahmin ediyorum ki yurtdışındaki bütün akvaryumcularda bu şekilde nadir balıklarla dolu değil. Ancak karşılaştığımız tavır, sürekli para koparma düşüncesi bizleri hobiden soğutmaya yetiyor. Su testi istediğinizde size C02 tableti veren ardından bu test değil dediğinizde su testleri tatlı su akvaryumunda olmaz diyenler, bir çift lithobatese 100 liradan fazla isteyenler bizleri hobiden soğutuyor.
Akvaryumun Zararları?
Balıkların ne yedikleri sorulunca verilen "etçil, bunlar protein ağırlıklı besleniyorlar" cevabıda baya bir şaşkınlığa yol açıyor. Soruyu soran parmak kadar Ramirezi ye daha bir dikkatli bakıyor.LOL
astronot ve şırınga yem
Bir günde 4 defa ilaç vermek bence fazla, ama balık normal olarak yüzüyorsa herhangi bir doz fazlalığı sanırım yoktur. Bugün düzelme var mı? Ayrıca astronotlar çok dayanıklı balıklardır umarım en kısa sürede toparlanır.
Geçmiş olsun..
lithobates2008-03-17 20:15:58
astronot ve şırınga yem
B vitamini katkılı ilaçlar ya da eczaneden alacağını bemiks adlı ilaç balığınızın hem stresini azaltmaya yarayacak hem de iştahını açacaktır. Daha ayrıntı bilmiyorum. Geçmiş olsun. lithobates2008-03-17 13:08:06
200 Lt Malawi Akvaryumum
Taş seçimi çok güzel doğal ortamlarına yakın olmuş, diğer arkadaşlara da katılıyorum taşları köşelere yığırsanız çok daha görsel olur. Yalnız taşlar pürüzsüz olduğu için bu şekilde üstüste koymak istenmeyen sonuçlara yol açabilir aralarını akvaryum silikonuyla yapıştırırsanız çok güzel olur. (Ne kadar uğraştırıcı olduğunu biliyorum hiç değilse 3-5 taş birbirine yapıştırılarak istenen görüntüye ulaşılabilir.Thumbs%20Up)
Saygılar, sağlıklı balıklar..
Yorumlarınız.
Umarım yumurtlarlar ve sağlıklı yavrularınız olur. Okuduğum ilginç bir bilgiyi aktarayım; dolunay zamanlarında yumurtluyorlarmış. (Ay'ı görmeseler bile.)
Saygılar.
yeni yarışma

11.Akvaryum Canlısı Yarışması Tarihleri

 

01 NİSAN 2008  - 15 MAYIS 2008 KATILIM

 

16 MAYIS 2008 -  15 HAZİRAN 2008 JURİ DEĞERLENDİRMESİ

 

16 HAZİRAN 2008 -  30   HAZİRAN ÖDÜL DAĞILIMLARI

Ayrıca detayları burada bulabilirsiniz:
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=120271
Tekrar Düşünmek
Hakettiği yeri bulamamış bu çok güzel balıklarla hazırlanmış güzel bir video.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.