ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berkkreb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2015 20:46
Son Ziyaret:
30 Ocak 2016 09:54
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berk ozturk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

berk

SON 8 MESAJI

Uzun Vadeli Karides Akvaryumu
Bende yeni sayılırım. ama hergun zaman buldukca arastırıyorum cok guzel bır hobi bitkili karides tankı umarım sabredıp surdurursunuz. ne olursa olsun hevesınız kırılmasın !
Uzun Vadeli Karides Akvaryumu
Merhaba 30 litrelik bir tank birinci sınıf sakura besleyecekseniz ,üretirsiniz evet .litre başına karides hesabına ınanmıyorum ama tabikide 200-300 karidesi bakmanız o tankta mumkun degıl ama 20-30 tane besleyebılırsınız dıyen arkadasada katılmıyorum lüfer beslemıyoruz sonuçta tankta 1cm 2cmlık canlılardan bahsedıyoruz bence baslangıc olarak 20 adet sakura alın 1ay ıcerısınde eger tankınız oturmus su degerlerı ıyı kısaca herseyı ıyı yapıyorsanız sayı 14-15 e dusecek ve yavas yavas adapte olup oturacaklar.
doğacak yavrulardan ıyı renklerı tankta tutup hosunuza gıtmeyenlerı uygun fıyata elden cıkarırsınız.zaten bu yavrulama her taraf yavru dolacak işide yanlıs anlasılıyor iş o raddeye gelene kadar zaten durumu anlıyorsunuz.
verebılecegım tek tavsıye tankta bolca moss bulundurun pelia,java,christmass ,mossball vb çok ufak bır mangrove kökü tavsiye ederım ısıtıcı kullanmayın.30 ltreye bir iki adet orta boy kuru yaprak atın.yemlemeyı az yapın( bunu benım demem komık oldu =)
musluk suyunu dınlendırmekle beraber en aından bır sera aquatan tarzı su duzenleyıcısı ekleyın dınlenmıs suya ınce serum hortumuyla yapın su degısımlerımı tank oturduktan sonra su degısımlerını mumkun oldugunca az ve yavas yapın.karideslerinizden ölenler olacak üzülmeyin ve tanktan cıkartın.gunde 8 saat ışıgı acın 4saat acık 4saat kapalı 4saat acık gıbı .kuma dokunmayın,kumu 4cmden fazla yapmayın.sakura ıcın sıyah hagen onerırım.başka bırseye gerek yok.tankı planarıasıyla,cyclopsuyla bortusuyle bocegıyle bıtkısıyle karıdesıyle bır butn olarak algılayın bır ıkı karıdes olebılır zaman zaman canınızı sıkmayın.karies zevkli iş başlarda uzuluyorsunuz bıraz sonra rayına gırıyor.tankı en az bır ay boyunca bosta calıstırın kurup ıcıne bır ıkı nerıte atabılırsınız ıkıncı hafta.aklıma gelenlerı yazdım.son olarak kumu ellemeyin. = )

Görsellik ve estetiğin hacimle ve ölçüyle hiçbir alakası yoktur. sadece akvaryumda degıl sanattada yok boyle bırsey.
https://www.youtube.com/watch?v=wRqxPDLQofo

ama tabiki başlangıç için boyle tanklar oldukca zor ben sadece ufak hacımlerdede nerelere kadar gıdılebıldıgını gostermek ıstedım.siz istersenız 30 litreyede dünyaları sıgdırırsınız.
gun aşırı karides ölüyor ?
[QUOTE=ozdemir35]Aynı durum benimde başıma geldi. Toplu ölüm olmadı ancak 25 sakura karides 6 ayda ortadan kayboldu. Bazen haftada 2-3, bazen 15 günde 1 kayıplar oldu. İşin ilginç yanı 8 erkek 17 dişi olmasına rağmen hiç üreme olmadı. Sadece yumurtalı gelen birkaç dişiden yavru alabildim. Hiçbir ilaçta kullanmadım. Sadece misket gübre ve demir katkısı. Tankta karidesten başka 3 cüce vatoz ve salyangoz vardı. Onlarda bir sıkıntı olmadı.[/QUOTE]

vala bilmiyorum ama ölen 3 karidesten 2si boyut olarak buyuktu bırı ufaktı.su an hayatta kalanların hepsi ufak sadece bırı buyuk bence alırken yavru almakta fayda var kı danıstıgım bırıde boyle soyledı.ama yınede hareketlı degıller ornegın bırı ı saattır yapısmıks duruyor kutuge sabaha nalları dıker oda herhalde ya tankı bastan kurucaz yada kalanların ustune ılave edıp ılerlıcez ölümler durursa 

mıllet 10lt tankta uretıyor bız otuz lıtrede su degerlerı degısır ölürler dıye endıselenıyoruz
gun aşırı karides ölüyor ?
[QUOTE=numan85]Sarı ateşler noecaridinaların içinde beni ençok zorlayanlardı, suyunuzun pk gh amonyak nitrit... vs değerlerini olçme imkanınız var mı?[/QUOTE]

malesef su an ıcın yok.....
gun aşırı karides ölüyor ?
Bende planaria yok sadece cyclopslar bar onlarında bı zRarı yok su oturmamıs desem cyclopsın ne işi var anlamafım yanı bakıyorum dayanıklı falan dıyolar bana yasamalaro bıle mucıze gelıyo sabahlaro tankın ısıgını acmaktan korkuyorum artık ne oluyosa gece oluyo ama ısıgı kapamadan once gidici oldugunu anlıyorum bı karıdesın sabaha ölü planaroa kesınlıkle degıl.suda bı garıplık olsa mınareler bellı eder mınarelerdede sorun yok

[QUOTE=gokberkgonenc]

Buyurun ayni sorun bende de vardi. Planarialardan suphlendim, protein agirlikli Tetranin yemini kullaniyordum, ayni sekilde karidesleri kaybettim. Bunlarin uzerine No-planaria kullandim hic bir degisiklik olmadi. Anladim ki planarialardan degil olumler.

Hala cozebilmis degilim. Testleri yapiyorum hic bir problem yok. Otocincluslar problemsiz yasiyor. Ama karideslerde bir haller var.
[/QUOTE]
gun aşırı karides ölüyor ?
bundan bır ay once otuz lıtrelık bır tanka uc dort cm hagen kum ,hındıstan cevızı kabuguna baglı java moss,mangove kökü koyup boş şekilde çalıştırmaya başladım kökü onbesıncı gun koydum akvaryuma ve hıdra olustu bunun ıcın andazol tablet kullandım cok az bır doz sonra uc gune yuzde elli su değişimini yayıp yaptım ardından uc gun sonra on adet sarı ateş neon ekledim ıkıncı gun en kucuk olanı sıcrayarak öldü ,ucuncu gun yine bı sıcrama bu sefer baska karides sıcrayıp kendını suda ters cevırıp dıbı boyladı ıkı uc kere daha sıcrayıp öldü ve dun gece satlerce hareketsız duran bacaklarını bıle oynatmayan ve dengesız yuruyen bı karıdes gordum aha dedım kesın buda gıdıcı sabaha mossların ustunde ters donmus bır sekılde buldum ve bu durum ınanılmaz moralımı bozuyor artık tanka bakmaya korkar oldum ölü karides gorcem dıye. bu arada uc tane boş kabuk var yanı kabuk degısımıde oldu dıger karıdeslerde. yem olarak sera nın karıdes yemını kullanıyorum ıkı uc gunde bır ıkı uc adet atıyorum. haftalık su degısımı bes altı lıtre yapıyorum. dınlendırdıgım suya aquatan ve azıcık blackwater kullanıyorum , ıkı haftada bırde bakterı kulturu eklıyorum. acaba sorun neden kaynaklanıyor olabılır. bu kadarmı hassas canlılar ?cevaplarsanız cok sevınırım.
Karides akvaryumu önerileriniz
berkesim tesekkur ederim cevapladıgınız ıcın.
akvaryum kurulduktan sonra bıtkı ekleyebılıyormuyuz ? ornegın once mossla baslayıp ıkı uc ay sonra tankın durumuna gore bıtkı eklenebılır mı?
birde bu jblyi ıkı kumun arasına koymam soylendı bır mıktar ? o zaman jblyı hıc kullanmamalımıyım?
Karides akvaryumu önerileriniz
Herkese selamlar öncelikle .
daha önce akvaryum deneyimlerim olmuştu çeşitli aralıklarla ama hep balık beslemiştim ( cichlid,lepistes,vs)
bu son uc aydır karideslerle ilgileniyorum daha dogrusu nano bitkili akvaryumlarla gerek tasarımları gerek karideslerin kendisi beni oldukça etkiledi : )işten fırsat bulup en sonunda bi nano tank aldım 30 litrelik haqos e380 diye bır model . bur iki ay içerisindede gerek forumdan gerekse yurtiçi yurtdışı video ve makalelerden bilgi edinmeye çalıştım. kafamın karıştıgı ve tam olarak cevap alamadıgım sorulara bu işte tecrübeli olan insanlardan cevap almak ıcın bu başlığı açtım..
elimdeki malzemelerin fotolarınıda paylaştım sizlerle mangrow köküde var fakat suda batmasını beklıyorum ıkı gundur yüzüyor oyle kendı halinde = )
bitkileri bu hafta alacagım.
sorularım sunlar

1. Herkes pipo filtre demiş akvaryumun kendi filtresi var bu karidesler için ne gibi sorunlar teşkil eder yada eder mi? (akıntı vs) 
2.ucuna sunger taksam karides yavrularının ıcıne kacmasını önler mi?yoksa onun dısındada baska sorun teskıl eder mı?
3.sadece karides besleyecegım balık olmayacak baslangıc ıcın kac adet almalıyım bu arda kiraz karidesle baslamak ıstıyorum tecrube edene kadar yani tek tür besleyecegım.
4.bitki java moss  önerdi akvaryumcu ve mossball bunun dışında co2 desteği gerekmeyen bitkiler var mı? yada sadece bunlarlamı baslamalıyım?
bunların dısında  soyleyecegın seylerde varsa lutfen soyleyın cok sevınırım ( kum kaç cm gubreleme su degısım vs ) şimdiden cok tesekkurler herkese : ) berkkreb2015-03-09 21:04:58

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.