ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MeRichJane
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
12 Eylül 2022 20:59
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Meriç Kısacık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Meriç Kısacık
SON 10 MESAJI
Tuzlu Sudan Vatoza Doğru
Teoman abi teşekkür ederim ilgin için.Akvaryum hemen hemen 1 senelik bundan 1 ay önce hiç bir sorun yoktu her şey yerli yerinde gidiyordu ama son bir aydır
Kalsiyum 380-390
Magnezyum 990 bu değerlerin üstünü malesef göremiyorum 2 tane test aldım ayrı markaların testin bozuk olabiliceğini söylediler ama malesef işe yaramadı.
Katkı giriyorum 3 günde toplam 60ml magnezyum girdim ve ölçtüğüm değer yine 990 :))[QUOTE=BlackGoat]Benim deniz akvaryumlarım ilk aşamada boş olarak sadece mercan kırığı ve kayalardan oluşmaktı ve su değerlerin oturması için azimle 3 ay bekledim ondan sonra mercanlar ve anemonları ekledim.Şuan test kitleri ve diğer kimyasallarla oldukça iyi yalnız sumplı bitkili akvaryumlar da co2 olmuyor bildiğim kadarıyla çünkü sürekli su haret halinde olduğundan co2 de verim alınmıyor bence deniz akvaryumun da kalın derim size de elimden geldiğince yardımcı olabilirim.[/QUOTE]
[QUOTE=Salihk117]Sorularınızı uzun zamandır edinebildiğim tecrübelerime dayanarak yanıtlayacağım, hatalarım olursa affola. 1.Filtre olarak en çok verimi ben sump şeklinde aldım, tavsiyem sump şeklindedir.
2.Akvaryumlarda koku su değerleri bozuk olursa oluşur, su değerlerini dengede tutarak kokuları önleyebilirsiniz.
3.Vatozlar aslında beslenmesi zor canlılar değillerdir, sadece suya iyi alıştırmak ve su değerlerini mümkün olduğunca stabil ve kaliteli tutmak gerekiyor. Sadece hassas canlılar. Türlerine ve varyetelerine göre hassaslıkları, bakım ihtiyaçları vs değişmektedir. Fakat genel olarak ben etçil - otçul beslenme tarzı dışındaki su değerlerini mümkün olduğunca aynı tuttum.
4. Vatozlar tuza karşı hassas canlılardır, kayanın tuz emmediğine eminseniz eğer kalmasında bir sakınca yok. Fakat iyice temizlediğinizden her ihtimale karşı emin olun.
5. Vatozlar bitkili akvaryumda daha sağlıklı olacaklardır. Bitkiler aynı zamanda su değerlerini de düzenledikleri için her hangi bir dezavantaj yaşamazsınız. Sadece yumuşak ve hassas bitkiler kullanmamaya biraz dikkat edin çünkü Vatozlar zaman zaman ani hareketler yapacaklardır. Bu hareketlerde bitkilerin dağılmaması için özen göstermeniz yeterli. Ben en sağlıklı yavrularımı bitkili akvaryumlarda edindim. Şimdiden sağlıklı hobiler, takıldığınız konular olursa ÖM aracılığıyla sorabilirsiniz [:)][/QUOTE]
Salih bey cevabınız için teşekkür ederim.
Teoman abinin de dediği gibi bende yeni öğrendim sumplı akvaryumda co2 tutunamadığından dolayı malesef olmuyormuş :).
Onun yerine küçük kaya dizaynları ve mangrow kökü tarzı şeyler eklemeyi düşündüm.
Teoman abi teşekkür ederim ilgin için.Akvaryum hemen hemen 1 senelik bundan 1 ay önce hiç bir sorun yoktu her şey yerli yerinde gidiyordu ama son bir aydır
Kalsiyum 380-390
Magnezyum 990 bu değerlerin üstünü malesef göremiyorum 2 tane test aldım ayrı markaların testin bozuk olabiliceğini söylediler ama malesef işe yaramadı.
Katkı giriyorum 3 günde toplam 60ml magnezyum girdim ve ölçtüğüm değer yine 990 :))[QUOTE=BlackGoat]Benim deniz akvaryumlarım ilk aşamada boş olarak sadece mercan kırığı ve kayalardan oluşmaktı ve su değerlerin oturması için azimle 3 ay bekledim ondan sonra mercanlar ve anemonları ekledim.Şuan test kitleri ve diğer kimyasallarla oldukça iyi yalnız sumplı bitkili akvaryumlar da co2 olmuyor bildiğim kadarıyla çünkü sürekli su haret halinde olduğundan co2 de verim alınmıyor bence deniz akvaryumun da kalın derim size de elimden geldiğince yardımcı olabilirim.[/QUOTE]
[QUOTE=Salihk117]Sorularınızı uzun zamandır edinebildiğim tecrübelerime dayanarak yanıtlayacağım, hatalarım olursa affola. 1.Filtre olarak en çok verimi ben sump şeklinde aldım, tavsiyem sump şeklindedir.
2.Akvaryumlarda koku su değerleri bozuk olursa oluşur, su değerlerini dengede tutarak kokuları önleyebilirsiniz.
3.Vatozlar aslında beslenmesi zor canlılar değillerdir, sadece suya iyi alıştırmak ve su değerlerini mümkün olduğunca stabil ve kaliteli tutmak gerekiyor. Sadece hassas canlılar. Türlerine ve varyetelerine göre hassaslıkları, bakım ihtiyaçları vs değişmektedir. Fakat genel olarak ben etçil - otçul beslenme tarzı dışındaki su değerlerini mümkün olduğunca aynı tuttum.
4. Vatozlar tuza karşı hassas canlılardır, kayanın tuz emmediğine eminseniz eğer kalmasında bir sakınca yok. Fakat iyice temizlediğinizden her ihtimale karşı emin olun.
5. Vatozlar bitkili akvaryumda daha sağlıklı olacaklardır. Bitkiler aynı zamanda su değerlerini de düzenledikleri için her hangi bir dezavantaj yaşamazsınız. Sadece yumuşak ve hassas bitkiler kullanmamaya biraz dikkat edin çünkü Vatozlar zaman zaman ani hareketler yapacaklardır. Bu hareketlerde bitkilerin dağılmaması için özen göstermeniz yeterli. Ben en sağlıklı yavrularımı bitkili akvaryumlarda edindim. Şimdiden sağlıklı hobiler, takıldığınız konular olursa ÖM aracılığıyla sorabilirsiniz [:)][/QUOTE]
Salih bey cevabınız için teşekkür ederim.
Teoman abinin de dediği gibi bende yeni öğrendim sumplı akvaryumda co2 tutunamadığından dolayı malesef olmuyormuş :).
Onun yerine küçük kaya dizaynları ve mangrow kökü tarzı şeyler eklemeyi düşündüm.
Tuzlu Sudan Vatoza Doğru
Öncelikle herkese merhaba. 125 litre hacminde bir tuzlu su akvaryumum bulunmakta. Yaklaşık 1 aydır canla başla su değerlerini ayarlamaya çalışıyorum ve ne yapsam düzelmiyor [:)]. Bu durum artık canımı sıkmaya başladı öncesinde zaten hafiften tatlı suda yapmak istiyordum. Ama alanım olmadığından bir türlü yapamadım. Bende acaba akvaryumu bozup vatoza mı geçsem diye düşünüyorum. Ama kafama takılan bir kaç soru var.
1.Tuzlu sudan tatlı suya geçtiğimde filtrasyon için dış filtremi yoksa sump içine filtre malzemeleri mi önerirsiniz?
2.Bundan çok önce yaptığım tatlı suda genelde bir koku oluyordu.Bunun önüne nasıl geçerim?
3.Vatozlar beslenmesi zor bir canlı mı ve türlere göre zorlukları fark ediyor mu?
4.Akvaryuma yapışık seramik kaya var bunu çıkarmasam sıkıntı olur mu?
5.Akvaryumu üretim için değil tamamen hobi için kurucam. Bitkili akvaryum yaparsam hem vatoz beslemem hemde akvaryum açısından avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Öncelikle herkese merhaba. 125 litre hacminde bir tuzlu su akvaryumum bulunmakta. Yaklaşık 1 aydır canla başla su değerlerini ayarlamaya çalışıyorum ve ne yapsam düzelmiyor [:)]. Bu durum artık canımı sıkmaya başladı öncesinde zaten hafiften tatlı suda yapmak istiyordum. Ama alanım olmadığından bir türlü yapamadım. Bende acaba akvaryumu bozup vatoza mı geçsem diye düşünüyorum. Ama kafama takılan bir kaç soru var.
1.Tuzlu sudan tatlı suya geçtiğimde filtrasyon için dış filtremi yoksa sump içine filtre malzemeleri mi önerirsiniz?
2.Bundan çok önce yaptığım tatlı suda genelde bir koku oluyordu.Bunun önüne nasıl geçerim?
3.Vatozlar beslenmesi zor bir canlı mı ve türlere göre zorlukları fark ediyor mu?
4.Akvaryuma yapışık seramik kaya var bunu çıkarmasam sıkıntı olur mu?
5.Akvaryumu üretim için değil tamamen hobi için kurucam. Bitkili akvaryum yaparsam hem vatoz beslemem hemde akvaryum açısından avantaj ve dezavantajları nelerdir?
Akvaryum Yapım Süreci
Facebook üzerinden ulaşabilirsiniz
Facebook üzerinden ulaşabilirsiniz
Akvaryum Yapım Süreci
Yener yılmaz
Yener yılmaz
50lt Akvaryum
Bitkili yapıp canlı doğuran koyabilirsiniz. Ya da en fazla 2-3 tane japon ya da güzel bir dekor yapıp beta bunlardan koyabilirsiniz
Bitkili yapıp canlı doğuran koyabilirsiniz. Ya da en fazla 2-3 tane japon ya da güzel bir dekor yapıp beta bunlardan koyabilirsiniz
50lt Akvaryum
Madem akvaryumu değiştirecek kadar imkanınız var başta büyük bir şey alın sonrasında uğraşmasınız. İmkanınız şu anda yoksada bitki yapın değiştirdinizde ciklet yaparsınız :)
Madem akvaryumu değiştirecek kadar imkanınız var başta büyük bir şey alın sonrasında uğraşmasınız. İmkanınız şu anda yoksada bitki yapın değiştirdinizde ciklet yaparsınız :)
50lt Akvaryum
Alıcağınız melekler hep 2 aylık mı kalıcak :)
Alıcağınız melekler hep 2 aylık mı kalıcak :)
Deniz Tavşanı
Akif beye katılıyorum alsanızda. Bir zaman sonra göremiyceksiniz zaten her yere girebiliyorlar
Akif beye katılıyorum alsanızda. Bir zaman sonra göremiyceksiniz zaten her yere girebiliyorlar
Deniz Tavşanı
Tuzlu su akvaryumunuz var mı?
Tuzlu su akvaryumunuz var mı?
Yeni Kurulum Ve Ps Önerisi
Ne kadar güçlü bir ps alırsan senin için o kadar iyi. Bütçeni söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz
Ne kadar güçlü bir ps alırsan senin için o kadar iyi. Bütçeni söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz
SON MESAJLAR
- 440 Litre Akvaryum İçin Isıtıcı Tavsiyesi Erenguven, 11:39
Yeni Üye Forumu - 200 Litreye Seyir Zevki Yüksek Balık Önerisi Orhan76, 11:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100 40 45 6mm Kayıtlı Kuşaklı Alınır Mı AmatorBetaci, 11:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeşil Su Kültürüm Çöktü Pirelerim Aç Kalacak GhostKoi, 10:50
Malzemeler ve Yemler Forumu - 30 Yıl Sonra Yeniden Akvaryum RedJohn, 09:55
Yeni Üye Forumu - Glass Belly Lepistes scorpion26, 09:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Teleskop Balığımın Ağzındaki Beyazlık Orhan76, 09:11
Hastalıklar ve İlaçlar - İkolo Kaiser Karın Şişliği Emreytr, 08:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Istakozum Hasta Gibi Eldurmaz, 08:16
Omurgasızlar - Yüzey Skimmer Kullanımı Sadece Dış Filtre İçin Mi ILGIN, 02:33
Yeni Üye Forumu - Walstad Bakımı Hakkında Sorularım Ibrahim_1, 02:17
Yeni Üye Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 01:53
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum (hitech) CoryCory, 00:03
Akvaryum Tanıtımı - 40x30x30 Bitkili Betta Tankım aupqua, 23:21
Akvaryum Tanıtımı - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 23:08
Akvaryum Tanıtımı - Fotosentetik bakterilerin akvaryumlarda kullanımı Rafayel, 22:23
Akvaryum Bilimi - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili mrah, 22:13
Akvaryum Tanıtımı - 120 Litre Akvaryum Tür Önerisi Ero77, 22:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sadece 6500k Beyaz Işık İle Bitki Yetiştirme mrah, 21:05
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 60x40x40 Low Tech RedJohn, 20:43
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum İşgal Altında ygzkrdg, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - 10 Sene Sonra Geri Dönüş Tavsiyesi cihann7, 20:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eminönü Teleskop Akvaryum Ouuz, 20:06
Yeni Üye Forumu - Hobiye Dönüş Tankım Ve Tavsiyeler Muhammed2323, 19:39
Yeni Üye Forumu - Gurami Ve Lepistes Otu PufferKingdom, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt İnci Kefali, 18:25
Akvaryum Tanıtımı - Bu Vatozun Adı Nedir Bilen Varmı? YUSUFbAşKaN, 17:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin ChipSet, 17:34
Yeni Üye Forumu - Moli BAYRAKTR, 16:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Akvaryumlar İçin Led Armatür Yapımı TurX, 16:18
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Küçük Canlı Doğuran Tankı İnci Kefali, 15:35
Akvaryum Tanıtımı - Her Deneme Başarısız M0nty, 15:27
Labirentliler - Bakteri Kültürü Sonrası Dip Çekimi Hakkında İnci Kefali, 15:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Vatoz Cinsiyet scorpion26, 14:52
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Malawi Ciklet Sarı Prenses Gelişim Aşamaları Orhan76, 12:00
Makaleler ve Tercümeler - Cüce Vatozların Cinsiyeti Nedir ? KaanE, 11:20
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 25 Küp Bitkili Hm Betta İnci Kefali, 10:38
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Yavrularının Yemlenmesi İnci Kefali, 10:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Ölçüsü İbrahim571, 09:47
Yeni Üye Forumu - Hava Kompresörü Tavsiyesi ahmetferit01, 09:42
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balıgı Garip Hareket Emirbatn, 08:56
Yeni Üye Forumu - Betta Yansıma Sorunu İnci Kefali, 07:35
Yeni Üye Forumu - 75*50*50 Ölçüleri İçin Dış Filitre Tavsiyesi Eminsalih, 05:29
Yeni Üye Forumu - Beta Balık Akvaryum Fikirleri sepypoem, 01:22
Yeni Üye Forumu - Sıfır Bitkili Balıklı Akvaryuma Bitki Ekme? kad1rc4nn, 00:20
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sarı Prenses AnıL57, 23:08
Yeni Üye Forumu - 1cm Cam Kalınlığına Dijital Termometre Uygun Mu? GhostKoi, 22:45
Malzemeler ve Yemler Forumu - Co2 Mayalı Sistem Kurulum sonosmanli55, 22:25
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sizce Pistialarım İçin Yeterli Bir Aydınlatmamı ? sonosmanli55, 22:17
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Jemaisvu, 22:13
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Afrika Cichlidleri devito 11:50
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 11:47
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:41
- Sicce Shark 300 Protein Skimmer vel1d 11:40
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 11:28
- Seachem Amguard Rafayel 11:28
- Erkek Black Calvus Ve 3 Dişi Caudo Kemalk41 10:47
- Moss Ve Lepistes Otu omersayar 10:47
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides Ve Beyaz Kurt omersayar 10:47
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 10:38
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 10:38
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:27
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:27
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 10:27
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 10:27
- 107 Farklı Tür Bitki %10 İndirim🌼🌺 hasancn 10:25
- Bitki Budama Seti , Kepçe , Karides Filtre Ucu, hasancn 10:25
- Cam Emiş Basış ,gübre Seti 7 Parça hasancn 10:25
- Kamlumbağa Tankı hasancn 10:25
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:58
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 09:35
- Boyu İthal Akvaryum Seti Ve Malzemeler musatürk 09:34
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 09:31
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 09:31
- 4mm Buhar Camı Tutucu AtlasPoyraz 09:31
- Hb White Lepistes gorkemortakci 09:29
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:23
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 09:23
- Leleupi & Endler & Medaka scorpion26 09:23
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 09:23
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 08:48
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 08:48
- Malzeme propecia 08:45
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 08:45
- Bitkili Akvaryumdan Çıkan Tüm Set Malzemeler burakbozcelik 08:36
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 08:24
- Rasbora Arıyorum Miller 08:24
- Proserpinaca Palustris,pogostemon Octopus,malzeme livadi 08:06
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 07:28
- Japon Şemsiyesi Slnger İle Takas Olabilir ootkn 07:28
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 07:28
- Hava Motoru Şelale Filtre Hortum ootkn 07:28
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 07:17
- Nano Akvaryum Açıklamayı Oku LEGEND59 07:17
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:47
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 02:21
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 02:21
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 01:22
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:02
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:02
KULLANICILAR
- 119 Online Kullanıcı, 65 Üye
Online Kullanıcılar
Azizdurdenn,
RedJohn,
Orhan76,
PufferKingdom,
Fayih1645,
Selim79,
-RBG-,
caldi10,
neomeo,
CevdetSERBEST,
ozerimm,
MertSoyumert,
Formicasmind,
İnci Kefali,
mskocabay,
MalawiBerlin,
osmandbnl,
Mahir06,
MiSoSiKiaN,
Akvarist Batuhan,
mertt1925,
sakpolat,
son06,
darkaura,
HaydarGul,
fevzi1,
hasancn,
Erenguven,
Smokie,
Akax,
ChipSet,
OnBin06,
GErgun,
EKAR,
egecinar,
yusuf0616,
ngokkaya,
yns325,
scorpion26,
urzais,
tosyalı,
omer1937,
OrhuN Sarı,
Eldurmaz,
Aras06,
Rafayel,
ebt06,
macagil,
statistician06,
Kerberos00,
xfuriousx,
wallece,
MCY4,
ciways,
İsmail YILDIRIM,
Emreytr,
KaanE,
yunus4941,
ArtaN,
ballantines,
Fırat murat,
Emineee,
Kaya ankara,
AmatorBetaci,
Furcifer,
namsada,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.