ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
√olkaπ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
200
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Saat 56 Dakika önce
Toplam Mesaj:
182 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan Kabakaya
Doğum Tarihi:
01 Eylül 1989
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

be original...

SON 10 MESAJI

Yeni Akvaryum Kurulumu
CO2 ne kullanıyorsunuz ?
80x40x40 Nature Aquarium Tetra
[QUOTE=Mithrandirr]Tek tür olarak kırmızı burun tetra beleyebilirsiniz. Sürü balığı olarak daha iyi bir türdür, 10/12 adet görsel zevki fazlasıyla verecektir. Kardinaller gibi dağınık durmak yerine akvaryumun her yerini beraberce gezerler.[/QUOTE]

Katılıyorum. Kırmızı Burun Tetra çok iyi bir seçim olur. Ayrıca koyu renk dekor ile kırmızı kontrastı görsel şölen oluşturur. Ve fazlasıyla hareketli bir tür.
Yeni Kurulum İçin Tavsiyelerinizi Bekliyorum
[B]Evet... Sanırım su olayını çözmüş bulunmaktayım. [:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235480/180620262346171.jpg[/IMG]

Evde bulunan arıtma cihazından çıkan suyu ölçtüğümde 117 TDS civarı çıkıyordu. Cihazda bir problem olduğu kesindi. Ne yaptıysam düşük TDS yakalayamadım. Ve sonunda membranın ömrünün dolduğu kanısına vardım. Yeni bir membran filtre alıp taktıktan sonra tekrar ölçüm yaptım ve sonuç istediğim gibi çıktı. Artık geriye bir yağmurlama aparatı alıp, dış filtre çıkışına takmak ve balıkları eklemek kaldı. Adım adım ilerliyorum. Umarım sonuç da istediğim gibi olur ve tüm bu uğraşa değer. [/B]
Dizayn Önerisi
Bence arka plandaki bitkileri komple kaldırmalısın. Çünkü kayalar bitkilerin içerisinde kaybolmuş. Böylelikle kayalar ön plana çıkar ve tanka derinlik katar. Arka plan olarak da brillant bir fon yapıştırırsan gayet güzel olur diye düşünüyorum. [:)]
45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum
Yanlış anlamayın. Ben de fikir edinmek açısından soruyorum. Apisto konusunda çok bilgi sahibi değilim, araştırma aşamasındayım. Sizin de böyle kısa sürede başarılı bir kurulum yaptığınızı görünce, biraz fikir alayım dedim. :) Teşekkürler.
[QUOTE=sakal34]

Merhabalar, ben ekleyeceğim suyun tds ölçüsünü 70-90 arası olacak şekilde ayarlıyorum ve o şekilde eklemesini yapıyorum.[/QUOTE]

Peki tanka ekstra olarak katkı giriyor musunuz? Yani mineral vs. ?
Maşallah. Hızlı bir başlangıç olmuş. Sanki üremek için sizin tankı kurmanızı beklemişler. ☺️

Ben de bir kurulum yaptım lakin RO su kısmında takıldım. Malum, musluk suyu ile KH ve PH yüksek çıkıyor. Evdeki arıtma cihazımı akvaryum için uyarlamam gerekiyor. Gerekli parça siparişlerini verdim, bekliyorum.

Bu arada, siz suyu hangi oranda kullandınız?
Yeni Kurulum İçin Tavsiyelerinizi Bekliyorum
[QUOTE=Cyber_Scout]Kh kaç? 180mi? 300 mü?

Ph 7.6 mı 8 mi?
Karşılaştırma için test sonucunu skala üstünde tutmalısınızki renkleri algılanabilsin.
İki ayrı resim de tonlar anlaşılmaz oluyor.

Mixbed reçineli arıtma suyu ile kh gh ph düşürebilirsiniz sadece.
Torf ve humik asit salgıları ile stabil tutabilsiniz .
[/QUOTE]
Öncelikle cevap için teşekkürler.

Ben bu test stribini uzun zaman önce almıştım. Çok net olmamakla birlikte KH 300, PH ise 8 ve üstü sanırım. Skala karşılaştırmasında bu şekilde görünüyor.

Yaşadığım şehirde şebeke suyu aşırı sert ve kireçli. Bu yüzden önce reçine ile değerleri düşürüp, sonrasında tank içerisindeki materyaller ile stabil tutmak istiyorum. Lakin bu reçine belli bir zaman sonra etkisini kaybediyormuş ve yenilemek gerekiyormuş sanırım. Ya da reçine yerine torf kullanmak daha mı mantıklı? Tür olarak Apistogramma düşünüyorum. Ve kafamda bir blackwater biyotopu oluşturmak var. Çabalarım bu yüzden.
sera super peat torf
Merhaba

Konuyu hortlatacağım fakat bu torf konusunda kafama takılan şeyler var. Yeni kurduğum tankımda hindistan cevizi kabuğu, yati kötü, catappa yaprağı ve kızılağaç kozalağı var. Su değerlerini ölçtüğümde KH yüksek çıkmakta. Acaba bu torftan alıp dış filtrede kullansam, işe yarar mı? Yoksa bunca materyalin düşüremediğini, torf da mı düşüremez?🤔 Çok muallakta kaldım.

Konuyla alakalı şuan en mantıklı gelen şey sanırım RO Su kullanmak. Ama o da biraz zahmetli olacak. Çünkü evdeki arıtma cihazım, vitamin ve mineral destekli bir cihaz. Onu da ölçtüğümde KH ve PH yüksek çıkıyor. Sanırım cihaz üzerinde biraz oynama yapmam gerekecek.

Şuan bu KH ve PH konusunda takıldım kaldım. Tank aktif çalışmakta. Bu duruma bir çözüm bulduktan sonra canlıları ekleyeceğim inşallah.[EDIT]Hoppala,2026-06-10 01:05:38[/EDIT]
Tanecikler
Dış filtre mi kullanıyorsunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.