ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sedatceyhun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Temmuz 2007 11:33
Son Ziyaret:
12 Mayıs 2018 23:26
Toplam Mesaj:
327 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sedat gezer
Doğum Tarihi:
15 Şubat 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
bilgisayar operatörü, muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sedat Gezer
bağcılar/ist
110 lt akvaryum 9 japon 8 watlık iç filtre

SON 10 MESAJI

Atman at f 201 hk.

Merhabalar. 110 litrelik akvaryumum için atman at f 201 iç filtre almayı düşünüyorum. Bu filtre akvaryumum için uygun mu acaba. Bir de 15 watlık elektrik tüketimi var. Bunun aylık olarak faturama ne kadar yansır acaba. Yanıtlar için teşekkürler şimdiden.

Japon balığında gaz

Hangi tür yem kullandığını bilmiyorum ama sera goldy royal dibe batan ve sorun yaratmayan bir yemdir.

japon balığı angi türlerle yaşar
Tek tür beslemek daha güvenlidir.
İlk Japon Akvaryumu Kurulumu Hakkında Bilgi

Site içinde bilgi toplamışsınız lakin bu konuya dikkat etmemişsiniz sanırım.

Akvaryumunuz japon balığı beslemek için uygun değil.
Akvaryuma eklenecek kayalar daha çok dere taşları kullanılır ve bende yalnızca dere taşları kullandım. Ekleyeceğiniz malzemenin suya salınım yapıp yapmayacağı anlamak için üzerine tuş ruhu dökebilirsiniz. Köpürme veya erime söz konusu değilse iyice yıkandıktan sonra kullanılma olasılığı var.
Bir filtrenin saatte akvaryumu 3-4 kez çevirmesi yeterlidir. Filtrenizin akvaryumunuzu saatte 26 kez çeviriyor bu gereğinden fazla daha uygun bir filtre bulmalısınız.
Haftalık olarak %20 dip çekimi yeterli ve ogün ise yem atmayınız. Haftada bir gün bezelye vermeniz kabız olmasının önüne geçer. Kaliteli bond olmayan yemler ise kısa sürelerde bitirebilecekleri kadar atmanızda kabız olmalarını önler.
Filtreler 24 saat açık kalmalıdır,kapattığınız takdirde filtrenizin içinde bulunan bakteriler zaman içinde ölüp suyun dengesi bozulmasına sebebiyet verir. Saygılarımla.
 
sedatceyhun2010-04-29 11:24:36
2 japon balığı

Bir çift japon için en az 50 litre gereklidir. Aşağıdaki makaleyi okumanızı öneririm.

http://www.akvaryum.com/forum/jap&111;n_baligi_ile_ilgili_hersey_[envanter]_k78515.asp

Japon balığımın sıkıntısı

Ali bey ve yunus emre bey akvaryumlarınız hakkında detaylı bilgi veriniz.

Tuz
Site içinde dropsy hakkında bilgi toplayınız. 3-4 günde bir dipten çekeceğiniz %20 suyla tuzluluk oranını düşürebilirsiniz. Balıklarınızın resmini eklemenizde yarar var.
japonum hasta
Hasta olan balıklarınızı karantina tankına alıp biyotekniğin mikofish'ini veya sera veya tetranın mantar ilaçını kullanmanız mantardan kurtulmanıza yardımcı olur.  Balıklarınızın resmini eklemenizde yarar var.
Orandamda hava kesesi sorunu

Sera goldy royal kullanabilirsiniz dibe batan yemdir ve bu şekilde de hava yutmamaması sağlamış olursunuz ve balıklarınızı sabah ve akşam olarak  2-3 dk içinde bitirebilecekleri kadar atmanız yeterli. Japon balıkları oburdurlar siz verdikçe onlar yerler, fazla yemlemek başta kabızlıkla sonrada ölümle sonuçlanır. Siz yalnızca japon balıkları için üretilmiş kaliteli granüllü yemleri tercih ettiğinizde ekstra vitamin eklemek bir zorunluluk değildir.

japonlar için ana yem
[QUOTE=mightymurat]Sedat Bey "Tetra bits'ide deneyebilirsiniz bitkisel yemdir" yazmışsınız(sanırım dalgınlıkla yazdınız :) ) bu yem bitkisel değildir. Proteinli bir yemdir ve özellikle Discuslar için kullanılır. Ben japonlarım ve çöpçülerim için az miktarda protein ihtiyaçları için kullanıyorum. Çok verilince kabız yapar japonları.[/QUOTE]
 
Akvaryumcu bitkisel yem olarak tetra bits si satmıştı lakin poşette sattığı için fazla almadım Big%20smile ama sorun da olmadı. Yanıtmışım kusuruma bakmayın.
 
Tetra ani min kullandım ve suyu bulandırıyor. Tetra bond multimix te kullandım ve bu ürün karışık bir yemdir lakin bir hayli pul yemliydi ve oda bulanmasına sebep oldu.
Sera goldy color uzun bir süre kullandım ve royal'de ondan farklı değil ve bu ürünlerde ne su bulanmasıyla karşılaştım nede kabızlıkla. Saygılarımla.
sedatceyhun2009-10-05 18:19:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.