ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
baha5252
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2006 20:59
Son Ziyaret:
07 Nisan 2011 16:27
Toplam Mesaj:
62 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burhan çelik
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1975
Yaş:
49
İl:
Ordu
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burhan ÇELİK
Öğretmen-ORDU
Kitap bağışlamak ister misiniz?

SON 10 MESAJI

Yunuslarımın cinsiyeti nedir acaba?
[QUOTE=aLkIn41]

3' üde erkek gibi !LOL

[/QUOTE]
 
Bence de....
fanusta hangi balıkları besleyebilirim

En azındın filtresi, ısıtıcısı olan küçük de olsa bir akvaryum.

saygılar...

vicdanım çok rahatsız...

Balıkları biraz erken koymuşsunuz. Suyun dinlenmesi ve yeterince filtre edilmesi daha iyi olurdu. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra, en son iş olarak balıkları koymalıydınız. Kum eklerken balıkları aldığınız su akvaryumdan mı alınmıştı? ısısı aynı mıydı? v.s. Kullanacağınız malzemeler konusunda aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz, saygılar...

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=71281& PN=1

baha52522007-2-27 22:40:47
Lepistes isimleri

1. Açılan konu bilimsel değil düşünseldir. Yani burada herkes meselenin bilimsel yönünü değil kendi düşünce boyutunu tartışabilir. Bu forumda bu konuyu bilimsel yönüyle tartışacak kaç kişi vardır? bunu da bilemiyorum.

2. Tüm forumların ortak özelliği herkesin kendi görüşünü dilediği gibi dile getirebilmesidir. Yazdıklarımın konu ile ilişkisini anlatmak ve anlamak meselenin başka bir boyutudur. Müsade edilirse görüşlerimi kendi tarzımla özgürce ifade etmek isterim. Bu benim özgürlüğümdür. Katılıp katılmamak ise sizin.

3. Forum üzerinden prim nasıl yapılabilir? Bunu anlayabilmiş değilim. Özür dilerim.

4. Yazdıklarım içinde incitici bulduğunuz konuyu ya da konuları belirtiniz. Ben de sizden tüm samimiyetimle özür dileyeyim.

Özetle ifade etmek istediğim şudur ki;

Bilimsel platformlarda belirlenmesi gereken bir türün adlandırılması konusunda sanırım kendi adımıza başarılı olamayız. Fakat Türkçe'mize karşı gösterilen takdir edilmesi gereken bu titizliğin hareket noktası kendimiz olabiliriz diye düşünmekteyim. Bununla ilgili söylediklerim kesinlikle bir eleştiri değil sadece dikkat çekmekten ibarettir. Bu başlık ile de yakından ilişkilidir. Saygılar sunarım.

Sarı pirenseslerimle ve yunusla vatoz..

Benim akvaryumumda da yunus ve vatoz bir arada. Bugüne kadar yunusların vatoza herhangi bir müdahalesi ile karşılaşmadım. Tam tersine zaman zaman vatozun yunusların sırtına yapışmak ister gibi davrandığı olmuştu.

Vatozunuzun ölümünün diğer balıklardan değil de su şartlarından kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Örneğin tuz malawi türlerinde rahat rahat kullanırken vatozlara ciddi zarar verebilmekte. saygılar...

Lepistes isimleri

Hüseyin Bey;(ya da lucky luck hangisini tercih ediyorsunuz bilmiyorum.)

Doğrudur özel isimler Türkçeleştirilmez.Ama burada kullandığımız Lucky luck ya da Baha5252 gibi takma isimler  sizin ya da benim özel isimlerimiz değildir. Bilerek isteyerek kendimizi tarif etmek için kullandığımız isimlerdir. Tabiki herkesin kendi hürriyetidir istediği takma ismi seçmek ve kullanmak buna kesinlikle bir eleştirim olamaz.

Benim belirtmek istediğim (kendi adıma söylüyorum bunları) daha Türkçemizi doğru ve düzgün kullanamaz iken hem Türkçe savunuculuğu yapıyoruz hem de kendimizi ifade etmek için yabancı kelimelerden oluşan takma isimler seçiyor olmamız. Ben bunu kendi adıma bir özeliştiri olarak yapıyorum kimse üstüne alınmasın. Bunu bu başlık altında dile getirmemin sebebi belki de dikkat etmediğimiz küçük görünen bir ayrıntıyı dile getirmektir. Bırakınız Hüseyin Bey'in bahsettiği Türkçeleştirmeyi daha kendi seçimlerimizde Türkçe'yi tercih etmez olmuşuz.

Kültür ve kültür anlayışı ki bunun içine dil de dahildir. Çok geniş bir yelpazedir ve herkes farklı noktalarda bulunduğundan bir başkasının anlayışı kendisine eksik, yanlış ya da tuhaf gelebilir. Burda yazılanlar herkesin kendi kültür anlayışıdır. Bırakın eleştirmeyi saygı duyarım.

Gelelim Burhan ismi ile ilgili yanlış açıklamanıza; Burhan Kur'an-ı Kerim'in özel ismidir (Ben de okuduğum için biliyorum). Arapça kökenli olması benim dilimde de kullanılmayacağı anlamına gelmez. Unutmayınız ki mevzu bahis yaptığınız ismimi ben kendim seçemedim o günler biraz küçüktüm. Dede yadigarı napalım. idare edeceğiz.

 

 

Lepistes isimleri

Bu başlığı okurken önemli bulduğum bir konu dikkatimi çekti. (ki zaman zaman bu ve benzeri forum sitelerinde Türkçe'mize sahip çıkalım! feveranını okumaktayız.)

    Bu tartışmalara katılan onaylayan Türkçe dostu! bazı arkadaşların site üyeliği için kendilerin seçtikleri takma isimlere bir bakın lütfen . Biraz komik durmuyor mu bu başlık altında?

 

baha52522007-2-22 23:41:30
filtre sesi (çok aşırı)

Kullanacağınız filtre tipi akvaryumunuzun büyüklüğüne, balık ve bitki durumuna göre değişir.

Hava kabarcığı çıkaran filtrenizin uç kısmını su yüzeyinin hemen üstüne çıkarabilirsiniz. Böylece gürültüyü azaltmış olursunuz.

 

300 litreye filtre tavsiyesi
[QUOTE=mustafa.avci]

[QUOTE=heramist]Bir iç filtre (100-150lt kapasiteli) + bir dış filtre. (min 300lt kapasiteli) :)

[/QUOTE]

Atman F-201(650lt/h) + Ekol 15 (400lt/h) :)

[/QUOTE]

Katılırım ve ekol 15 i şiddetle tavsiye ederim. Çünkü önyargım vardı zaman gösterdi ki diğerlerinden hiçbir farkı yok. tek dezavantajı yerli olması . Hem ekol 15 hem de tetratec 700 kullanıyorum. görüntü dışında hiçbir farklarının olmadığını düşünüyorum. İşlevsellik olarak aynı işi ikisi de görüyor. Tecrübeyle sabit.

Bitkili Nano (Yeni resimler 01,03,2007)

Ali Can Bey;

Başlığınızı sıkı takip edenlerden biriyim. Çünkü ben de benzer ölçülerde bir bitki akvaryumu kurmayı deniyorum. Amacım daha önce hiç tecrübem olmayan bitkili akvaryum konusunda biraz tecrübelenmek. Fakat Ordu'da biraz sıkıntı yaşadığımı söyleyebilirim. Çünkü bahsettiğiniz bitkileri bırakın bulmak isimlerini bilen birine rastlamak mümkün olmadı. Bir haftadır bulup akvaryumuma dikebildiğim tek bitkim dört kök saz. Sizden görünce ben de pipo filtremi kurdum. Fakat Bugün su biraz bulanıklaştı. Sanırım mango kökünü yeterince iyi yıkayamadım. Su değişimleri bunu çözecek mi bilmiyorum.

Çalışmanızın iyi bir örnek olacağını düşünüyorum. Şimdiden tebrikler ve başarılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.